[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
peste bolnav  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alcoor
Junior member

IP:

salut! poate ma ajuta cineva. am acvariul abia de o luna si pesti i-am luat de ici de colo astazi am observat ca un ancistru are o gaura cu raza cam de 5 mm aproape de orificiul anal. mi-e mila de el si as vrea sa-l salvez. l-am pus in carantina si i-am pus tripaflavin ca asta am avut la dispozitie. ceilalti pesti nu arata si nu dau semne de boala. ce trebuie sa fac?
[Email]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

alcoor wrote:salut! poate ma ajuta cineva. am acvariul abia de o luna si pesti i-am luat de ici de colo astazi am observat ca un ancistru are o gaura cu raza cam de 5 mm aproape de orificiul anal. mi-e mila de el si as vrea sa-l salvez. l-am pus in carantina si i-am pus tripaflavin ca asta am avut la dispozitie. ceilalti pesti nu arata si nu dau semne de boala. ce trebuie sa fac?

Niste detalii despre acvariul tau (filtrare,cat a stat la ciclat,dimensiuni etc..)

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
alcoor
Junior member

IP:

are 40l, filtru intern cu aerarecu debit de 200l/h(cel putin asa scrie pe el), substrat de nisip, o planta. am tinut pestele in solutie de tripa flavin 2ml/1l timp de 30min
[Email]
Florin2005
Junior member

IP:

Ce si cati pesti ai in 40 de litri?

Cu cat maimuta se urca mai sus in copac, cu atat mai bine i se vede fundul.
alcoor
Junior member

IP:

2gupy, 3carasi mici(pui), 2 neoni, 2 sanitari nu stiu ce specie si acel ancistru bolnav care e acum in carantina. temperatura e de 23-24 grade
[Email]
daba
Member
[Avatar]

IP:

Link: Inainte de a cere ajutor medical (ajuta-ne sa fii ajutat).
O fotografie si o descriere a comportamentului ar fi foarte bune.
"Gaura" respectiva poate avea mai multe cauze (septicemie - parerea mea, tumoare provocata de tuberculaza,...)
Uita-te aici: Despre bolile pestilor - boli bacteriale
Poate gasesti vreo asemanare din descrierile/fotografiile de acolo.
Opreste tratamentul cu triaflavin. E pentru altceva decat ce cred ca ai tu acolo. Bine macar ca l-ai facut in carantina si nu in acvariu. Tratament: antibiotice [Baktopur direct(contine si antibiotice), sau daca nu gaseti asa ceva tetraciclina sau eritromicina (cu dozajul la astea nu te pot ajuta pentru ca nu am folosit personal in acvaristica, poate te ajuta altcineva sau un search pe forum)]

Inainte de a folosi medicamente e bine sa te informezi. Poate pentru viitor:
Despre medicamentele de baza si folosirea lor

Cred ca un incepator dupa ce a citit Ghidul incepatorului (cu ciclul azotului cu tot )ar trebui sa citeasca articolele despre bolile pestilor si medicamente (ar trebui sa fie un fel de Capitolul II, aproape sigur se va lovi de ele in primele zile datarita suprapopularii/incompatibilitatilor/etc, asta daca au scapat de [ne]ciclare). Nu ma declar expert, nici macar cunoscator in boli (pentru ca spre norocul meu nu a avut de foarte putine), dar cred ca e o chestie bine de stiut de la inceput simptome + tratamentul la cele mai comune boli. Sper sa iti foloseasca pe viitor toate astea.

In legatura cu pestii (nr + compatibilitate specii) si volumul ... o sa ii las pe altii si sunt sigur ca vei primi ... sfaturi (Oricum nu im place ecuatia asta: vivipari + carasi + neoni + sanitari [probabil hoplosterum] / 40l(sau chiar mai multi) = echilibru . mie rezultatul imi da = :nu. Pana atunci da un search repede, citeste cate ceva despre fiecare peste pe care il ai tu acolo cate ceva despre pesti si volulmul acvariului si o sa vezi...

Ii doresc insanatosire grabnica!
[uf, am scris cam tot ce am avut pe suflet aici ca sa nu se mai prelungeasca discutia in 1000 si unul de postulete]

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Articolul Despre volumul acvariului si numarul pestilor nu prea crea cred ca l-ai citit....
alcoor
Junior member

IP:

multumesc! cred ca e septicemie. o sa incerc un tratament cu tetraciclina. sa speram ca va merge.
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

am reusit sa-i fac si o poza dar nu prea stiu cum s-o postez aici
[Email]
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Ori o pui undeva pe net si ne dai aici linkul, ori o bagi in galeria forumului.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
alcoor
Junior member

IP:

am postat-o la galeria foto.thumb_doc.jpg
[Email]
daba
Member
[Avatar]

IP:

Link-ul la doc-ul tau (cred):
ajutati-ma.doc
Din "pozuta" aia asa pare.

- daniel_balan -
acvarii
"I aim for the stars.....but sometimes I hit London" - Werner Von Braun
[Yahoo!]
alcoor
Junior member

IP:

ala e. multumesc! oricum cred ca se duce. abia mai misca
nu prea stiu ce sa fac, sa desinfectez si acvariul? care-i cea mai buna metoda?
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

a murit care-i cea mai buna metoda de dezinfectare a acvariului?
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: