| Message |
|
|
multumesc. mai am vreo 2 luni de tras cu ei  si cred ca zilele astea mai fata una 
|
 |
|
|
|
am 21 de pui. ii hranesc cu galbenus de ou fiert. m-ar interesa cat de repede cresc. cam dupa cat timp pot sa manance hrana normala si pot fi pusi in cvariu cu ceilalti fara pericolul de a fi papati?
|
 |
|
|
|
multumesc. oricum acum vad ca nu se mai freaca de nimic si par ok
|
 |
|
|
|
am pus termostatul pe 28 de grade ca am inteles ca peste 27 nu mai traieste parazitul. si am pus si cateva picatuei de verde de malachit( 1 picatura / litru). incerc sa nu-i bag la saramura :-) . am inceput cresterea temperaturii de ieri si astazi nu i-am mai vazut scarpinandu-se. sper sa fi rezolvat.
multumesc tuturor!
|
 |
|
|
multumesc. le-am ridicat temperatura si preventiv le-am pus putin albastru de metil. astept sa vad azi cum se prezinta.
nu le dau hrana vie ca nu gasesc in valcea. le dau fulgi, tubi uscati, troco grower. cam atat gasesc in valcea 
|
 |
|
|
|
scuze,dar iar am nevoie de ajutor!
acvairu de 40 litri,filtru interior cu aerare,o planta.apa o schimb la saptamana cam 10-15%. pesti: 3gupy, 3platy,2coridoras,1ancistru. temperatura 25 grade.
gupy si coridoras au inceput sa se frece de substrat si de obiecte. in rest sunt vioi, mananca, inoata cu aripioarele desfacute.
am citit la boli, dar aceleasi simptome sunt pentru mai multe boli.
care ar fi cel mai bun tratament? sa incerc cu sare?
|
 |
|
|
|
multumesc mult! daca e cineva din valcea si vrea 3 carasi sa-mi dea un semn. donez 3 carasi :-)
|
 |
|
|
|
m-a pus dracu ca dupa ce mi-a murit ancistrul sa pun in acvariul mare verde de malachit (asa m-a sfatuit un "destept" ) si am mai pierdut cativa pesti. asa ca am convins-o pe nevasta-mea sa renunte la carasii care au supravietuit si am hotarat sa pastrez gupy pe care o sa-i asociez cu platy asa cum am citit pe aici ca e OK. asa vrea sa stiu ce sanitari merg cu gupy si platy si daca pot sa bag si 2 ancistri?
|
 |
|
|
si ce te faci cu cei care vor un acvariu de 100l cu 10carasi,10 gupy,10tetra,10beta,etc... ca el plateste si asa vrea  nu conteaza ce-i spui tu ci ce vrea el ca plateste nu? eu stiu pt ca incerc sa-i explic nevesti ca ce vrea ea nu-i bine pt pesti da-i tare greu 
|
 |
|
|
eu sunt din valcea si chiar daca sunt incepatoram sa incerc eu sa initiez ceva in zona(primul avantajat fiind chiar eu  ). asa ca cei din valcea care vor ii rog sa ma contacteze
|
 |
|
|
|
in afara de impedimentele expuse mai sus, ce te faci cu cei din tara? pe mine m-ar tenta sa petrec cateva ore duminica cu niste oameni experimentati de la care pot invata, dar sa vin la bucuresti pentru asta...
cred ca mai profitabil ar fi ca cei experimentati si care vor sa-si impartaseasca cunostintele sa incerce la nivel loacal sa formeze grupuri de lucru
|
 |
|
|
a murit  care-i cea mai buna metoda de dezinfectare a acvariului?
|
 |
|
|
sunt si eu tot incepator, dar din ce am citit se pare ca singura metoda sa ii deosebesti este sa ii presezi foarte usor pe abdomen: daca ies icre e femela, daca iese un lichid albicios e mascul(nu apasa tare). pentru inmultire am inteles ca trebuie un acvariu cu o plasa pusa la 20cm de fund pe toata suprafata. dupa depunere si fecundare se scot reproducatorii. sunt niste articole pe aici. cauta si citeste. succes 
|
 |
|
|
ala e. multumesc! oricum cred ca se duce. abia mai misca
nu prea stiu ce sa fac, sa desinfectez si acvariul? care-i cea mai buna metoda?
|
 |
|
|
|
am postat-o la galeria foto.thumb_doc.jpg
|
 |
|
|
|
am reusit sa-i fac si o poza dar nu prea stiu cum s-o postez aici
|
 |
|
|
|
multumesc! cred ca e septicemie. o sa incerc un tratament cu tetraciclina. sa speram ca va merge.
|
 |
|
|
|
2gupy, 3carasi mici(pui), 2 neoni, 2 sanitari nu stiu ce specie si acel ancistru bolnav care e acum in carantina. temperatura e de 23-24 grade
|
 |
|
|
|
are 40l, filtru intern cu aerarecu debit de 200l/h(cel putin asa scrie pe el), substrat de nisip, o planta. am tinut pestele in solutie de tripa flavin 2ml/1l timp de 30min
|
 |
|
|
salut! poate ma ajuta cineva. am acvariul abia de o luna si pesti i-am luat de ici de colo  astazi am observat ca un ancistru are o gaura cu raza cam de 5 mm aproape de orificiul anal. mi-e mila de el si as vrea sa-l salvez. l-am pus in carantina si i-am pus tripaflavin ca asta am avut la dispozitie. ceilalti pesti nu arata si nu dau semne de boala. ce trebuie sa fac?
|
 |
|
|