[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Leon
Forum Index » Profile for Leon » Messages posted by Leon
am plantat provizoriu, in zona in care stiu ca nu mai pun pietre, toate plantele ce mi-au mai ramas ...

image

image
incerc ....

am pus o parte din nisip Aqua Medic, ocazie cu care am tulburat apa:

image
reset

ziua 1:

image
HC cuba 10 lei pot 5x5 cmp
Staurogyne Repens 1 leu/fir

info PM sau 0744599663

info PM sau 0744599663

info PM sau 0744599663
final de setup (acum chiar il desfiintez) cu cele 2 vedete: hemianthus callitrichoides cuba (HC cuba) si Tetra Ember (Hyphessobrycon Amandae):

image

image

image

image

image

image

image

image

image

asta de acum are cam 4-6 saptamani (in functie de cum am replantat, iar replantatul il faceam pe masura ce dadeam din HC cuba),
mai exact partea din dreapta are 6 saptamanai, zona centrala 5 saptamani iar zona din stanga 4 saptamani

PS: in postul anterior se observa mai bine diferenta dintre partea stanga (cu HC cuba crescuta doar 2 saptamani) si cea dreapta (mai bine crescuta in 3-4 saptamani)
am renuntat la neoni, mi-am dorit niste pestisori mai mici .... m-am orientat spre Tetra Ember (Hyphessobrycon Amandae), sunt incantat de ei, sunt mici, vioi, culori in devenire, greu am reusit sa-i prind in poze

poze 17.10.2015:

image

image

image

image

image

image

pai la temperatura camerei, bolul e pe biroul meu, sub veioza de birou de 4W PL (nu e lampa speciala)

am uitat sa fac poze, de fapt am fost foarte comod, mi-a fost lene sa aranjez biroul sa nu se vada dezordinea de pe el
oricum, in ziua in care am desfiintat aranjamentul (29.06.2015), am facut o poza:

image

deci, aranjamentul actual are peste 3 luni ......
in general arata bine, m-am axat de data aceasta pe staurogyne .... care merg bine,
dar la unele plantute frunzulitele nou iesite au ramas cam spalacite, de un verde deschis spre galben chiar

poze 11.10.2015:

image

image

image
aranjamentul nou mai asteapta cam 2 luni ..
am observat la ultima tura de HC cuba, ca aceasta a crescut ceva mai anemic, cu tulpini mai scurte si mai subtiri,
chiar daca aveam 0.7 W/l + reflectoare si CO2 din greu ......
am schimbat 2 tuburi (care erau vechi de cca 2-3 ani) cu altele vechi de 0,5-1 ani, iar al 3-lea l-am inlocuit cu unul nou,
de asemenea, din HC ramas, am replantat, diferentele date de noile tuburi se vad deja, partea stanga are 2 saptamani, partea dreapta 3 saptamani

image

image

image

image
donez 1 SAE matur (1 an si cateva luni), doar Cluj
vand gazon HC cuba
pot 5x5 cmp 10 lei

image

PM sau 0744-599663
Predeal, zona partia Clabucet ...... de unde prorneste telescaunul
in curand acvariul se va desface .......
poate ultimele poze:

image

image

image

image

ne pregatim de un nou setup, cam aceleasi plante, dar ....
si ceva roci .... fake Seiryu de Romania, cca. 60 kg culese in aceasta vara

image
Incet, incet, HC cuba pune stapanire pe acvariu .....

poze 04 iulie 2015:

image

image

image

image

image

image

image

image

image
invazia HC

image
un aranjament frumos, asa cum ne-ai obisnuit,
si un + pentru frumoasa descriere
am schimbat aranjamentul pietrelor din dorinta de a ma apropia de suprafata apei si a masca skimerul ...
am mai pus 2 plantute noi pentru mine, daruite de colegul nostru Nagy Attila, caruia ii multumesc: microsorum pteropus mini si Riccardia chamedryfolia ...
aranjamentul are fix 4 saptamani, pietrele au fost napadite de alge verzi (GDA) si foarte putine maro, iar cand am vrut sa le curat cu periuta de dinti am constatat o greseala ce o facusem la aranjarea pietrelor: acestea se afla intr-un echilibru instabil, orice atingere duce la miscarea acestora (ar fi trebuit sa le fixez putin cu silicon), asa ca am abandonat momentat ideea de a curata pietrele ....

poze 09.05.2015:

image

image

image

image

image

image

image
mda, a fost ..... acum arata dezolant, am dat de alt necaz: am pus la un moment dat prea multa apa, iar la cateva zile am vazut ca s-a format un mucegai de culoare gri deschis, ca un puf, pe tot HC si staurogyne, iar in alte cateva zile, acestea s-au topit in totalitate ... in schimb hedyotis salzmannii n-a avut nimic de suferit, a crescut doar, aratand acum mult mai firav

deh, din greseli mai invatam .......

asa ca am inceput replantarea de HC si o luam de la inceput:

image

image

Forum Index » Profile for Leon » Messages posted by Leon
Go to: