[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maxu'
Forum Index » Profile for maxu' » Messages posted by maxu'
e bun pt acvariu vreun tub din linkul asta ? http://www.prismaecat.lighting.philips.com/LightSite/Whirlwind.aspx?eca=LEPPLG&cpf=ROEPRO&stg=ACT&lan=RO+&ecu=LMP%7cPHL%7cEP&nav_key=1149&t=2&tree=0&scr_md=1111&nav=Null&loc=Null&leftnav=2_1_1_5_1
inteleg ca tuburile T5 sunt speciale pt acvariu ..dar de unde se cumpara? numai de la magazinele de acvaristica gen profipet sau se gasesc si in magazinele gen Elba?
Substratul nu am cum sa-l scot ca acvariul este maricel (360litrii) si f bine plantat. Partea cu chimicale iese din calcul deoarece poate afecta plantele cat si pestii si chiar daca mor melcii tot in acvariu se descompun! ...iar ca momeala ce sa folosesc? frunza de salata? bucata de castravete?
Dupa intense cautari am gasit si postul cu melcii de substrat ..intrebarea mea este CUM POT SCAPA DE EI?
Aspir cu furtunul zilnic destul de multi (ultima data o treime de galeata de 5L !!) si tot mai apar.. mai ales noaptea la cateva ore dupa ce se stinge lumina in acvariu geamurile sunt pline de melci! Ma deranjeaza ca fac mizerie multa ...
k ..rog pe cei avizati sa raspunda si ce fel de lumina trebuie suspendata ..
Am un acvariu nu prea mare (120x50x55) cam cu 45cm inaltime coloana de apa si iluminat in prezent cu 4 tuburi de 36w (2 aquarelle,2 Tld 830) si banda adeziva reflectorizanta lipita pe capac in interior! Credeti ca e mai buna iluminarea cu un corp suspendat in tavan (tot 4x36w +reflector) deasupra acvariului la 50cm? a mai incercat cineva varianta asta inafara de G.G. ?
Sicmar wrote:Daca este vorba despre planarii (si dupa cum se vede cu o lupa 6X asa este) inteleg ca nu au semnificatie patologica pentru pesti.

Dupa Ing. Marcel Stanciu. Cresterea pestilor de acvariu, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, f.a. aprox. 1980, pg 109:

"Planariile sunt viermi plati, de talie mica [nota "most species are less than 15 mm in length" dupa
http://ip30.eti.uva.nl/bis/limno.php?menuentry=soorten&id=284#[/url]
], reprezentati prin o multime de specii, in apele noastre. Ele se introduc in acvariu sub forma de coconi sau fiind fixati pe alte animale. Duc o viata nocturna. Corpul este acoperit cu cili vibratili, pe care ii folosesc la miscarea in apa.

Orificiul bucal al animalului se afla situat pe fata inferioara si poate fi proiectat in afara corpului, atunci cand ataca alte animale. [nota se poate vedea si movie de la http://ip30.eti.uva.nl/bis/limno.php?menuentry=soorten&id=284#[/url] Animalul vanat este stropit cu un suc gastric si astfel mistuit este introdus in corp. Se hraneste cu dafnii ciclopi, animale moarte si chiar puiet de pesti. Inmultirea se face prin oua (coconi). Animalul taiat in doua are posibilitatea de refacere (un cap rupt poate regenera un copr intreg). Sunt animale foarte rezistente si, din cauza aceasta combaterea lor se face foarte greu. Gunter Sterba autor a mai multor volume de acvaristica, recomanda o metoda foarte originala pentru combaterea planariilor:

Se confectioneaza din tifon un saculet, in care se introduce carne de vita, tocata. Saculetul se atarna printre plante, in apropierea fundului acvariului. Planariile sunt atrase de mirosul de carne, si se aseaza pe aceste saculete. Dupa cateva ore, sub saculet, se introduce cu atentie un vas cu apa (o cana), care se scoate apoi usor din bazin, impreuna cu saculetul. Pentru distrugerea planariilor, se pune cana cu punga capcana, lla fiert. Momeala capcana trebuie repetata cateva zile la rand. Planariile mai pot fi distruse introducand in bazin cateva exemplare de pesti macropozi flamanzi. Se mai foloseste uneori si metoda chimica cu nitrat de amoniu, in concentratie de 0,6-0,8 gr. la 100 litri apa. (se dizolva mai intai cristalele in putina apa si apoi se introduc in bazin)."

Acesti viermi nu i-am gasit nicaieri ca avand semnificatie patologica pentru pesti sau plante. De notat faptul ca pot manca puiet. Este insa total dezagreabila vederea unui asemenea vierme in acvariu si creeaza o impresie de lipsa de igiena.
LooSeR wrote:
de ex eu am niste pestiosri mici si roz de 3- 4 cm .. ! nu mai stiu cum se numesc ( sunt calmi )

Cred ca e vorba de calistus care de asemeni cu neonul este peste de card si nu poti tine doar 2 -(de la 6 in sus)
iti spun ce poti gasi sa cumperi in craiova (magazinul din piata) -neoni normali ..negri si neoni roz si cred ca ai putea sa "inghesui" MAXIM 20-25 in cei 70 litrii ai tai
eu cred ca nu poti tine scalari in acvariul ala - (scalarii au nevoie cam de 50l de apa pe cap de locuitor la maturitate si coloana de apa de peste 45-50cm) si iti recomand sa ramai la pesti de talie mica
l-am observat de cand am vizitat shopu si daca nu gasesc vreun "second" ieftin pe la cineva ramane singura solutie ...
Cumpar reactor Co2 (de "fabrica") nu DIY pt acvariu de 300l la pret decent. Astept oferte la id yahoo "maxxxstudio"
vai de capu meu ....cum se chinuie lumea care nu are ce face si se plictiseste
de rece nu ar fi problema ca oricum acum vine vara si trebuie racita cea din acvariu ...problema e cu clorul si asta vruiam sa stiu cam cat clor pot "inghiti" pestii ...
Eu am discusi + scalari (doar 2 care au mai si depus) + neoni in acvariu de 360l brut si chiar cand am adus neonii si aveau sub 1cm nu a fost macel deloc ..tin sa precizez ca ii tin cam pe la 27 grade iara acu de cand a inceput caldura au ajuns pe la 28 poate chiar 29! Temperatura ridicata accelereaza metabolismul neonilor ceea ce reduce din viata acestora ..
am facut o mica poza cu telefonul ..nu prea e reusita [/img]http://img272.imageshack.us/my.php?image=acvariu1jk.jpg[img] ..numai sa stiu sa pun poza
da chiar mai e cineva in craiova cu acvariu? ca ma chinui de 2 ore sa gasesc membrii din craiova si posturile lor si nika'!
va salut pe toti si imi pare bine ca v-am regasit aici!
Intrebarea mea e simpla : Aveti idee cam cata apa pot sa schimb direct de la robinet la un acvariu de 250 litrii net de apa (120/55/55). tin sa precizez ca acvariul il am de 3 ani iara in ultimul an am schimbat foarte rar apa (cam 50 litrii 4-5 luni) spre rusinea mea.Acvariul "contine" Discusi Scalari si ceva neoni si fff multe plante care au crescut spre disperarea mea! Asa ca m=am gandit sa pun direct apa de la robinet...cam 50 litrii saptamanl pusi cam 25l pe zi in 2 zile direct prin furtun de la robinet ! E bine sau nu?
daca ai drum prin craiova ti-as putea dona si eu ceva plante (destul de multe sa iti ajunga sa plantezi un acvariu de marime medie)
hello and wb!

Forum Index » Profile for maxu' » Messages posted by maxu'
Go to: