[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: JustCoCo
Forum Index » Profile for JustCoCo » Messages posted by JustCoCo
Cand o sa iau 1l de matrix poate completez cu ceva plante..... SilviuMan.
Rearanjare:
Multumesc !
Polisperma sunset nu stiu de unde sa iau....
Am acolo niste plante dar is mici....sa creasca.
Iata si o poza:
PS. Nu stiu de ce apare invers....
Am mai muncit la el, scazuse debitul la filtru si am curatat prefiltrul, furtunele si rotorul. Am aspirat si cealalta jumatate de substrat sa fiu eu impacat, de acum o sa-l aspir cat mai rar.
Am mai plantat cate ceva in el, am mai pus 7 razbora si cam atat....acum il las in pace o perioada...sper
Clar de la "red moor wood" este. Ce fac, o scot s-o fierb ???
Apa a avut o culoare maroniu inchis spre negru. Pe fundul galetii a ramas un strat subtire de particule foarte fine din substrat.
Radacina am luat-o de pe un site, nu i-am facut nimic, acolo scria ca nu necesita pregatire inainte de introducere in acvariu.
Eu aveam de gand sa o las o luna in apa dar, nu mi s-au potrivit socotelile si in ziua in care am primit-o am dat drumul la acvariu....
Uitasem de treaba asta, sa fie de la radacina ?
Radacina, radacinaaa........ Asa e ca dansa e problema ????
Nu...doar manado. Probabil nu l-am spalat bine....
Multumesc !
Off...unde?...pe internet, v-am zis ca este primul meu acvariu, adica sunt targa in acvaristica....asa am inteles de pe unde dracu am citit....ca la saptamana faci schimb de apa aspirand substratul....
Ideea este ca aspirandu-l prima data, azi, iese foarte multa mizerie, dar nu este mizerie de la pesti, este un fel de pulbere din substrat, care ramane pe fundul galetii....iar apa in galeata (30litri), aia de am scos-o este maronie spre negru....
Am dat la un prieten ce mi-a ramas din substrat sa-si schimbe pietrisul si la fel mi-a zis si el....cand l-a aspirat a iesit numai praf dintrala fin din el....
Pai nu scrie pe net ca substratul se aspira la schimbul de apa ?
Am de povestit si mai ales de intrebat ?
Azi am facut test de apa: NO2 = 0, deci = schimb de apa.
Am schimbat 30 litri.....apa pamant, neagra....
Cel mai probabil de la substrat, e l-am spalat bine bine....dar tot au ramas particule fine in el....ca praful...
Dupa schimb, mi s-a luminat acvariul...
Problema este ca am apucat sa aspir doar jumatate din acvariu.
Cand pot sa fac cel mai curand urmatorul schimb de apa ? Sa aspir si cealalta jumatate....sa curat substratu...
Intreb si eu si astept raspunsuri....sa nu-l deciclez dracu ??
Asa am citit si eu....fiind la inceput, mi-e frica sa nu fac ceva gresit.
Multumesc !!!
Intrebare : Cand fac primul schimb de apa ?
Acvariul are 17 zile, No2 = 5mg/l, No3 = 100mg/l.
Astept sa scada nitritii la zero ?
Multumesc !
Am pus si reflectoare...
De lumina imi cam fac probleme ca este cam slaba....0.36W/l
Tot 2×18w ai si tu ?
17 zile...
Iata si o poza !
Salutare !
Ma bag si eu in seama printre voi deoarece acum 3 zile mi-am facut primul acvariu.
Acum 5 luni, dupa ce am cumparat copiilor un bol de 2 l cu 4 guppy si 2 neoni in el , mi s-a pus pata sa-mi fac si eu un acvariu....sa vad ce iese.
Asa ca am inceput sa mi le strang frumos pe balcon.....timp in care, fiind planta in acvaristica m-am apucat sa citesc si eu cate ceva pe net despre treaba asta.
-Acvariu Diversa 80 - 120l (L-80/h-35/H-40cm)
-Filtru extern Oase Biomaster Thermo 350, volum canistra 5.6l, cu termostat incorporat si prefiltru.
-Stand Diversa
-Lumina 2×18W T8, unul al lui de 6500k si unul Ozram fluora
-Skimmer surface Eheim
-Jbl Manado
-Fertilizanti Masterline....si cam atat.
PS. Am sa pun si poza....cu o rezolutie mai mica.

Forum Index » Profile for JustCoCo » Messages posted by JustCoCo
Go to: