[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cozmin_amr
Forum Index » Profile for cozmin_amr » Messages posted by cozmin_amr
asta este un ancistrus. pun bani la mijloc
eu il tin in acvariu cu tetrazona, neoni, apteronotus, cory si doi pesti cutit transparenti din martie. nu au cauzat probleme pana acum.
bun. multumesc pentru implicare si detalii.
intre timp am mai aprofundat si eu cercetarea, inclusiv pe net , si am mai aflat urmatoarele:
- lipitura poate prezenta defecte, in sensul ca nu este etansa, iar substanta respectiva poate aluneca inainte de a polimeriza
- o problema ar fi rezonanta, respectiv undele provocate de miscarea pestilor amplifica stresul pe care trebuie sa il suporte lipitura si poate ceda - se pare ca siliconul amortizeaza cu foarte mare succes propagarea undelor in fluid...

- per ansamblu se pare ca este o metoda foilosita in speta la amenajari interioare, mobilier, cosntructii care necesita sticla multistrat, vitrine, expozoare, etc.
marog, da, cunosc avantajele siliconului, insa sunt curios daca a incercat cineva metoda asta vreodata.
ce fel de modificare are filtrul?
Am aflat zilele trecute de la niste oameni care ne amenajeaza birourile despre o metoda de lipire a geamurilor.
Respectiv prin polimerizare in camp UV. Tehnica este simpla: se dau marginile ce se doresc a fi lipite cu gelul respectiv, se fixeaza in pozitia dorita, apoi este expus unui camp UV si polimerizeaza - lipirea este rapida, nu mai este necesar sa astepti 3 saptamani ca sa se usuce siliconul, imbinarea insa este rigida.

Costurile sunt mai mari decat la lipirea cu silicon.

Acum intrebarile:
1. a construit cineva pana acum un acvariu folosind aceasta tehnica?
2. cat de importanta este elasticitatea siliconului in ecuatia totala a acvariului? credeti ca lipsa elasticitatii imbinarilor vor duce la un final dezastruos? (aici am o vaga banuiala asupra raspunsului, insa sunt curios sa aflu parerea cuiva mai avizat decat mine)

Stima!
o posibila cauza ar putea fi faptul ca buretele si-a pierdut elasticitatea si este 'strans' de curentul de apa din filtru.
asta se mai intampla daca il storci/torsionezi insistent cand il speli...la fel ca un burete de spalat vase.

in cazul in care nu l-ai stors este posibil sa fie pur si simplu de proasta calitate.

am si eu unul intr-un acvariu mic si se intampla exact acelasi fenomen in aproximativ 24 de ore.
per ansamblu modelul este unul rudimentar si proiectat in consecinta - isi face treaba, dar trebuie umblat la el frecvent si curatat atat buretele cat si rotorul.
Multumesc Lola pentru link-uri.

Se instalase panica putin. M-am uitat cu mai multa atentie pe link-urile externe si se pare ca Tiger au dungile usor rosiatice. Eu am crezit ca au luat culoarea prin incrucisare cu RCS.
am un acvariu in care am bagat aproximativ 15 RCS, 3 tiger (nu cuosc exact specia, i-am cumparat ca tiger, insa nu prea aveau dungi de nici un fel) si un Pinocchio.

sunt sanse sa hibridizeze?
klauss74 wrote: .... si oricum, eu am foarte multe experiente nasoale cu acel magazin

la ce te referi? eu mai cumpar cateodata lucruri de acolo...
cel din lunk-ul pus de ReBella. nu e initiat tot de tine?
pai tot al lui era postul
am citit un articol in care o rata mare de supravietuire a fost obtinuta hranind puii cu spirulina. Banuiesc ca si castravetii feliati subtire (partea centrala, mai moale, in special) sunt ok cu mentiunea ca ar trebui sa ai grija de unde ii achizitionezi (sa nu fi fost utilizati fertilizanti sau insecticide).

iti recomand sa incerci pe 'planetcatfish', cred ca te va ajuta.

de curiozitate, ce dimensiuni are perechea care a depus?

Spor!
ce stiti despre aceasta specie de melc? este ok ca hrana pentru dwarf puffers?

http://www.planetinverts.com/pond_snail.html

am adus unul/doi clandestin cu niste plante din petshop...acum am vreo 300-400.
eu am un Bamboo Shrimp care a stat 3 luni intr-un acvariu de 63l cu doi ramirezi si l-au ignorat total. in schimb au decimat populatia de red cherry. cred ca dimensiunile diferite au fost factorul decisiv.
Salutari. Am si eu un Bamboo (am mai cautat o pereche pentru el, dar nu am reusit sa mai gasesc). Il am deja de 5 luni, si pare sa se inteleaga foarte ok cu restul locatarilor (neoni, un ramirez, tetra, cory, etc). E destul de tupeist si nu pare sa il opreasca ceva sa sta in "camp deschis", fata de restul semenilor lui (50-100 Red Cherry si inca un crevete mare, maro care sta ascuns tot timpul).

Forum Index » Profile for cozmin_amr » Messages posted by cozmin_amr
Go to: