| Message |
|
|
Cozmastie wrote:nu stiu daca iti fac fata filtrele,de multe ori nici cele externe nu ti asigura necesitatile,daramite cele interne,incearca sa treci la unul extern cat mai repede
edit.acvariul nu se decicleaza cu una cu doua...depinde de dimensiunea sa(volumul de apa)
Nu stiu cand pot achizitiona unul extern,nici nu prea inteleg prea multe despre ele,o sa mai caut sa ma informez
Sper sa fie bine,si inteleg ca as putea sa le spal pe rand filtrele,cam la ce perioada este indicat sa fie spalate?
Si ceva care nu am reusit ,este sa folosesc un aspirator .Este de la Sera,si e cel mai ieftin.Poate ca din acest motiv?Problema e ca nu ridica nisipul,decat f putin,si mi a scos si multa apa in cateva miin.Ce aspirator mi ati recomanda,am vazut si electric.Ideea e ca nu avea forta sa ridice nisipul aproape deloc
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Cu gris in acvariu,ciclare cam nefacuta si filtru mic,tine.te sa ai probleme in viitorul apropiat,dar sa speram ca nu te vei descuraja ^^ eu iti tin pumnii.ape limpezi
Multumesc,ce inseamna filtru mic?Am 2 filtre interne,mai bine unu mai mare?nu pot sa cumpar filtru extern deocamdata,dar intrebarea mea este daca 2 filtre interne care le am ,fac fata la un volum de 50 l.
Multumesc ca imi tii pumnii.Stiti,cel mai aiurea mi se pare ceva:ca poti avea o ciclare completa,si cat de usor se decicleaza.Na belea.Sper sa reusesc,daca intampim probleme,ma bazez pe voi.
|
 |
|
|
cosmin_ruz wrote:Observ ca esti incantat de cresterea pestilor, dar ar trebui sa le asiguri si conditii! Ai trecut la un acvariu mai mare, dar ai ramasa cu aceeasi filtrare! Ai primit sfaturi sa citesti despre ciclare, dar sunt sigur ca ti se pare plictisitor! E de inteles, toti am trecut prin aceasta etapa. Bucura-te de acvaristica, asculta sfaturile si satisfactiile vor fi nemasurate!
Da,sunt incantata
Nu am aceeasi filtrare ca la cel de 10 l
Acvariu are 54 l si 2 filtre nterne,despre care as vrea de mult sa ma invatati daca sunt suficiente,multumesc ca ai adus in discutie:Tetra 400 (30-60 l acvariu 200-400 l/h) daca zic bine si Aquael fan mini.(260 l/h )Este de ajuns?Citeam ca valuirea apei sa fie lina,si totul este in regula.Tetra este la maxim,Aquael la minim .Stiu ,mai bine filtru extern.Ma intereseaza daca este ok cu cele filtre interne.
Nu mi se pare deloc plictisitor sa citesc,despre orice,nu doar despre ciclare.Ar fi o prostie ,sa nu vrei sa te informezi,mai ales ca e vb de vietuitoare.Ca gresim,ca n avem rabdare ,este altceva.Am avut plante plastic,am pus naturale,am avut pietris mare,am pus mic,am avut decor plastic,am pus lemn.Asta inseamna ca mi pasa.
|
 |
|
|
Pandy wrote:Guppy au gris. Asa se numeste boala, popular. Cauta mai multe informatii, dar e putin probabil sa reusesti ceva. Ca sa incerci sa ii tratezi, ridica temperatura la 29-30 grade, iar grisul isi va inceta inmultirea si, teoretic, va cadea.
Am citit despre aceasta boala,pestele este vioi,a ramas cu aceleasi puncte,pete pe coada,ca si in poza.Citeam ca punctele apar in decurs de o zi 2,adica ceilalti care s au confruntat cu problema ,spuneam ca au aparut pete /puncte albe de seara pana dimineata,sau a 2 zi mureau.S ar putea sa fie doar o decolorare,sper.Nu m am exprimat prea clar,ideea este ca nu au mai aparut puncte pe el,si nici altora.Sper sa nu fie gris.Trebuie sa mi iau incalzitor ,apa avea 26 sau 26 jumate
|
 |
|
|
|
Comportamentul este unul cat de cat normal,ceilalti fiind rachete,marog,el e ok.Celalalt nu inoata mai deloc.
I am luat pe aman2 de la maxi pet azi..unul care nu prea inoata mai deloc,si cel albastru cu puncte albe...offf..Sa vad mainedim daca e vreo schimbare
Luni face acvariu cu pesti o saptamana,imi pare rau ca i am luat pe acestia,dar doream un guppy albastru
|
 |
|
|
|
Asa arata acvariul,54 l,azi am adaugat planta cea inalta,probabil nu o sa i mearga bine,ramane de vazut.Nu e ceva frumos,dar invatam,si scz pt calitatea imaginilor
Avem 6 guppy si 7 neoni si un sanitar
Am cumparat si un lemn,dar are de asteptat cateva zile
Am luat tot azi si 2 guppy,cel albastru prezinta pe coada nist puncte albe..este bolnav?
|
 |
|
|
|
Multumesc
Aveam 4 neoni si 2 guppy,acum i am mutat si am mai luat 2 guppy si 3 neoni.
Cu plantele as vrea sa ma descurc,dar nu mi place nici f plantat
Deocamdata le este bine pestilor,din cate observ.Sper sa fie bine si pe viitor
Am tot citit si inainte de pesti,si o sa mai citesc si de acum incolo
|
 |
|
|
|
Nu mai trebuie sa dau pestii,am cumparat acvariu 54 l.O sa se lafaie.
|
 |
|
|
|
Multumesc ,nu as dona pestii ,o sa iau un acvariu mai mare,inteleg ca e mai usor de intretinut,si oricum asa am vrut si eu.
Daca functioneaza treaba asta,o lasam asa.
Asa era temperatura de cand am luat acvariul(de 10 zile),al 2 le a filtru il am de ieri
Cooler o sa cumpar daca varianta asta nu functioneaza.
|
 |
|
|
|
Multumesc..stiu ca sunt multi..trebuie un acavariu mai mare ,doresc sa cumpar cat de curand..
Si de temp apei am citit..dar am.zis sa intreb si aici..o saptamana au stau pe la 29 grade poate si mai mult..ideea era sa tin constant temperatura,acum ca am gasit o solutie.Noatea sa vad ce temp este..
Am citit tot pe aici ca au si 2 cooler si nu ajuta..
|
 |
|
|
|
Buna ziua,detin un acvariu de 10 l si 7 pesti.Apa avea astazi 29.5 grade,in conditiele in care afara nu i canicula..au fost ieri 17 grade.In fine,am tot citit despre cooler..chiller parca..azi m am.gandit sa pun gheata pe un geam al acvariului.Surpriza..am gasit in congelator acele baterii..acumuatori de lada frigorifica..intelegeti voi..i am.lipit de geam ..pe spate si acum avem sub 27grade..Am luat un acumulator ca scadea temperatura prea mult..Mentionez ca am 2 guppy 4 neoni si un sanitar...ideea e sa tin constant temperatura...noaptea o sa inlatur sursa de" raceala"..dar cam ce temp e optima cat de cat pt acesti pesti?Am acvariul de 10 zile si e si primul acvariu.
|
 |
|
|
Cozmastie wrote:salut.teava ar fi cel mai ok pozitionata la nivelul apei,astfel se creeaza si un curent de apa iin acvariu mult mai puternic
Multumesc..am facut si am pus jetul sa valureasca cat de cat..sper sa le fie mai bn pestilor..ca inghesuiala este
|
 |
|
|
|
E firesc sa dorim acvarii mari..nu de 10 l
Nu stiu cat de contaminata sunt..dar e frumos..
Am montat noul filtru..sa mi spuneti va rog daca e bine sa faca bule,sau sa intorc teava sa faca cumva valuri..
|
 |
|
|
Multumesc pt raspuns
Cu filtru extern mai este de asteptat,si intai acvariul mai mare,doresc de 60 l
Am inteles cu furtunul si valurile,in sfarsit,ms frumos
|
 |
|
|
|
Ce inseamna filtru serios?
Nu inteleg ,pe o parte scoate apa curata sa zicem,si deasupra e un furtun cu aer.Care s valurile,care s bulele si ce e nevoie?
Unii spun sa nu faca bule,nu inteleg.
.
|
 |
|
|
sclau89 wrote:Nu prea raspunde lumea pt ca in general stiu ca sunt sanse mari sa nu-ti placa raspunsurile,plus Silviu a spus ce era de spus. Pt ca neonii se sperie de lumina, poti pune plante plutitoare, nu ocupa nici spatiu.
Acum raspunsurile care de obicei nu le plac incepatorilor : 10 litri e un acvariu mic, eu tin betta(UNUL) in 12 l, dupa substrat,decoruri,etc, realizezi ca ai si mai putin de 10.Acvariile cu volum asa mic se pot destabiliza foarte usor, in cazul tau inca nici nu este stabilizat,deci va fi si mai greu.Inca nu ai filtru cred eu, mie mi se pare ca ai doar un power -head. Ar fi un pic de ajutor si daca ai spune ce varsta ai, si poate sa treci locatia la profil(orasul ma refer numai).Un acvariu mai mare ar fi indicat pt nr de pesti pe care ii ai.Ca idee,acvariile mai mari sunt mai usor de intretinut si de amenajat,aranjat,etc, decat cele mai mici, mai ales la inceput.
Multumesc pt raspuns.
Imi doresc un acvariu de 60 l si sa am acesti pesti..cel mult daca e ok sa mai iau 3 neoni
Stiu ca este suprapopulat,este f mic acvariul,n am ce face deocamdata,mergem inainte.
Am vrut ieri sa pun filtru Tetra 400,era jumate acvariul.
Am comandat un Aquael fan mini,sper sa incapa.Acesta ar putea juca rolul de filtru?30 -60 litri,260 l/h
Le pot lasa pe amandoua sa functioneze in acelasi timp?
Am vazut ca exista un furtunel,care se scoate din apa,se lasa liber ?este pt a intra aer inteleg.Daca nu are in cutie un furtun din acesta,las asa momentan,si va merge la fel de bine?Cu ce ajuta ca furtunul sa fie mai lung?se lasa capatul liber la un nivel anume ?unele au ceva la capat pt a micsora debitul de aer?nu am inteles ce i cu acel furtun
|
 |
|
|
|
Am cumparat filtru,doar ca e f mare pt cei 10 litri,am comandat un aquael fan mini ,sper sa fie ok
O sa las si filtrul care a venit cu acvariul,pt ca s a tulburat apa,sper sa fie bine ,poate primesc maine filtrul
|
 |
|
|
|
Deocamdata nu mai fac nimik,am cumparat un filtru mai bun,mai puternic.Sper sa nu faca ravagii,tsunami vorba cuiva
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Plantele pe care le ai sunt plante de fundal. Eu le-as grupa in spate-stinga iar in mijloc as adauga ceva pe radacina sau piatra, un Anubias poate... Chestia aia din plastic, din mijloc ... e din alt film. O piatra cu personalitate ar da mult mai bine.
PS Nu mai schimba substrat pina nu se finalizeaza ciclarea. Poti adauga orice dar nu mai tulbura substratul.
Nu esti nimeni,esti singurul,stiam ca asa o sa zici.Si multumesc ca mi raspunzi.
Acel obiect ii ajuta ca se mai ascund.Si nu pare plastic  O sa caut piatra,sper sa dea bine,mai ales ca gusturile nu se discuta
O sa fac schimb de apa asa cum mi s a spus,sapatamanl.daca merge bine cu plantele astea,mai incerc si cu altele.
Pestii sa reziste saracii,ca i am zapacit.Nu mai schimb nimic
|
 |
|
|
|
Buna seara,desi nu e nimeni care sa vorbeasca si cu mine,am revenit cu modificarile urmatoare:
Schimbat apa,pus nisip ,inlocuit acel pietris mare,replantat /reasezat plantele.Bulele au disparut,sper sa nu reapara,mai invat pe parcurs.Pestii par mai incantati,sper sa le mearga bine.
|
 |
|
|
|
|