[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adriana
Forum Index » Profile for adriana » Messages posted by adriana
Intrebare: pot sa mut o pestoaica gravida intr-un borcan pentru cateva zile (pana naste)? Acvariul mic e deja ocupat cu pestisorii nascuti azi de o molly si nu am unde sa o scot.
Mi-a fatat o pestoaica de molly (sper ca am scris bine). Noroc ca am fost pe faza si am surprins momentul! Si mai mare noroc ca aveam un acvariu de 15 l (am pregatit repede acvariul cu apa din acvariul mare; sper sa fie bine!).

Acum am o problema: ce le dau sa manance la puisori si incepand de cand?
spiderdany wrote:
Daca ai putea sa ne dai mai multe detali despre acvariu ar fi super ne-ar ajuta foarte mult in depistarea problemelor.
De exemplu:
1.Cand ai i-ai dat drumul acvariului
2.Cand ai introdus primi pesti, ce pesti ai momentan in acvariu.
3.Cat a durat ciclarea acvariului
4.Ce echipamente detine acvariul
5.Plante, lumina, mancare,
6.Daca echipamentele funcitoneaza non-stop (e crucial sa funcioneze 24/24)
7.Daca ai testat apa din acvariu, apa de la robinet.

Acvariul are in jur de 1 luna (putin peste). Primii pesti i-am introdus la 1 saptaman dupa ce l-am pus in functiune. Acvariul e Juwel Record 60, care a venit cu lumina, filtru, pompa si incalzitor. Pompa functioneaza permanent. Filtrele le schimb asa cum zice la manual - adica vata de filtrare la fiecare saptamana (oricum intr-o saptamana devine neagra). Nu are plante. Mancarea e sub forma de fulgi. Acum am: 3 guppy, 4 sanitari (mici), 5 molly, 1 betta, 1 scalar.
Nu am testat apa de la robinet. O voi testa.
Ce sa ii fac eu apei de la robinet? Este tulbure si maloasa. Oricat as lasa-o in recipient inainte de a o introduce in acvariu tot tulbure ramane. in nici un caz nu pot spune ca e incolora. Ce sa fac? Cu ce sa o inlocuiesc?
multumesc frumos
Am tot citit ca pentru guppy si molly e bine sa adaug sare in acvariu. Intrebare: cum afecteaza sare ceilalti pesti: betta, sanitari si scalari?
Imi vine sa mor de suparare! Mi-a murit carasul. Aseara era bine, manca si era foarte vioi. Dimineatza statea cu botul in jos si abia daca mai respira. Intr-o ora s-a curatat. :aaa: Oare ce i-am facut? Aseara am schimbat 10 l din apa (din 50). Si am introdus 5 molly si 2 femele de guppy.

Intre timp m-am decis sa izolez zebrele. Sunt rele si ciupesc toti pestii. Ele mi-au omorat cei 2 guppy (masculi).
Am gasit sanitarul ratacit. Era intr-o tufa dar atat de bine bagat acolo ca abia l-am gasit. Ultimii 2 sanitari pe care i-am luat sunt tare lesinati. Stau tot timpul ascunsi.

Cat despre cei 2 gupi.. a ramas doar unul. Al2lea l-am descoperit dimineata ciufulit si cu burta in sus Caut criminalul: ori carasul (care pana acum nu a dat semne de violenta) sau frumosul meu betta (care ii cam alearga pe ceilalti)
Mai am o nedumerire. In 5 zile s-a evaporat apa (1 cm grosime ). In urma apei evaporate a ramas pe geam un mazga albicioasa. Ce-o fi? Am facut eu oare ceva nepotrivit? Acvariul are capac si apa e la 26 grade.
Carasul l-am primit. Pana creste el poate upgradez si eu acvariul.
Apropo, cat de repede creste un caras? Acum are 6-7 cm.
Acvariu e juwel compact 60. A venit cu filtre si pompa de aer si lumina. Am vreo 4 sanitari (cel putin erau 4!; ca unul nu il gasesc); 2 guppy, un beta frumos frumos, 5 pesti cum e cel roz , si un caras.
Inca o intrebare. Colocatarul meu e deranjat de zgomotul pe care il face pompa de aer si seara trebuie sa il opresc, in general intre 23 si 7 dimineatza. Cat de rau poate face treaba asta? Acvariul e de 54 l si nu are plante naturale.
Poate sa imi spuna si mie cineva ce peste este? Cei de la magazin mi-au spus, dar... sunt la inceput...

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13305/normal_IMG_7867%20peste.jpg

Forum Index » Profile for adriana » Messages posted by adriana
Go to: