Revin cu un mic update !
Am dat comanda de dennerle deponitmix 2.4kg si crystal quartz negru 1-2mm tot de la dennerle 10kg.
Capacul acvariului l-am modificat, pe langa neonul de 15w am mai adaugat 1xt5 osram 830 24w+ 1xt5 osram 865 24w care sunt legate la un singur droser deci vor putea fi aprinse numai amandoua in acelasi timp.
Am atasat si un ventilator mic in partea din fata pentru a nu incalzi apa prea tare avand in vedere ca nu este open top.
Pentru inceput ma gandeam sa fac un program de iluminat in felul urmator:
10-11 se aprinde neonul de 15W
11-14 se aprind cele doua t5-uri si se stinge cel de 15w
14-16 pauza
16-19 se aprind cele doua t5-uri
19-20 se aprinde cel de 15w iar cele doua se sting
Ar mai fi o idee in loc de pauza de 2 ore sa mearga cel de 15w
Acum sa va spun de ce m-am gandit la acest program. Poate gandesc gresit, insa lumina principala este categoric data de cele 2 osram-uri, iar acele ore extra date de cel de 15w sunt doar pentru a ma bucura o idee mai mult de acvariu. Credeti ca innebunesc plantele cu acest program?
Am ramas pe ideea de gazon, utricularia graminifoglia in fata, niste lemne pe care o sa pun moss, cateva pietre dinacelea gri si alte plante mai medium-high prin spate !
Linia de fertilizare o voi folosi pe cea de la dennerle si anume Perfect Plant Sistem Set V30+E15+S7 + Carbo Elixir Bio
Voi achizitiona cam in doua saptamani si un sistem complet de CO2 cu butelie de 2kg ! Mai putin ph controller din lipsa de bani! Sistemul de co2 e undeva la 1000 lei deci...
Pesti momentan nu ma gandesc sa iau, vreau sa ma ocup in special de plante !
Voi mai face o modificare la filtrul extern, voi scoate inelele ceramice de la eheim si le voi inlocui cu siporax 1L, deci vor ramane in ordinea urmatoare : siporax 1l jos la in-ul filtrului, peste siporax buretele albastru mai gros, peste burete 2L de eheim substrate pro si peste eheim un alt burete alb, il voi scoate pe cel de carbon.
Credeti ca este nevoie de un prefiltru? Sau sa las un filtru intern in paralel cu eheimul?
In continuare cea mai mare problema ramane duritatea apei !
As putea folosi o apa adusa de la un izvor de munte, apa pe care noi o folosim pentru hidratarea de zi cu zi. Este o apa curata, cu un ph apropiat de 7 si moale in comparatie cu cea pe care o am acum ! Ideea e ca apa o am pentru a umple acvariul insa nu stiu daca o voi avea tot timpul pentru schimburile de apa! Nu vreau sa imi sara "batranii" in cap ca ii las fara apa de baut
Chiar astazi voi cumpara un test de KH si GH ca sa stiu exact ce duritate are apa actuala.
Eu stau in Ilfov , Pantelimon , undeva pe soseaua Cernica, deci aproape de iesirea din Pantelimon, voi schimba imediat la profil.
Daca mai este ceva de adaugat voi adauga pe parcurs!