[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daedal
Forum Index » Profile for daedal » Messages posted by daedal
cu riccia, ce sa zic, am experimentat cateva luni, si chiar daca reusesti sa o prinzi de ceva , nu prospera decat in partea de sus a acvariului...poate ca e o problema de iluminare...am doar doua t5 de 14W parca, dar ochiometric mi s-a parut destula *de fapt era o investitie prea mare niste tuburi dedicate pentru plante in spate si pesti in fata, avand in vedere ca nu sunt multumit de capac. inca analizez problema.
plantele de gazon le-am primit alaltaieri de la un prieten de pe acest forum... inca nu am avut timp sa le plantez
cu algele nici nu stiu ce sa zic, uneori apar, alteori dispar cu lunile...
am renuntat la bomba ce co2 din drojdie apa miere si superingrediente secrete pana nu gasesc ceva butelie pe care sa o pot umple la o sifonarie, daca mai exista asa ceva...
filtrul aquael e pentru 100l, dar chiar daca acvariul e un pic mai mare, vreo 120l gol, cred ca e mai bine asa. in plus e silentios. inainte am avut un resun care pe langa ca arunca apa prea tare si deranja setup-ul, facea si in zgomot suparator noaptea. apropo, acvariul e in dormitor. ma voi risca sa pun unul in living numai cand am bani de un juwel.
de fertilizat il fertilizez cu jbl feropol dar si cu o solutie de la tetra alternativ, dar destul de rar.
ideea cu autocolantul e buna, ma gandisem si eu, dar am uitat cu timpul...
bine v-am gasit.
as fi renuntat la carasi daca nu erau supravietuitori dintr-un acvariu mai mic din apartamentul in care locuiam inainte de copil, si oricat ar fi de cald, cam pe la 26 celsius ca sa ii impac pe toti, tot par ca se simt mai bine decat in acvariul de 40/30/35 in care acum am cativa guppy maturi si 20 de puisori.
sumi si calistusi pe de alta parte se impaca foarte bine. sincer, daca ar fi sa o iau de la capat as face un acvariu doar de calistusi (http://en.wikipedia.org/wiki/Serpae_tetra), asa pesti sanatosi de la mama natura n-am mai vazut.
salutari. diy 80/35/50 cu sticla de 8 si silicon negru. capac din pvc cam nereusit. 2 neoane ieftine. cadru din cornier de plastic. decor cu radacina de trandafir fiarta indelung cu sare fara iod. anubias . ceva echinodorus. substrat tetra. pietris amestecat negru alb 3-7mm. 2 carasi. 8 sumi. 6 calistusi. 3 cory. 1 ancistrus. 1 melc. filtru aquael. vechime 6 luni. in perioada urmatoare voi incerca sa gasesc o solutie mai buna pt capac. pestii...niste eroi un pic cam grasi de overfeed. fetita mea de 2 ani ii vrea mereu fuga dupa papica...all in all destul de ok.revin cu detalii despre lectiile invatate
un pic mai incolo...
prin urmare,
lectia nr. 1 : do it yourself pare o afacere la inceput apoi iti dai seama ca iesi oricum la 60% din pretul unui acvariu de firma, cu deficientele estetice inerente diy. ok, pe de alta parte esti barbat ca l-ai construit cu mainile tale...
nr. 2 : daca il construiesti tu, ai grija sa ai un pistol performant pentru silicon
nr. 3 : nu se gasesc solutii ieftine si bune pt constructia unui capac.
nr. 4 : la diy alege sticla cea mai subtire pentru dimensiunea aleasa a acvariului, altfel e greu ca un seif de fier.
nr. 5: chiar daca ai depus mult efort pentru decorul cu lemn, cand e prea mult te va deranja la amenajarea cu plante.
nr. 6 : lasa spatiu intre peretii acvariului si decor pe toate laturile ca astfel vei avea probleme la curatat inevitabilele alge.
nr. 7 : degeaba te chinui la plantat plante inainte sa pui apa , ca oricum unele pur si simplu nu vor rezista si vor trebui inlocuite.
nr. 8 : nici nu te gandi la riccia fluitans, e pe termen lung o pacoste, pur si simplu nu ai cum sa o fixezi pentru mai mult de o saptamana, poate doua.
nr. 9 : niciodata nu ai cumparat suficient pietris de decor, iar daca vrei sa faci ceva delusor cumpara pietris cu sacu ca se taseaza intr-o luna de nu iti vine sa crezi.
nr.10 : pestii nu sunt membri ai familiei, daca te lasa nevasta si copii, fa selectie, mai fa cate unul cadou, sau trimite-l in excursie pe canalizare.
nr.11 : daca vrei sa faca puisori, nu te gandi la un acvariu comunitar.
nr.12 : nu pune in acvariu apa imbuteliata la bidon, ca nu are oxigen
nr.13 : alege cu grija plantele, daca e posibil pe tip de ecosistem, sunt mai sensibile decat pestii.
nr.14 : da ai timp ... curata geamurile cel putin o data pe saptamana
nr.15 : nu te chinui cu bomba de co2 home made, pana la urma tot te saturi de hidromel
nr.16 : un acvariu inalt e frumos dar e o pacoste in rest
nr.17 : unii pesti pur si simplu nu vor sa traiasca / altii parca au urmat cursuri de supravietuire
nr.18 : un acvariu mic plin de guppy e la fel de ok ca unul mare cu un betta
nr.19 : dupa ce uiti de acvariu cu peste 10 zile iti dai seama ce stabil e

pe maine

Forum Index » Profile for daedal » Messages posted by daedal
Go to: