[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adytzu
Forum Index » Profile for adytzu » Messages posted by adytzu
Message
Uaaaa....il SINUCID!

Glumesc, evident. Dar totusi, exista vreo solutie pentru problema asta? Sa-i pun botelnita? Ce sa-i fac?
Ca el saracu' isi face si treaba lustruind zilnic geamurile.

Abia acum am vazut ca Pleco = Loricariidae... MEA CULPA!
Ma confrunt fix cu aceleasi probleme, ba mai nou, mi-a aparut si biofilm si spuma la suprafata apei. Am curatat filtrul extern (in apa scoasa din acvariu ca sa nu-l deciclez), am stins unul din cele 2 neoane de 24W (a ramas doar cel roz), si tot degeaba.
Plantele se topesc, pur si simplu. Indiferent ce pun. Eu fac aditie doar cu feropol si feropol 24 si din cand in cand PO3. Am si o butelie cu CO2, d-aia de Hornbach cu spray, dar am impresia ca am cam dat banii degeaba pe el.

Deci, astept si eu cu nerabdare raspunsuri la problemele astea comune.
Eu l-am curatat aseara prin metoda servetelului, s-a limpezit suprafata, dar acum dimineata e plin de spuma pe margine.
Cred ca o sa mai fac un schimb de apa desi tocmai i-am facut sambata.
Vreau sa mentionez ca am acvariul pornit de 2 ani si ceva si nu mi-a facut pana acum. Am mai avut GSA, am eliminat-o oarecum cu Algexit (zic oarecum ca a mai ramas pe marginea frunzelor la amibia). N-am schimbat nimic drastic in el de multa vreme.
Ma confrunt si eu cu problema biofilmului si a spumei. Din ce-am observat, asta se intampla cand dau lumina mai puternica. Dar daca opresc unul din neoane (2 x 24W), nu se dezvolta plantele.
Sunt la mijloc de codru des...

Ca si date:
- acvariu 54l
- populatie: un scalar, 4 "utilitari"
- platat cu easy plant
- mancare: o data pe zi, foarte putine granule Tetra
- filtru exterm Eheim
- schimb de apa saptamanal, o treime
- CO2 de la o butelie
- aditie de Feropol 24h. o picatura pe zi
Din neatentie, graba, etc., am reusit sa rup o balama de pe o parte la filtru. Este cineva care are un ffiltru mai vechi sa-l dea la o suma modica sau stiti pe undeva sa se gaseasca la noi piese de schimb?

Am gasit prin UK, dar la niste scorruri...

http://www.aquatics-online.co.uk/catalogue/7481000-eheim-handle-connector-p4238-881-326.asp

Si cred ca-mi trebuie si-un clips din asta:

http://www.aquatics-online.co.uk/catalogue/7312628-eheim-handle-clip-2231-32-33-34-35-36-pk-2--p2130-881-326.asp
Luciane, nu de osmoza era vorba ci de statie de dedurizare care are alt regim. La asta ii trebuie si bazin de colectare a substantei dupa regenerarea rasinii care am inteles ca NU E VOIE s-o faci in canalul colector al cladirii, cu atat mai mult daca ai statie de epurare cum avem noi.
Osmoza inversa mi-ar asigura doar un partz de apa acolo la un robinet in bucatarie. Chiar as fi curios sa te vad facand dus cu apa dupa instalatia de osmoza.

Glumesc, evident, dar situatia e destul de trista la mine. am deja 4 filtre la intrarea in ap, loc de altele nu prea mai am si, cum spuneam, ma inteereseaza ceva care sa rezolve situatia apei la nivel de apartament, nu numai pentru acvariu.
Stiu, suntem pe forum acvaristic si ar trebui sa ma rezum la asta , dar....

In plan am asa: 2 filtre de nisip si impuritati de 5microni, filtru cu carbune activ, chestia asta de dedurizare (daca nu merge le-o duc inapoi in prima luna), instalatie de sterilizare cu UV.
Sper macar jumatate din probleme sa le pot rezolva astfel.
Salutare. Cu aceeasi problema, a apei dure, ma confrunt si eu. Neavand spatiu unde sa instalez o statie de dedurizare, am cautat metode alternative. Si aici, ma refer la apa din apartament (dar de putz, nu din alimentarea orasului), nu numai la cea din acvariu. In acvariu, pun apa dintr-un alt putz de la 30km departare si m-am cam saturat de plimbat pana acolo, mai ales ca, am observat ca in ultimul timp s-a marit duritatea apei si acolo.
Ca sa n-o lungesc, am gasit acest tip de dispozitiv care promite ca inlocuieste statia clasica de dedurizare cu sare:

http://www.calmat.net/calmat/en/the-technology.html

A mai incercat cineva asa ceva? Da rezultate sau e frectie la picior de lemn...cum se spune?
Corect. Ce vroiam eu sa scot in evidenta era ca n-am schimbat nimic in configuratie, iar apa are oarecum aceeasi parametri fiind dintr-un put de la 100m adancime.
Cea de la robinet, da, poate fi mult mai curata (depinde de zona, evident), dar totodata, e ma predispusa schimbarilor de parametri.
O sa iau zi niste teste sa vad ce s-a intamplat inainte de a lua alt/alti pesti.

Merci.
Ca si completare: daca iau altul ca pereche pentru cel ramas nu se vor parui?
Poate sa-mi zica cineva cam care e media de varsta la scalari?
Am avut 2, intr-un acvariu de 54l, de aproape 3 ani. Din pacate, in wk-ul asta unul din ei a decedat. Dimineata era ok, seara era doar scheletul.
N-am schimbat nimic in configuratia acvariului de multa vreme, schimburi saptamanale 30%, aceeasi mancare, aceeasi apa (de putz, nu de la robinet, deci iese clorul din calcul), deci, singura explicatie gasita de mine e varsta.
N-am observat nimic ciudat la el in ultima vreme, era bine merci si se misca natural. Cand l-am luat avea deja vreo 3-4cm marime, deci, nu era chiar pui.
M-am gandit si eu la asta. O sa incerc sa-mi aduc in cazul asta aminte din liceu cand mai faceam montaje cum sa cuplez un releu. Ala e sfant.
Finally, incep sa ma apropii de ceva mai de Doamne Ajuta.
Am luat de la Dimi o lampa 2x24W, am pus si CO2, fertilizez zilnic cu Feropol24 si la fiecare schimb saptamanal de apa cu Feropol, Phosfor, Magnesium+Callium.
Ca vietati sunt 2 scalari (stiu...poate trebuia doar unul...dar sunt impreuna de 2 ani deja), un ancystrus si 3 cory. De plante nu ma intrebati denumirile ca in afara de anubias restul nu le stiu cum se cheama.

Intentionez sa pun si ceva gazon si...mai departe...mai astept sfaturi de la "batrani".

image

image
Ma leg si eu de topicul acesta, daca se poate, ca sa nu mai creez altul nou.
Prin bunavointa userului @dimi, am achizitionat o lampa 2x24W, T5, cu intrerupatoare pentru fiecare neon in parte.

Ce vreau sa obtin e sa pot pune fiecare neon pe o cate o priza programabila mecanica (acum am una, dar o sa mai iau una).
Din ce banuiesc, e o singura intrare de 220V si doua iesiri din droser-ul electronic catre cele 2 neoane, asa-i?
Ce mai am prin casa, e un modul cu temporizator si ceas de la un filtru de cafea care nu mai functioneaza.
Plan:
- cablul de 220V de la droser il pun pe priza programabila, si un neon il las pe direct sa se aprinda odata cu ea
- celalalt neon il cuplez la acel modul, ca sa porneasca la 2-3 ore dupa primul (are timp de stingere automat dupa 2 ore ca asa era la filtru).

Credeti ca o sa mearga?
Temperatura de culoare: 20.000k

Date de contact:
Adrian, 0723.622091 sau mail: adytzu1967@gmail.com

Pret: 200ron sau schimb cu lampa T5 2 x24W cu neoane pt acvarii plantate.

Are cineva de vanzare vreo lampa din titlu, la un pret rezonabil? Adica nu mai mult de 150ron?
Eventual cu aprindere separata pe fiecare neon si daca are si bluelight...deja e un bonus.

Cer prea mult, nu?
Shaba, merci mult de sfaturi. Am redus EasyCarbo de vreo 2sapt la 1ml odata la 2 zile.
Cand am schimbat substratul am pastrat mai mult de 2/3 din apa, plus ce era in filtrul extern. Tot ce-am pierdut sunt bacteriile din substrat. Ala l-am aruncat direct ca era plin de melci si mai si mirosea.
De aseara am dat jos si lampa metal halide si am revenit la capacul original cu neon T8 de 15W pana ma hotarasc ce pun in schimb.
As merge, sincer, pe o lampa 4x14w pentru ca-mi ofera o mai mare flexibilitate dar nu stiu in ce masura voi gasi in viitor tuburi de calitate. Din ce-am citit ieri, majoritatea pleaca de la 24w la firmele consacrate.
Pai da, eu am dat quote la postul lui tudoricazapata, nu stiu de ce a aparut ca raspuns la postul tau.
El a scris ca a luat de la aquaprest un acvariu full led de 63l. Eu la ala m-am referit. Scuzeeee!!!
paradoxx wrote:Nu pot decat sa ma bucur de achizitia ta cea noua.Despre detalii si ajutor,las pe colegii de data asta.


Poti, te rog, sa faci o poza la cum arata capacul cu led-uri? Cate sunt si in ce spectru? Si eu sunt in cautarea unui sistem de iluminat si la 300ron cat e oferta acum pentru tot acvariul...tot e mai convenabil decat o lampa separata, basca si ca e cu capac cu totul.
Sunt fix in aceeasi situatie cu tine: acvariu 60l, vreau plante easy, usor de intretinut fara prea mare bataie de cap, doar cat sa dea un pic de verdeata acvariului.
Update:

Ceva e gresit, ceva nu merge. Dupa 2 luni si ceva, situatia e aceeasi, adica trista. Anubia da semne sa-si revina in sensul ca i-au aparut frunze noi, dar restul sunt duse. Mai mult, a inceput iar sa apara GSA-ul.
Prin urmare, m-am hotarat sa schimb iluminatul si am urgent nevoie de sfatul vostru. Dupa o prima intentie de a lua o lampa cu led-uri, pana la urma, tot citind pe aici, am inteles ca nu e chiar recomandat. Eu nu vreau un acvariu plantat gen aquascape ca nu am timpul necesar pentru intretinerea lui. Tot ce vreau e sa am cateva plante easy sanatoase si atat.
Din ce-am vazut pe piata ca si lampi T5 ar fi 4x24w sau 4x14w. As opta pentru 4x24w pentru ca se gasesc mai usor neoane si cu o diversitate mai mare.
Si aici vine intrebarea: pentru amaratul meu de acvariu de 60l (sub 50l de apa), nu e prea mult 4x24w?
N-as vrea sa mi se raspunda ca pot aprinde doar 2 dintre ele...asa...iau din start 2x24. Cat de greu se gasesc neoanele de 14w?
Aveti vreo recomandare pentru o astfel de lampa la un pret ok?
Ma bag eu, te rog...daca mai e.
 
Forum Index » Profile for adytzu » Messages posted by adytzu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com