[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
diy 80\35/50  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

salutari. diy 80/35/50 cu sticla de 8 si silicon negru. capac din pvc cam nereusit. 2 neoane ieftine. cadru din cornier de plastic. decor cu radacina de trandafir fiarta indelung cu sare fara iod. anubias . ceva echinodorus. substrat tetra. pietris amestecat negru alb 3-7mm. 2 carasi. 8 sumi. 6 calistusi. 3 cory. 1 ancistrus. 1 melc. filtru aquael. vechime 6 luni. in perioada urmatoare voi incerca sa gasesc o solutie mai buna pt capac. pestii...niste eroi un pic cam grasi de overfeed. fetita mea de 2 ani ii vrea mereu fuga dupa papica...all in all destul de ok.revin cu detalii despre lectiile invatate
un pic mai incolo...
prin urmare,
lectia nr. 1 : do it yourself pare o afacere la inceput apoi iti dai seama ca iesi oricum la 60% din pretul unui acvariu de firma, cu deficientele estetice inerente diy. ok, pe de alta parte esti barbat ca l-ai construit cu mainile tale...
nr. 2 : daca il construiesti tu, ai grija sa ai un pistol performant pentru silicon
nr. 3 : nu se gasesc solutii ieftine si bune pt constructia unui capac.
nr. 4 : la diy alege sticla cea mai subtire pentru dimensiunea aleasa a acvariului, altfel e greu ca un seif de fier.
nr. 5: chiar daca ai depus mult efort pentru decorul cu lemn, cand e prea mult te va deranja la amenajarea cu plante.
nr. 6 : lasa spatiu intre peretii acvariului si decor pe toate laturile ca astfel vei avea probleme la curatat inevitabilele alge.
nr. 7 : degeaba te chinui la plantat plante inainte sa pui apa , ca oricum unele pur si simplu nu vor rezista si vor trebui inlocuite.
nr. 8 : nici nu te gandi la riccia fluitans, e pe termen lung o pacoste, pur si simplu nu ai cum sa o fixezi pentru mai mult de o saptamana, poate doua.
nr. 9 : niciodata nu ai cumparat suficient pietris de decor, iar daca vrei sa faci ceva delusor cumpara pietris cu sacu ca se taseaza intr-o luna de nu iti vine sa crezi.
nr.10 : pestii nu sunt membri ai familiei, daca te lasa nevasta si copii, fa selectie, mai fa cate unul cadou, sau trimite-l in excursie pe canalizare.
nr.11 : daca vrei sa faca puisori, nu te gandi la un acvariu comunitar.
nr.12 : nu pune in acvariu apa imbuteliata la bidon, ca nu are oxigen
nr.13 : alege cu grija plantele, daca e posibil pe tip de ecosistem, sunt mai sensibile decat pestii.
nr.14 : da ai timp ... curata geamurile cel putin o data pe saptamana
nr.15 : nu te chinui cu bomba de co2 home made, pana la urma tot te saturi de hidromel
nr.16 : un acvariu inalt e frumos dar e o pacoste in rest
nr.17 : unii pesti pur si simplu nu vor sa traiasca / altii parca au urmat cursuri de supravietuire
nr.18 : un acvariu mic plin de guppy e la fel de ok ca unul mare cu un betta
nr.19 : dupa ce uiti de acvariu cu peste 10 zile iti dai seama ce stabil e

pe maine
[Thumb - 2012-05-01 21.28.10-1300615109.jpg]

This message was edited 4 times. Last update was at 03/05/2012 21:06:56

ce a fost mai inainte? pestii sau acvariul?
[WWW] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit!

Combinatia de carasi, calistusi si sumatrani nu e prea fericita... carasii sunt pesti de apa "rece"... bazinul e cam micut.
Stim cum e cu copiii, asa ca nu te vom certa prea tare .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

bine v-am gasit.
as fi renuntat la carasi daca nu erau supravietuitori dintr-un acvariu mai mic din apartamentul in care locuiam inainte de copil, si oricat ar fi de cald, cam pe la 26 celsius ca sa ii impac pe toti, tot par ca se simt mai bine decat in acvariul de 40/30/35 in care acum am cativa guppy maturi si 20 de puisori.
sumi si calistusi pe de alta parte se impaca foarte bine. sincer, daca ar fi sa o iau de la capat as face un acvariu doar de calistusi (http://en.wikipedia.org/wiki/Serpae_tetra), asa pesti sanatosi de la mama natura n-am mai vazut.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/05/2012 20:47:49

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Salutare.
Bine ai venit la noi, te asteptam si la rubrica "Despre noi".

As schimba cateva din lectiile enumerate de tine:

1. Daca nu ai mai lipit acvarii, n-as sfatui pe nimeni sa se apuce diy, mai ales la acvarii ce au 100+ litri.
4. Alege sticla potrivita, nu cea mai subtire. Daca e prea greu sa il lipesti singur, mai bine cheama un prieten sa te ajute sau apeleaza la o firma. Dar nu te juca cu sticla. Nimeni nu vrea balta in casa si daca ai si copii mici...e mai bine sa pui sticla mai groasa ca nu stii cum crede ca poate prinde pestii prin sticla. Acum nu cred ca e cazul tau. 8mm din ce am citit e ok pentru dimensiunile acvariului tau, dar cine stie cum interpreaza lumea
8. Riccia daca o prinzi cu atentie poate sta mai bine de 2 saptamani. Intr-un final se va desprinde, insa pana atunci poate sta cel putin o luna linistita...la mine cel putin sta (nu am numarat exact dar cred ca pe la o luna jumatate incepe sa se desprinda).

In rest ce sa zic. Acvariul arata ok Dar as scoate plantele alea din cutiute si le-as planta in substrat. Si as pune mai multe plante, de cateva ori ce ai acum. Te vor ajuta in privinta algelor de ziceai ca trebuie curatate

Mai zi-ne ce lumina ai, daca fertilizezi, daca faci aditie de co2. Ce model de aquael e filtrul?

LE: Si as mai lipi un autocolant pe peretele din spatele al acvariului. Negru sau un albastru mai inchis.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/05/2012 21:04:16

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

salut
cu riccia, ce sa zic, am experimentat cateva luni, si chiar daca reusesti sa o prinzi de ceva , nu prospera decat in partea de sus a acvariului...poate ca e o problema de iluminare...am doar doua t5 de 14W parca, dar ochiometric mi s-a parut destula *de fapt era o investitie prea mare niste tuburi dedicate pentru plante in spate si pesti in fata, avand in vedere ca nu sunt multumit de capac. inca analizez problema.
plantele de gazon le-am primit alaltaieri de la un prieten de pe acest forum... inca nu am avut timp sa le plantez
cu algele nici nu stiu ce sa zic, uneori apar, alteori dispar cu lunile...
am renuntat la bomba ce co2 din drojdie apa miere si superingrediente secrete pana nu gasesc ceva butelie pe care sa o pot umple la o sifonarie, daca mai exista asa ceva...
filtrul aquael e pentru 100l, dar chiar daca acvariul e un pic mai mare, vreo 120l gol, cred ca e mai bine asa. in plus e silentios. inainte am avut un resun care pe langa ca arunca apa prea tare si deranja setup-ul, facea si in zgomot suparator noaptea. apropo, acvariul e in dormitor. ma voi risca sa pun unul in living numai cand am bani de un juwel.
de fertilizat il fertilizez cu jbl feropol dar si cu o solutie de la tetra alternativ, dar destul de rar.
ideea cu autocolantul e buna, ma gandisem si eu, dar am uitat cu timpul...

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Riccia nu o tin la suprafata, ci legata de pietre, pe substrat. Si daca ai sa te uiti in topicurile de la semnatura mea (borcanul si cel pentru creveti), ai sa vezi ca prospera.
Probabil la tine problema e lumina. 28 de W la 100 de litri e muuult prea putin. Ochimetric pare ok, dar nu e.
Incearca sa bricolezi sa faci loc de 2 neoane de 39 W. Poti merge doar cu unul aprins o perioada si in functie de cate plante ai, dupa care vei aprinde si al doilea (sa le pui aprindere separata). Poti sa te uiti in jurnalul meu sa vezi cum am procedat si ce plante am crescut, intr-un acvariu similar ca dimensiuni si cu lampa 2x39W.

Planta de gazon e cumva cuba? Nu stiu daca va creste ok in conditiile actuale...

Pune inapoi bomba, pana faci rost de butelie. E mai bine decat deloc. Si da, sunt butelii speciale pentru co2, gasesti pe forumuri de vanzare mai ieftine. Vezi si aici la categoria vanzari ca mai apar din cand in cand. Dar iti va mai trebui un reductor de presiune si un difuzor de co2 si un numarator de bule (pe care il poti bricola tu).

Te intrebam de filtru, pentru ca desi in prezentarea lor scrie ca sunt pentru acvarii de pana la x litri, de obicei cele interne au un volum mic pentru filtrare. Si vin echipate cu materiale in general pentru filtrare mecanica.

Cu fertilizatul sa ai grija. Important e sa fertilizezi constant, asa ca solutia de la tetra (ce fel de fertilizant?) ori o pui regulat cum scrie pe eticheta, ori nu o pui.
Pentru moment insa cred ca e de ajuns sa fertilizezi cu micro de la jbl (ferropol si ferropol24). Mai tarziu mai vezi. Insa la lumina care o ai si fara co2, n-are rost sa pui macro.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut Daedal - te contrazic amarnic la nr.18 In rest cam valabile.

PS: Daedal este prietenul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20424.page cel cu DIY-ul. Apropos astazi m-am intalnit cu naitsirc, suntem fosti colegi redescoperiti pe acest forum http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/7559.page poate tragem o intalnire intre oradenii acvaristi... stii... cum is serile alea la mine pe IT supranumite "Saptamanala adminului la bere in Chanson" Aporopos ca s-a deschis si terasa

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu l-as mai contrazice inca la vreo doua trei.... dar vorba ta, mai bine face to face...
Poate intre timp isi trece si locatia la profil sa nu uitam ca e oradean... nu de alta dar si asa suntem multi oradeni pe aici, ca firele de iarba in desert

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

@naitsirc & @fakemoth
salut
ziceati ceva de o intalnire?
de acord, vin!

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2012 13:28:01

[WWW] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

daedal wrote:am si eu trei thoracatum de 1 an (10cm) ...

Hoplo astia din ce film sunt? ca nu apar in lista de mai sus alaturi de ceilalti 20 de pesti ... ce ne mai ascunzi pe acolo?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:
daedal wrote:am si eu trei thoracatum de 1 an (10cm) ...

Hoplo astia din ce film sunt? ca nu apar in lista de mai sus alaturi de ceilalti 20 de pesti ... ce ne mai ascunzi pe acolo?

la hoplo le ziceam cory
Apropo, ciclidelele africane din acvariul din oraselul copiilor din Oradea au facut pui, vreo 30 de alevini.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/06/2012 21:35:06

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: