| Message |
|
|
|
Multumesc mult
|
 |
|
|
|
Pot sa deranjez si eu cu o intrebare?
Daca am schimbat cam 50% din plante in acvariu si am cam agitat substratul, oare am deciclat acvariul?
Mentionez ca am schimbat si cam 30% din apa.
|
 |
|
|
|
7 ore pentru ca momentan am niste "mici" probleme cu algele.Daca le termin sar la 12 ore.Suficient?
|
 |
|
|
|
Am si eu o intrebare de incepator asa : daca mentin un program de lumina o saptamana si urmatoarea schimb programul,cu acelasi nr de ore lumina ,credeti ca ar fi o problema?De ex 12-14 si 21-02 ,iar urmatoarea saptamana 10-12 si 16-23 .
|
 |
|
|
|
Asa am cumparat acvariul ,cu 2 becuri de 15w.Am sa incerc sa mai pun un neon de 18w.Poate sa-mi spuna cineva care e diferenta intre tubul osram fluora si cel aquarelle?
|
 |
|
|
|
problema este ca algele se fac exact sub tub.acvariul are un lacas din sticla in partea din spate sus si acolo e tubul.Inainte am avut 2 becuri economicoase de 15w fiecare si lumina de 75w.acum am trecut la un sg tub de 18 w osram fluora ,7 ore lumina pe zi , si tot mai apar alge .E adevarat ca am cam multi pesti ,20 la nr dar deocamdata nu am ce face
|
 |
|
|
|
OK,man ,thanks .Lumina e oare suficienta?Un singur neon de 18 w?
|
 |
|
|
|
Multumesc mult la toata lumea.Astia sunt.Nu am eu ci un preten de-al meu i-a luat acum 2 zile.Chestia e ca unul dintre ei sta ascuns tot timpul si celalalt care il bate e cam decolorat ,transparent.
|
 |
|
|
|
Stie cineva ceva despre o specie de ciclide numita icribensis ,sau ceva de genul asta?Sunt maroniu inchis spre negru la culoare ,mai lunguieti la forma si aripioarele portocalii pe margini.Multumesc anticipat
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi.Aseara am vazut ca femela avea iar orificiul ala prin care a depus icre ,dar azi dimineata nu-l mai avea si nu am vazut icre niciunde in acvariu.Cam la cat timp depun din nou?Am inteles ca odata la 3-4 saptamani?
|
 |
|
|
|
Am sa pun cei doi scalari in acvariul mic si dupa depunere ,eventual am sa-i mut inapoi.Scalarii nu sunt chiar asa de mari ,cam 5 cm in diametru, fara aripioare.Am citit undeva ca nu e bine sa scoti icrele din apa.
|
 |
|
|
|
Am un acvariu mic ,cam 20 litri .Ii voi pune doar pe ei acolo.Au nevoie de ceva suprafata speciala pe care sa depuna?Sau conditii de lumina?Am incalzitor si aer.In acvariul mare au depus pe tubul filtrului.
|
 |
|
|
|
In sfarsit am vazut cum se manifesta scalarii pereche si chiar mi-au depus .Partea proasta este ca in cateva ore nu mai era nici urma de ele.Am citit undeva ca daca o pereche isi pierde puii sau ouale,ma rog, nu mai depun sau nu mai sunt pereche , ceva de genul asta?????????
|
 |
|
|
|
Am ,intr-un acvariu de vreo 20 l , 2 blue gurami,Trichogaster Trichopterus , cam de 8 cm lungime,nu stiu exact varsta ,dar eu ii am cam de 2 luni si aveau cam 4 cm cand i-am luat.In ultima vreme am remarcat ca au inceput un soi de ritual , de cateva ori pe zi se invart intre ei si se ciupesc unul pe celalt ,fara ca cel ciupit sa fuga.Unul e albastru + inchis la culoare si celalalt e mai deschis .Cel deschis are inotatoarea dorsala putin mai lunguiata ,deci cred ca asta e mascul(desi stiam ca masculii sunt mai colorati decat femelele).Poate cineva sa-mi spuna daca asta e vreun ritual de imperechere ,ceva?Eu nu cred ca , desi sunt destul de mari ,au 10 luni.Am inteles ca ajung la maturitate in 10 luni.Are rost sa-i tin separat?I-am pus in alt acvariu , preventiv.
|
 |
|
|
|
Poate sunt asa scumpi pentru ca se gasesc foarte rar.Sunt frumosi , dar foarte retrasi , cum ai spus.Lucesc foarte fain la lumina din diferite unghiuri.Nu stiu din ce familie fac parte
|
 |
|
|
|
Pleco au crescut pana pe la 12 cm si cam de 2-3 luni stagneaza.Probabil din cauza ca sunt prea inghesuiti.Meeki la fel , au cam 8-10 cm
|
 |
|
|
|
Stie cineva ceva despre specia asta .Sunt relativ mici,cresc greu dar sunt foarte scumpi.Aprox.155000 buc.
|
 |
|
|
|
Peste vreo 2 luni abia am sa fac rost de inca un acvariu ,mai mare ,deocamdata nu am cum altfel sa-i tin.In afara de 3 scalari ,2 pleco , 2 meeki si 2 gurami ,restul sunt relativ mici pestii . Biocelatum sunt f. mici,abia 2 cm .Pana cresc am sa-i mut.Asta e ,nu am ce sa fac deocamdata .Pestii nu arata rau deloc,sunt sanatosi si frumosi,dar probabil n-au sa creasca cum trebuie .
|
 |
|
|
|
Am niste melci galbeni cu ochii roz, care cresc destul de marisori dar nu stiu cum se numesc,dar ei nu se ating de algele alea.Algele nu au aparut decat pe marginile frunzelor,nu pe geam sau casuta de ceramica sau pietre.Si nici pleco nu le consuma.Albastrul de metil nu ajuta?As vrea sa folosesc ceva fertilizatori pt plante ,puteti sa-mi spuneti ceva denumiri,nu prea scumpe?Thank you.Si cam cat costa o instalatie CO2?
|
 |
|
|
|
Pana acum nu a fost nici o problema cu meeki.Poate din cauza ca sunt 2 masculi.Mai o intrebare,care s-ar putea sa sune stupid , daca sunt in acvariu comunitar , destul de aglomerat ,nai depun icrele?Si mai o intrebare cichlasoma biocelatum se numesc mai nou octofasciatus sau Jack Dempsey?
Va multumesc ca ma suportati.
|
 |
|
|