[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RalucaCristina
Forum Index » Profile for RalucaCristina » Messages posted by RalucaCristina
Buna seara, am terminat schimbul de apa, pestii par mai fericti, se zbenguie prin acvariu. E clar ca ne trebuie extrafiltrare, geamul acvariului la doar 2 zile de la schimbul de apa de sambata, deja e jigarit si nu e perfect clar.
Pun mai jos si o poza cu scoarta si pietrele de la coralis. Sper sa fie bune; le pun in acvariu doar daca primesc OKul vostru. Toate bune si un mare Multumesc pentru timpul si sprijinul acordat.
Vad ca pot fi donati la pet shop sau pe olx, asa ca nu I as condamna.
In alta ordine de idei, as putea sa adaug o scoarta de copac si 2 pietre mici in acvariu (de la coralis)?
Ok, o sa ne mobilizam sa completam filtrarea. Oare e tarziu daca o amanam pana pe la jumatatea lunii ianuarie? Multumesc pentru toate clarificarile.
Altfel, un pui de guppy de 1 luna tocmai a fost masacrat de un tetra. Sa ii mut pe supravietuitori (10) intr o maternitate cu cei 9 nascuti astazi?
Scurta mi a fost bucuria ca am scapat de cheltuit banii pe teste! ))
Inteleg sa cumpar filtru extern, insa cu montajul... chiar nu am idee cum s ar face atat timp cat capsula care detine si filtrul si incalzitorul este intr adevar lipita de peretii de sticla ai acvariului.
In alta ordine de idei, ultima guppyta care pare ok face pui; avem deja 8 mititei.
Credeam ca viata cu acvariu e liniara, cand ea de fapt te duce la senzatii extreme: unii mor, altii se nasc.
Wow, inteleg ca Nu prea am nevoie de teste specifice! asta e bine, pt ca am gasit pe la 400 lei.
Altfel, inteleg ca ar trebui la fiecare schimb de apa sa adaug aqua safe sau / si easy balance pt eliminarea Cl si a metalelor grele? Am crezut ca doar in primele saptamani trebuie sa pun, cumva ca ar ajuta la ciclare. Apa de schimb folosita in ultima perioada era doar declorinata prin trecerea timpului.
Deocamdata am doar acvariul rio 180 de la juwel cu dotarea lui standard. Mai jos link catre descrierea producatorului.

https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-Juwel-Rio-180-LED-cu-sistem-de-iluminat-pompa-filtru-incalzitor-fara-dulap-inferior-alb/6271368/produs.html
Pestii noi au fost aclimatizati in cca 2-3 ore, am spalat la exterior punga in care erau si am introdus o in acvariu pt a ajunge la temperatura egala cu cea din acvariu. Apoi la cca jumatate de ora am pus cate o ceasca de apa din acvariu in punga lor si la sfarsit I am luat doar pe ei si I am transferat in acvariu. Poate doar cateva picaturi de apa din punga sa fi ajuns in acvariu.
Despre filtru va rog sa gasiti in foto atasat informatii.
Multumesc Mult pentru informatii. Atunci nu le fac niciun tratament nici in acvariul mare si nici separat. Nu as putea asigura intr un recipient mic temperatura si oxigenarea corecta pt guppyta bolnava si oricum e ff slabita, nu cred ca ar suporta tratamentul.
Parerea ta este sa fac aceste schimburi de 20-30% din apa la cateva zile?
Referitor la analize, as vrea sa fac analize la apa din acvariu, sa vad exact cum stau lucrurile acolo, caci testele mele 5 in 1 nu sunt f relevante. Ce teste ar trebui sa cumpar care sa am ajute sa imi dau seama de calitatea apei pestilor mei?
Saptamana frumoasa si fara probleme tuturor!
Merci mult pentru raspuns. Asa e, sunt multi pesti noi luati sub indrumarea unei persoane de la coralis. As fi zis totusi ca nu e tragic ca am luat atatia, tinand cont ca sunt approx 180 l apa.
Deci nu le fac niciun tratament si revin cu noutati (sper de bine) curand.
Seara buna!
Astept “cu sufletul la gura” raspunsul vostru. Mi e tare frica sa nu le fac rau prin nestiinta mea.
Guppyta moarta
A murit 1 peste, o guppyta, nu cea descrisa mai sus.... ea e inca in viata, tot pe fundul bazinului. Cea care a murit este o guppyta luata cam in sapt 2 a acvariului. Pana acum cateva zile credeam ca va face pui curand, era cam umflatica, apoi am gandit ca asa e ea, daca a trecut timp si pui nu a facut. Astazi a mancat si a inotat normal, iar acum 5 min am gasit o moarta, cu botul in nisip; nu plutea.
Ciudat e ca pe burtica parea sa fie ranita, are o pata rosie care se vede in poza.
Mi e frica sa nu am vreun parazit sau boala in acvariu care sa afecteze si ceilalti pesti. ce credeti, care sa fie problema?
E cineva pe forum in Bucuresti care sa poata face analiza apei? Eu am doar teste 5 in 1 care nu ma ajuta prea mult.
Oare starea ei poate fi cauzata de calitatea apei de la inceput? Trebuie sa spun ca am adaugat-o in acvariu (impreuna cu 1 guppy, 2 xipho si 2 sanitari care nu par deloc bolnavi) a doua zi dupa ce am pus apa in acvariu, deci complet neciclat. Sau ramanem pe varianta unei bacterii care ar putea imbolnavi si ceilalti pesti?
Si guppyta bolnavioara
Buna tuturor, am revenit pe forum dupa ce ne am intors din concediu, timp in care pestii mei nu au avut mancare in acvariu si nici lumina. Am sperat ca scapam de alge cu acest regim de intuneric.
Algele maro sunt la datorie, toti pestii la locul lor, plantele au crescut fff mult, motiv pt care le am rarit considerabil. Doar guppyta mea cea cu coada mancata din ziua 3-4 (27 oct) in acvariu nou (23 oct), cea care a facut pui la 3-4 zile dupa ce i a disparut partial codita (30 oct), am gasit o pe nisip (23 nov), de unde se mai ridica putin si rar si nu se misca decat f putin in acvariu.
Ieri, la Coralis mi au spus sa o bag intr o punga cu putina apa si apoi in congelator, dupa care mi au vandut 6 tetra fosforescente, 16 neoni si 4 sanitari, spunand ca nu e niciun pericol sa se imbolnaveasca toti pestii.
Am mers si la Maxi Pet, iar aici mi s a spus sa nu imi fac sperante ca guppyta va supravietui, ca e o bacterie care a afectat o, iar pt a ucide bacteria, sa pun 2 lingurite de sare cu aloe vera (Dajana - cumparata de la ei), sa cresc brusc temperatura de la 26•C la 29•C, sa las intuneric complet timp de 3 zile si sa nu dau deloc mancare la pesti. Dupa cele 3 zile ar trebui sa schimb cca 30 l apa, sa scad gradual temperatura pana ajung iar la 26•C si sa nu dau mancare la pesti. Dupa ce ajung la 26•C pot hrani pestii o data pe zi timp de o saptamana, abia apoi pot sa revin la schimb de apa si regim alimentar normal.
Ce am facut: am schimbat cca 30% din apa, am curatat peretii acvariului, am redus radical plantele invazive, am adaugat 1 pliculet de bacterii Nitridac si am lasat toti pestii (3 guppy adulti si 11 pui care par sanatosi, 1 guppyta cu coada mancata partial, 2 xipho, 8 tetra, 16 neoni, 6 sanitari) in cei 170 l apa.
Mi e frica sa aplic tratamentul cu sare, caldura si intuneric si vreau sa va rog sa imi spuneti daca ar fi tratamentul corect si ce sa fac cu guppyta bolnava.
Pun si o poza cu acvariul mai jos si astept sa imi dati indicatii despre abordarea corecta de tratament.
Multumesc!
Buna dimineata,

In camera in care este acvariul nu avem deloc lumina directa si nu am pus fertilizanti (C) decat 1 data acum 2 saptamani. Am obs ca sunt niste plante (cele care arata ca mararul )sunt maronii ?i doar vreo 2 fire sunt verde frumos. Poate fi de la acestea? Sa le scot? Voi limita mai mult lumina in acvariu, intr adevar am lasat in vreo 2 zile mai mult de 6 ore/zi lumina aprinsa.
Acum am observat ca au aparut si pete verzi, 1 mare (in foto) si multe punctiforme. Astea ce mai sunt? Sunt periculoase? Scapam de ele natural sau trebuie sa facem ceva?
Iti foarte multumesc Liv!
Seara placuta
Buna din nou,

Toate au mers bine pana acum, insa ieri am obs ca au aparut pe geamul acvariului, la interior, niste pete micute, maronii. Totodata la analize imi arata ca avem NO2 cam mult (pe stick e in zona ro?ie) si a crescut si NO3 (in limite acceptabile). Mai sunt si plante care par ca au murit, unele sunt moi tare la atingere. Am respectat intocmai sugestiile si am schimbat cca 20 l apa zilnic. Ce e de facut? Petele acelea sunt normale?

De dimineata tot 11 sunt, la toti s a retras acel sacut de pe burtica si sunt vioi. Le voi lasa putina mancare pisata pentru we.
Apa plata nu as folosi, insa exact cum spuneai Liv, nu stau grozav la capitolul spatiu de stocare, iar astazi am nevoie de cca 80 l apa iar disponibila am doar o galeata de 10 l.
Daca ai vazut poza acvariului, poti sa imi spui daca pare ok? La schimbul de apa am simtit la atingerea peretilor acvariului ca e o crema/mazga pe peretii interiori ai acvariului. E normal? Ce e asta?
O zi frumoasa sa avem!

Forum Index » Profile for RalucaCristina » Messages posted by RalucaCristina
Go to: