[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RalucaCristina
Forum Index » Profile for RalucaCristina » Messages posted by RalucaCristina
PS: de pe telefon nu am gasit modalitatea de editare profil, nu stiu nici cum sa atasez poze la mesaje,, insa am mers pe link ul recomandat si am completat cu cateva informatii despre noi, inclusiv ca suntem din bucuresti, si am pus o poza cu acvariul.
Buna tuturor,

Suntem 2 tinerei din Bucuresti. Ne am mutat recent intr un apartament nou si ne dorim sa aducem natura la noi in casa, fiind satui de pixeli, betoane si poluare. Sper sa invatam repede regulile acvaristicii si sa avem pesti fericiti si jucausi. Asta putem cu ajutorul vostru dar si cu studiu individual.

Va multumim pentru tot suportul si sper sa ajungem sa facem schimburi de pesti.

Raluca&Marius
Buna seara,
In urma mesajelor voastre care ne ajuta foarte mult concluzionez ca nu stim nimic despre acvaristica. Am crezut ca e simplu, cel putin asa imi aminteam din copilarie. Nu dezarmez, doar realizez ca lucrurile sunt mai complexe decat am crezut initial.
Multumesc pentru clarificari si pentru timpul vostru. Vom respecta sfaturile si vom schimba maine cca 50% din apa. Intr adevar, din motive de spatiu stocare apa (avem doar 1 galeata de 10 l), ma gandesc ca am putea completa cu apa plata Aquatique (scrie pe eticheta ca nu are nitriti/nitrati). E ok varianta asta?
Acum in acvariu e aglomeratie, astazi a nascut guppyta 12 pui; pe 1 l a mancat sub ochii nostri si astfel avem 11 pui de cca 6 ore, care sunt f vioi. Acum puii sunt intr o cresa, un cub infasurat in plasa. Le am luat ceva mancare de la pet scop, nu prea cred ca e potrivita ca marime, dar altceva nu aveau (microgranules de la tetra). Sincer nu i as omori cu mana mea si nici nu am cui sa ii dau. Cred ca vom vedea duminica daca supravietuieste vreunul. Pe perioada cat vom fi plecati, daca adultilor nu le lasam nimic de mancare, nici puilor sa nu le lasam nimic? Parca ma duce cu gandul la crimele in serie.... nu stiu ce sa fac cu ei...

Seara faina!
Buna dimineata, Liv!
Am facut deja 2 schimburi de apa, conform recomandarilor tale, in ape am pus easybalance su aquasafe. Aseara, la primul schimb (20l) am pus si bacterii. Pestii sunt f vioi acum, par fericiti! Multumesc pentru sfaturi! Continuam aceste schimburi timp de 1 luna, da? E ok daca schimbam 20 l doar seara sau sa schimbam 10 l dimineata si 10 l seara?
Acvariul nostru nu este in pozitia finala, insa nici acum si nici in pozitia finala nu are lumina directa.
Legat de iluminare, din datele date de producator, avem lumina LED de 3910 lumeni. Crezi ca e insuficient luminat acvariul?
Cu privire la filtrare, pompa este de 600 l/h. Nu e de ajuns?
Substrat momentan nu avem, ci doar un strat de nisip alb. Cand asezam acvariul in pozitia si locul final, ne gandim sa punem ca substrat ceva pietris, cred ca e mai usor de intretinut, si sa refolosim nisipul actual pentru a recupera bacteriile bune care sper sa se dezvolte curand. Am vrea si o coaja de nuca de cocos, ca sa aiba unde sa se ascunda /joace pestisorii.
Pentru plante am pus plantamin de la tetra.
Mai am 2 intrebari:
Avem o guppy-ta pregnant, am luat maternitate, insa e f mica si am retineri sa o separ in asa volum mic de apa, ma gandesc ca ar creste mult mai repede nivelurile de amoniac si altele si ar putea fi periculos pt ea.
In Weekend plecam de acasa, deci schimburile de apa nu vor putea fi facute. Sa schimbam mai multa apa inainte de plecare si sa nu le lasam mancare? Cum crezi ca e mai safe pt pestiuci?
Multumesc
La linkul urmator sunt datele despre acvariu si accesoriile standard
https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-Juwel-Rio-180-LED-cu-sistem-de-iluminat-pompa-filtru-incalzitor-fara-dulap-inferior-alb/6271368/produs.html
Buna Liv, multumesc mult pentru raspunsuri. Bun, deci situatia poate fi ffff grava iar planta sa fie rupta si guppy-ta mea sa aiba coada afectata de la acest amoniac!!?! Eu faceam de 2 ori/zi teste la apa, dar nu are indicator de NH4, ci doar NO2 si NO3 si de asta eram calma si totusi curioasa. Acum ca am citit mesajul tau am pus 10l apa in galeata si urmeaza sa fac schimbul. Mi e tare teama de clor si mai am in casa si Aquasafe si EasyBalance. Ce parere ai, sa mai adaug si substantele astea? Mai am si un flacon de easystart, cu bacterii; sa il pun in acvariu?

Legat de celelalte accesorii ale acvariului, sunt cele standard la Jewel 180. Am luat ?i incalzitor, apa e la 26•C. Apa este de la retea.

Cu recunostinta pentru sfaturi,
Raluca
Buna tuturor,

Suntem Raluca ?i Marius ?i ne-am cump?rat 1 acvariu jewel de 180l. In prima seara, dup? ce am sp?lat nisipul ?i plantele ?i tooot, am pus apa ?i bacterii JBL, conform indica?iilor produc?torului. Am pus ?i cca 6 plante vii ?i am a?teptat pana a doua zi când ne am luat 6 Pe?ti (2 guppy, 2 xipho ?i 2 sanitari) ?i aerator. Ce mi se pare ciudat este ca toate testele (de tip 5 in 1) ne ies in regula, de la ziua 1 pana acum (5 zile). La câte am citit in ultima perioada, ma a?teptam la o evolu?ie negativ? a calit??ii apei din acvariu, la pesti care sa nu se simt? bine... ori la noi totul pare ok.

1. Am pus acum 4 zile in apa ceva substan?e pentru plante, acum din toate curg ni?te firisoare albe, ma gândesc ca sunt r?d?cini. Pe?tii sunt in regula, juc?u?i. E posibil sa fie bine ?i sa nu avem probleme de tipul acvariul încep?torului?
2. Ieri am observat ca floarea unei plante a fost par?ial mâncata iar ast?zi am v?zut ca guppy-tza noastr? are 1/3 coada i a fost mâncata. E posibil ca guppy-ul sa o fi atacat sau chiar xypho? E din cauza ca le am dat putina (cred eu) mâncare?

Va multumesc pentru clarific?ri ?i sa avem seara pl?cut?!

Forum Index » Profile for RalucaCristina » Messages posted by RalucaCristina
Go to: