[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alien
Forum Index » Profile for alien » Messages posted by alien

Am inteles ca melcul din titlu si anume Neritina Zebra/Natalensis manca alegele verzi punctiforme ce apar pe geam si pe plantele cu dezovltare lenta. Vreau sa iau si eu pui sau melci Neritina, ofera cineva ?
Sunt instalatii mici de la Aquatic Nature
Plantele le pui in acvariu dupa bunul plac, daca iti plac cele artificiale poti sa le ti in acvariu fara probleme..cred nu am avut niciodata sa ma confrunt cu aceasta problema. Pentru perioada de ciclare sunt multe variante, uite eu tocmai am un acvariu nou nu ma grabesc cu ciclarea in prima zi am facut un schimb de apa 25 % dupa 2 zile 30 % si in continuare voi mai face un schimb dupa 3-4 zile dupa care continui cu schimburile saptamanale de 25%.

Apa nu ai cum sa o ti 6 luni fara schimburi saptamanale asa cum scria pe eticheta pentru ca o sa ai alge si un o miros nu tocmai placut in acvariu.

Sex-ul la ce pesteti te intereseaza ? Care peste ? Cateva exemple ar fi:

guppy - mascul mic cu coada frumosa // femela cu burta mare si urata
xipho - mascul cu coada frumosa (prelungita ca un ac) // femela cu burta mare si urata

Lumina la pesti" ideal neon cu priza programabila, daca ti acvariu la geam si mai bate si soarele in el nu cred ca este ok, parca asa stiu eu. Oricum poti sa incerci si ne spui si noua ce se intampla cu pestii, in plus cred ca o sa iti fie greu sa ii observi in acvariu daca nu ai lumina. Cred ca o sa iti dai singur seama ca o sa vrei sa il luminezi.

Deocamdata da drumul la acvariu si pe urma te gandesti la reproducere, te rog sa citesti forumul atent pentru ca aici se regaseste toata informatia de care ai nevoie, si pentru si mai multa informatie foloseste-l pe Gogu ( <-- clic pe el)

NU mai posta aici decat daca ARDE, si daca dupa o cautare de minim 15 minute nu ai gasit nimic pe nicaeri.
da se poate inchide.
Mai am un acvariu de 126 de L si m-am gandit ca daca nu il mai folosesc la cel mic pot sa folosesc la cel mare
Intr-adevar am dat multi bani mi-am depasit de 2 ori bugetul.
am cumparat second-hand cu 490 de RON o butelie de 1,5kg si un reductor dennerle.
http://www.okazii.ro/catalog/37231757/butelie-co2-dennerele-1-5-kg.html
http://www.okazii.ro/catalog/36977021/reductor-co2-demmerle-profesional.html

Sper sa fie fost o decizie buna
am rezolvat cu co2-ul, am cumparat de la un tip din galati o butelie si un reductor postez totusi aici pentru ca link-ul de mai jos mi-a ridicat un semn de intrebare :
http://www.okazii.ro/catalog/37174866/sistem-co2-DENNERELE.html // poza din acel anunt este identica cu cea de pe acest forum iar cumparatorul este din buzau.

Spor la vanzare oferta mea nu mai este valabila.

Pe la mine criza se resimte destul de bine asa ca ofer 280 de RON
Am substrat JBL si pietris de la acvariu mare de 120L //am mai cumparat de la reef aqua-plant plus - 20 Ron si aqua plant activator 24 - 20RON // Imi mai doresc o instalatie de CO2 // nu vreau sa fac o bomba de Co2 ca nu prea am timp, in timpul in timpul de care dispun prefer sa am grija de acvarii si sa invat mai am sa imi dau cateva examene // Am pus un anunt poate m-a ajuta cineva cu CO2.

Acest topic se poate inchide.
As dori sa cumpar cu ~ 250 - 300 RON o butelie si un reductor face cineva o fapta buna si ma ajuta ?
Am citit postul lui ciprian despre curentii de apa eu m-am gandit ca la 20 de L nu ai nevoie de prea multa agitatie (mai ales ca filtru e foarte micut) ca sa obti o apa cu temperatura si nutrienti uniformi, o sa vad ce iese deocamdata nu am o instalataie de co2 si nici bani nu prea mai am decat 200-300 de RON.

Raspunsul in privinta preturilor lampa am cumparat-o tot de la reef cu 119 lei este un Solar Duo Boy filtru este unul Flow 60 de 37.10 RON la care am cumparta si trei rezerve 21.30 RON // incalzitorul AquaEl (din plastic) m-a costat 56 RON (nu se afla in poza) // acvariu il am de ceva timp din Hornbach si m-a costat ~ 50 RON

Pana acum mi-am facut decat o lampa de birou si lumineaza destul de bine
Pentru noul meu acvariu de 20 L as vrea sa cumpar o instalatie de CO2 . Ceva mic de genul Junior kit de la Aquatic Nature.
Doresc sa cumpar ceva second hand pentru ca stau rau cu bugetul. Astept ajutorul vostru. (oferte/sugesti) Multumesc.
Se poate inchide post-ul

Nu prea s-a inghesuit nimeni cu oferte asa ca am fost la magazin (Reef) si am rezolvat, astfel proiectul meu acvariu de birou a luat contur.

Va atasez si o poza.
image

Sper ca va place mie imi place, ramane sa vedem cum va arata setup-ul
Mi-a venit in minte si ideea unui filtru extern de tip-ul http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Aquatic_Nature_Flow_60.

Astept oferte si daca se poate si sfaturi intre cele 2 tipuri de filtre. Multumesc.
Ma gandeam la un pico filter: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_interne/Hydor_Pico_Filter

Sau daca are cineva de oferit un filtru deja utilizat, stiu ca erau inainte pe piata mai multe tipuri de filtre mini acum nu prea am mai vazut prin magazine.

Ok, asa o sa fac va tin la curent cu evolutia tratamentului.
l-am puns intr-o punga si am fost cu el pana la magaziunul Coralis, tip-ul de acolo mi-a spus sa ar fi o baterie si nu mai are scapare am refuzat sa cred si mi-a zis sa folosesc Baktopur si sare.

Am si eu nevoie de ajutorul vostru pentru a salva pestele !
Cumpar un filtru mic pentru un acvariu de 20 de L. Sunt interesat sa fie cat mai mic, discret si in stare buna de functionare.
Nu am primit nici un mesaj de pe la voi asa ca am fost la magazin si am cumparat un Easy Heater de la AquaEl de 25W, asa ca nu mai este valabil anuntul.

Forum Index » Profile for alien » Messages posted by alien
Go to: