| Message |
|
|
|
Caut sa cumpar plante care cresc pe fundul acvariului ca un covor,java moss sau ceva de genul,care sa nu fie asa pretentioase.Nu am CO2.Daca se poate din Timisoara.Thank you.
|
 |
|
|
E sub forma de firicele pe marginea plantei din stanga
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=7
Deocamdata nu pot sa reduc numarul pestilor,nu am inca un alt acvariu si nici spatiu.Mi-e mila de ei sa-i dau ,i-am crescut pe toti de mici.
|
 |
|
|
Poate cineva sa-mi spuna si mie cum pot sa deosebesc masculul de femela la scalari.Am inteles ca ,atunci cand ajung la maturitate,adica dupa vreo 7 luni,sau vreo 5 cm diametrul corpului,se stabilesc perechi.Eu am 6 scalari intr-un acvariu comunitar si nu stiu cum se comporta atunci cand se stabileste o pereche.Se pot stabili perechi daca stau impreuna cu alte specii (black tetra,gurami,palmeri,pleco,ramirezi si cichlasoma biocelatum). :o http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=7.Am si 2 cichlasoma meeki pe acolo.
|
 |
|
|
|
Mersi mult pt sfaturi.Got to go
|
 |
|
|
L-am vazut odata acum cateva saptamani.Am fost de 2 ori saptamana trecuta dar nu era acolo,in weekend nu am putut.Cerea 200.000 pe bucata si erau putin mai mici ca ai mei.Eu i-am luat cand erau mici cu 15.000 buc.Am sa incerc in weekend.Mersi 
|
 |
|
|
|
GeorgeT , daca ai putea sa-mi spui cum se numeste si unde gasesc magazinul ,ti-as fi recunoscator. :-)
|
 |
|
|
Cineva ma sfatuia ca ,o solutie ar fi tinerea acvariului in intuneric total 3 zile ,sau in orice caz reducerea timpului de iluminat,dar am citit apoi intr-un articol ca algele ar avea nevoie de mai putina lumina decat plantele si ca astfel de solutii nu au rost.Daca nu scap de ele prin schimbarea partiala a apei,reducerea cantitatii de mancare si eventual al numarului de pesti,ce ma fac?N-as vrea sa castige algele ,in defavoarea plantelor. 
|
 |
|
|
|
Un milion de multumiri
|
 |
|
|
|
De cateva zile , le dau mai putina lumina si mai putina mancare .Au cam stagnat algele dar vreau sa le elimin.Sa nu imi distruga plantele.Am vazut ceva solutie la un pet shop ,o solutie de culoare rosiatica ,tulbure,dar nu as vrea sa folosesc chimicale .
|
 |
|
|
Undeva intre 20 si 30.Mai spre 30 cred .Stiu ca sunt multi :  Si unii sunt destul de mari , 2 pleco de 12 cm.Curios ca nu am avut probleme cu algele cand am avut acvariul de doar 44l si tot cam atatia pesti.Thanks
|
 |
|
|
|
Adevarul e ca imi plac fosrte mult o gramada de specii si nu ma pot abtine .Din pacate nu am spatiu pt inca un acvariu mare.Mai am unul mic ,de vreo 16 litri in care tin 2 platty ,1 xifo si 4 guppy.Totusi ce pot sa fac in privinta algelor .Am avut inainte unul de doar 44 litri si la fel de multi pesti ,si nu am avut niciodata probleme cu algele,in aprox. 6 luni.Acum am unul de 90 litri ,probabil vreo 75 litri apa si schimb cam 25 % din apa o data pe saptamana.
|
 |
|
|
|
Scuze e prima data cand intru pe un forum,nu prea am experienta.Algele au cam 1 cm lungime,sub forma de firicele ,pe marginea frunzelor plantelor.Nu sunt pe pietre sau peretii vasului.Au culoare verde inchis spre negru si bineinteles ,vreau sa scap de ele.Au aparut doar pe plantele cu frunza mica ,sau ingusta,mai ales pe cele care se afla direct sub lumina.Mai nou au inceput sa apara si pe valisneria americana.Adevarul e ca acvariul e cam aglomerat si le-am dat cam mult de mancare in ultima perioada,cu rezultate de altfel ,unii pesti si-au dublat dimensiunea intr-o luna.Acvariul l-am montat cam acum o luna si jumatate si nu am avut probleme cu algele pana acum.Am si 4 plecostomus dar ,desi rontaie plantele,algele nu dispar si sunt foarte greu de dat jos si cu mana,mai degraba se rup frunzele.Si am observat ca apar mai ales pe frunze mai vechi,nu pe cele tinere.Cam atat.
|
 |
|
|
|
Ciao,ma numesc Nelutu ,sunt din Timisoara.Am 2 masculi de cichlasoma meeki ,cam 8-10 cm .M-ar interesa sa schimb unul pe o femela de dimensiuni apropiate .Au fost crescuti impreuna cu alti pesti si nu sunt violenti de loc.Doar intre ei putin,dar mai mult se ameninta .Daca e cineva curios ,din zona,please.
|
 |
|
|
|
Poate cineva sa ma ajute cu un sfat?Alge de culoare verde inchis sub forma de firicele pe marginea frunzelor.
|
 |
|
|