[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragosch1
Forum Index » Profile for dragosch1 » Messages posted by dragosch1

Tocmai am pescuit din acvariu ca 25 pui de Kauderni. I-am ingramadit intr-o "fatatoare" insa habar nu am cum as putea sa am grija de ei. Nu stiu cu ce sa ii hranesc, daca trebuie sa fac ceva suplimentar, etc.
Ma poate ajuta cineva? In cazul in care este prea complicat as putea chiar sa ii donez cuiva mai experimentat care sa ii creasca.
Salut,

Multumesc pentru raspunsuri.
Temperatura sta constant la 26 grade, chillerul functioneaza ok.
Salinitatea este un pic cam mare, are 1,027 insa nu cred ca asta ar fi problema.
Cred ca a fost ceva cumulat: pestele mort, apa care nu cred ca a fost de osmoza si...ghinion.
Salut,

Am fost plecat o saptamana, am lasat pe cineva sa se uite din când in când la acvariu (completare cu apa, mancare, etc) iar când m-am intors am gasit urmatoarele probleme:
- acvariul destul de negru (alge negre), putin tulbure,
- Zebrasoma cu niste pete in zona ochilor;
- TOTI coralii inchisi;
- un peste mort care nu a putut fi scos din acvariu.

Problema algelor cred ca am depistat-o, apa de completare nu a fost de osmoza (ca 35 l la un acvariu de 600 l) si intre timp am si rezolvat-o printr-un schimb de apa mai mare, curatenie, etc.
Cealalta problema este mai grava in sensul ca toti coralii stau inchisi iar seriatoporele au inceput sa se albeasca de la baza si nu cred ca le mai pot salva.
In momentul de fata am oprit orice dozaj (Ca, Mg, KH, Sr, Iod, Biotrace, etc).
Este posibil ca unul din substantele de mai sus sa fi cauzat problema?In principiu eu dozam cate 200 ml/zi KH, Mg, Ca si cate 3 ml / zi de Sr, Iod, Biotrace.
In prezent nu am facut decat sa opresc orice dozaj, sa schimb Antiphos/ carbune si sa schimb ca 200 l de apa. Mentionez ca apa este perfect limpede iar pestii nu par sa aiba nicio problema cu exceptia Zebrasomei care a ramas tot patat.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc
S-a vandut.

Multumesc
Da, stiu ca le vand la jumatate, chiar si-asa lumea vrea sa mai negocieze 200-300 LEI daca se poate . Am avut o ocazie sa cumpar 2 lampi ZETLIGHT la un pret bun si le-am inlocuit.
S-a vandut, multumesc.

Vand colonie Pulsing Xenia. Colonia are ca 15 fraguri inclusiv o piatra pe care sunt fixate.

Pret: 100 Lei
Tel. 0724562296

https://youtu.be/v5hRxuSbtw8
Mai este disponibila 1 bucata.
Lampa are dimensiunile 690mm × 265mm , eu am folosit 2 lampi pt un acvariu de 150 cm lungime insa le tineam cam inghesuite. Probabil 80-90 cm lungime ar trebui sa acopere.
Update pret:

1400,- lei/buc
Vand lampa Dupla Electra 2 x 150 Watt, functioneaza 100% ok. Am folosit-o mai demult pt ca 1 an la un JUWEL RIO 240 . Plantele aveau o crestere rapida la ca 7-8 ore/zi. La cerere pot trimite cateva poze ale acvariului de atunci.
Mai pot oferi si o lampa de 150 Watt de rezerva ca bonus.

Pret 400 lei
Tel 0724562296
Vand 2 lampi MAXSPECT R420R 160 Watt - 16.000k. Lampile sunt 100% functionale, au fost folosite mai putin de 1 an numai la mine in bazin (primul proprietar).
Se vand cu toate accesoriile (prinderi reglabile de tavan, prinderi reglabile pt acvariu), inclusiv drivere, cred ca as mai avea si cutiile.

http://maxspectusa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=21

Pret: 1500,- lei/bucata
Tel. 0724562296
Vand 2 l Ferropol, valabilitate august 2015. Mi-au rams dintr-un bidon de 5l.

Pret 50 lei

0724562296
S-a dat. Daca Niro nu are nevoie de tot atunci ar putea sa doneze mai departe ce nu are loc in acvariul lui.
Salut,

S-a cam inmultit destul de mult la mine si cred ca ar trebui sa mai "tund" putin.
Problema ar fi livrarea pt ca nu prea am timp, asa ca va rog sa-mi transmiteti un PM si stabilim cum ne întâlnim, numai pt Bucuresti.
Asa cum spune si titlul, cumpar un Chelmon Rostratus, nu stiu daca cineva vinde asa ceva insa poate ma ajutati sa imi spuneti de unde as putea sa cumpar unul.

Multumesc
Viermele cum l-ai scos din piatra ? Am avut unul asemanator, a trebuit sa scot toata piatra, sa o bag intr-o galeata cu apa dulce dup? care l-am agatat cu penseta. Tot ca 30 cm avea.
Acum am observat ca mai am cativa brisltle worms de care nu stiu cum sa scap.
Niste poze se poate ?

Multumesc
Salut,

Mi s-au terminat biopeletii si trebuie sa imi comand. Imi puteti spune daca sunt mai eficienti cei AIO fata de cei vechi? Chiar in descrierea lor spune ca ar tulbura putin apa, este adevarat? Din pacate nu am cuplata iesirea de la reactorul de biopeleti la skimmer si nici nu am cum sa fac asta deci apa din reactor se duce direct in bazin iar daca AIO tulbura atunci nu mi-ar fi chiar ok.
Din punct de vedere al reducerii de NO3 si PO4 isi fac treaba mai bine fata de ceilalti sau nu?

Multumesc
Salut,

Acvariul si-a revenit complet, de la faza de mai sus (poza anterioara) am adaugat 130 ml Reef Clear de la Grotech, am curatat toate reactoarele si cred ca am scapat. Acum are 24 ore de cand apa s-a limpezit complet.

@um02122
De ce spui ca este una dintre putinele situatii? Nu este ok UV-ul sau de ce? Aveam deja un UV de 9 Watt incorporate in Chiller insa cred ca este de jucarie pt volumul de 500 l.

Forum Index » Profile for dragosch1 » Messages posted by dragosch1
Go to: