[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Specie?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adriana
Junior member

IP:

Poate sa imi spuna si mie cineva ce peste este? Cei de la magazin mi-au spus, dar... sunt la inceput...

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13305/normal_IMG_7867%20peste.jpg
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

este zebra sau brachydanio rerio. sa stii ca pestele tau e modificat genetic. cele normale sunt albastre cu dungi .

Acvariul meu
[Yahoo!]
adriana
Junior member

IP:

Inca o intrebare. Colocatarul meu e deranjat de zgomotul pe care il face pompa de aer si seara trebuie sa il opresc, in general intre 23 si 7 dimineatza. Cat de rau poate face treaba asta? Acvariul e de 54 l si nu are plante naturale.
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

prima data am vrut sa zic ca pestele nu e deranjat de zgomotul de la pompa.

daca ai numai un peste in acvariul ala nu are nimic daca opresti pompa peste noapte. cel mai bine ar fi sa dai detalii mai multe legate de filtrare si populatia acvariului.

Acvariul meu
[Yahoo!]
adriana
Junior member

IP:

Acvariu e juwel compact 60. A venit cu filtre si pompa de aer si lumina. Am vreo 4 sanitari (cel putin erau 4!; ca unul nu il gasesc); 2 guppy, un beta frumos frumos, 5 pesti cum e cel roz , si un caras.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pompa de aer poti s-o tii oprita, nu e o problema. Va trebui probabil sa-i dai drumul la vara cand o sa fie foarte cald si apa nu va putea sa tina suficient oxigen, sau daca vezi ca pestii stau mai mult la suprafata apei sa respire).

Pe termen lung s-ar putea sa ai probleme cu carasul care o sa creasca mult prea mare pentru acvariul care il ai.
[WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Scapa de caras. O sa creasca prea mare pentru acvariul tau. In rest nu cred ca ii deranjaza pompa de aer. Dar daca filtrul misca apa la suprafata destul de bine ca sa se poata oxigena, pompa devine inutila. (cel putin pana la vara)
adriana
Junior member

IP:

Carasul l-am primit. Pana creste el poate upgradez si eu acvariul.
Apropo, cat de repede creste un caras? Acum are 6-7 cm.
adriana
Junior member

IP:

Mai am o nedumerire. In 5 zile s-a evaporat apa (1 cm grosime ). In urma apei evaporate a ramas pe geam un mazga albicioasa. Ce-o fi? Am facut eu oare ceva nepotrivit? Acvariul are capac si apa e la 26 grade.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E normal sa se intample asa, nu-ti fa probleme. Eventual niste melci care sa se invarta pe acolo (la mine nu ramane intens, ci putin).

Doar sa nu cureti cu produse destinate curateniei in baie; am inteles ca ar merge cu otet (care e safe pentru pesti si plante). Dar tre sa caut iar sa vad pe unde am citit.
La mine pun apa cam 1cm mai sus de marginea inferioara a capacului si daca e sa se formeze, nu se vede.
[WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa pastrezi carasul vezi ca nu prea se impaca cu gupy. Tot ce e posibil sa ii ia drept cina. Plus ca e peste de apa rece (20 grade), iar ceilalti necesita cam 25 grade. Din punctul asta de vedere iar nu se impaca. Nu e frumos sa dai un cadou primit de la cineva, dar in cazul acesta sunt sigur ca se poate face o exceptie.
Sau poti renunta la ceilalti pesti, daca iti place carasul mai mult.
A si sa nu uit: cauta-l bine pe sanitarul ala disparut. Daca cumva a murit trebuie scos din apa ca nu e bine sa se descompuna in apa. (vezi pe dupa filtru sau in alte locuri mai ascunse)
adriana
Junior member

IP:

Am gasit sanitarul ratacit. Era intr-o tufa dar atat de bine bagat acolo ca abia l-am gasit. Ultimii 2 sanitari pe care i-am luat sunt tare lesinati. Stau tot timpul ascunsi.

Cat despre cei 2 gupi.. a ramas doar unul. Al2lea l-am descoperit dimineata ciufulit si cu burta in sus Caut criminalul: ori carasul (care pana acum nu a dat semne de violenta) sau frumosul meu betta (care ii cam alearga pe ceilalti)
adriana
Junior member

IP:

Imi vine sa mor de suparare! Mi-a murit carasul. Aseara era bine, manca si era foarte vioi. Dimineatza statea cu botul in jos si abia daca mai respira. Intr-o ora s-a curatat. :aaa: Oare ce i-am facut? Aseara am schimbat 10 l din apa (din 50). Si am introdus 5 molly si 2 femele de guppy.

Intre timp m-am decis sa izolez zebrele. Sunt rele si ciupesc toti pestii. Ele mi-au omorat cei 2 guppy (masculi).
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu-ti dai seama ce i-ai facut, daca nu ai macar niste testere pentru calitatea apei ph, kh, nh4 etc.

Nu e suficient sa para pestele e vioi, ca sa presupui ca e sanatos. Animalele salbatice de obicei isi mascheaza suferinta, iar cand devine vizibil este in cazurile finale. Uneori se vede si de la inceput, dar nu mereu. Asa ca trebuie sa fii convinsa ca apa e in parametri..
[WWW]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Cumpara niste testede apa, exact cum a zis Viulian. Costa in jur de 35 RON si sunt 5 in 1 (ph, gh, kh, NO2, NO3). Nu dau nume sa nu se considere reclama.

In alta ordine de idei am facut un calcul sumar si daca nu gresesc in acvariu de 54 litri brut (adica vreo 45 net daca ai substrat) ai avea cam asa: 4 sanitari, 5 zebre, 2 guppy si 5 molly. Ai grija ca sunt cam multi. O sa ai probleme pe termen mai lung (dupa ce mai cresc).

Cat despre zebre, nu stiu ce sa zic... Eu am avut zebre multa vreme, asociate cu guppy, dar nu le-am vazut sa fie agresive cu ceilalti pesti. Atat doar ca fiind rapide si neastamparate mai furau mancarea din fata celorlalti pesti. Nu stiu daca nu cumva astea modificate genetic au si schimbari de comportament.
sam
Unripe member

IP:

Pompa de aer poate fi inlocuita cu una mai silentioasa, daca chiar iti trebuie. Si noi, cand ne-am luat acvariul (la fel ca al tau), am intrebat de pompa... si nenea vanzatoru' a zis "sigur ca trebe" si ne-a "recomandat" una penala cu aprox 30 de lei si pe langa ne-a bagat pe gat si furtun (pompa nu era dotata cu asa ceva) si perdea.. am ajuns undeva pe la 60 de lei. Dupa ce am ajuns acasa si i-am dat drumul, a inceput sa huruie.. Ne-am intors la petshop..si am descoperit ca era una "de firma" cu toate dotarile la 60 ron.. si-am luat-o...

Sam

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: