[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ioana07
Forum Index » Profile for Ioana07 » Messages posted by Ioana07
Message
Bazin de 54l(il am de aproape2luni), 2sanitari si 7guppy, filtru aquael asap 300, schimb cam 15l de apa la 3-4zile si pun mereu 10ml de filter medium. Toti ceilalti pesti sunt super ok. Doar asta sta de 2zile in pozitia aia incontinuu..sta cam izolat fata de ceilalti. Nu sta doar in partea de sus asa(gen sa ia aer) ci sta in aceeasi pozitie si pe la mijlocul acvariului..e dificil sa ii fac o poza la ochi si sa se vada bine..dar unul este mai intunecat decat celalalt.
Alta poza
Buna! De vreo 2 zile am un pestisor guppy care se poarta mai ciudat. Sta destul de drept, nu prea se misca si am impresia ca are un ochisor mai intunecat decat celalalt. Va atasez niste poze ca sa va dati seama mai bine. Aveti idee ce se intampla? Este bolnav? Ce pot sa ii fac ca sa il salvez?
Multumesc mult pentru raspuns! Am dus femela inapoi la petshop si am schimbat-o cu un mascul . Am facut si schimburi de apa mai dese si am sa continui asa o perioada. Pestii par ok, sunt energici, mananca tot..si sunt frumosi. Am cautat pe diverse site-uri filtre externe si ceea ce mi s-a parut mai ok era de la firma eheim, classic 150. Era recomandat sa iau si un prefiltru..o sa fiu sincera, este peste bugetul meu sa le iau acum poate o sa le iau in cateva luni..daca aveti idee de alte filtre bune, mai ieftine, as aprecia mult! Filtrul pe care il am acum are doar un burete..cam la cat timp trebuie schimbat? Daca il spal saptamanal este ok? Sau trebuie la fiecare schimb de apa?(am citit ca trebuie spalat in apa luata din acvariu, nu de la robinet).
Buna! In urma cu 2 saptamani mi-am cumparat primul acvariu - Aquael Leddy 60, de 54l, care a venit si cu un filtru Aquael asap 300, un incalzitor Aquael 50W si un led 8W. L-am lasat 2 saptamani fara pesti dar cu echipamentele pornite. Cu o zi inainte de a pune primii pesti, am pus 20ml de solutie easy-life filter medium, apoi am pus 5guppy-masculi(m-am gandit ca nu vreau momentan sa se inmulteasca). Totul super bine, asa ca ziua urmatoare am mai pus inca 3guppy(vanzatorul a zis ca-mi da tot masculi DAR sunt sigura ca unul e femela) si 2 sanitari mici hoplo(apoi am citit ca se fac mari..cand va fi cazul am sa ii donez unui pet shop..nu vreau sa ii chinui intr-un acvariu mic). Deci am 10pestisori. Mentionez ca am plante artificiale..deh, incepatoare..
Ce credeti ca ar fi bine sa fac cu femela guppy? O cam fugareste un mascul non stop..singura varianta ar fi sa incerc sa o schimb la pet shop, dar iar o stresez cu drumul..daca o las in acvariu cu 7 masculi e rau? Nu as vrea sa iau mai multe femele ca sa nu aglomerez acvariul.
Imi place filtrul asta ca nu face mult zgomot(dorm cu acvariul in camera), dar credeti ca e suficient?
Lumina le las 8-10ore non stop. Recomandati altfel?
Daca aveti alte sugestii de echipamente spuneti-mi, va rog vreau sa le fie cat mai ok pestisorilor.
Apropo, de mancare le dau Tetra Prima mini granule si Tetramin fulgi- de 2ori pe zi.
 
Forum Index » Profile for Ioana07 » Messages posted by Ioana07
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com