[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gogolanu
Forum Index » Profile for gogolanu » Messages posted by gogolanu
cunoaste cineva un tratament eficient la carasi care plutesc.
am intilnit aceasta boala pe perioada de iarna miau murit tot puietul pe rind 4 serii am incercat diferite tratamente legat de hidrophizie fara rezultate concludente, dar interesant odata cu primavara nu au mai aparut carasi plutitori, umflati cu aer, nu am observat la alte specii.
lazarginel wrote:mare ATENTIE pe ce lungime de unda lucreaza lampa cu UV si dozarea pe volumul de apa sunt trei lungimi de raze UV. o perioada
mai lunga de timp si o intensitate mai mare sterilizeaza pestii

tot ce se poate dar sa nu stai in acea camera.
Eu am facut o axperienta cu UV am lucrat cu un bec de 9 w am pus becul pe brat si lam tinut 10 secunde dupa 2 ore pielea era rosie a doua zi am facut besici si dupa aia am napirlit ca si cum as fi stat la mare, am pus pe lamela de la microscop citiva infuzori si i-am lasat sa stea cam 1 minut pe becul UV , in prima faza erau ametiti dupa un timp ziceai ca-s morti dar a doua zi erau vi.
Leo2003 wrote:
gogolanu wrote:mar interesa actiunea lampilor uv in tratarea apei de

Sterilizatoarele UV se bazeaza pe efectul germicid al radiatilor UV.
Distruge virusii, bacterii, alge in suspensie, etc. In general tot ce este in masa apei. Nu are efect asupra germenilor, coloniilor de bacteri aflate pe un suport.
Este foarte util pentru pregatirea apei intr-un acvariu pentru depunere.

zici ca distruge algele cele care coloreaza apa in verde am avut sferice si semiluna am incercat cu ozon fara rezultate le cele semiluna
ar fi super
mar interesa actiunea lampilor uv in tratarea apei de acvariu
dar mai ales ce beneficii aduce in pregatirea apei pt. reproducere
Dacă distruge sporii de Saprolegia comparativ cu ozonul
Daca distruge infuzorii din apa

Forum Index » Profile for gogolanu » Messages posted by gogolanu
Go to: