[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: h3cTor
Forum Index » Profile for h3cTor » Messages posted by h3cTor
S-a creat o polologhie intreaga si ma asteptam sa se intample acest lucru . Jos palaria si tot respectul pentru colegii mei mult mai experimentati. Expunerea mea a fost bazata strict pe experienta mea, pe care nu o regret. Cand am plecat la acest drum, nu imi doream decat sa am cativa pesti si niste zoanthus rasfirati prin acvariu. Acum detin mai multi pestisori decat mi-am propus prima data si am si cateva feluri de zoa. Apropo am observat mai multi acvaristi marini care folosesc RO si alte minunatii de substante sau acareturi dar carora nu le merg deloc zoa, nu stiu sincer cauza. La pestisori am incercat sa achizitionez pestii in special de la un anumit magazin de pe Mihai Bravu, care teoretic sustin ca pestii sunt nascuti in captivitate in Olanda. Imi cunosc pestii si ii monitorizez zilnic, pot spune cu siguranta ca chiriasii acvariului meu sunt foarte fericiti, veseli si activi, singurii care ma pot injura de acolo sunt coralii SPS atat! Sunt oare curios cati dintre cei aflati aici si care ma critica au folosit apa de chiuveta ca sa afirme ca ce fac eu acum este total gresit?
Una peste alta, hai va rog sa incheiem subiectul, si Grim, sry ca ti-am stricat putin topicu, ai un proiect frumos, vad ca deja depui munca pentru el si abia astept sa vad ce iese. Mult spor!
Nu am avut suficienta energie, deoarece consider ca nu am dus acvariul meu pana la nivelul in care mi-l doream (1) si voiam sa mai acumulez experienta (2). M-am limitat la topicul de vanzari deoarece nu imi permit sa imi achizitionez corali decat de la pasionatii de buna-credinta care ofera acele fraguri. Cum am mai spus urmeaza in curand sa deschid un topic despre acvariul meu marin cu apa de chiuveta si daca se citeste bine ce am scris....eu recomand cu tarie folosirea apei de osmoza dar daca nu ai posibilitati materiale te poti rezuma la apa de chiuveta cu limitarile de rigoare si poate cu riscuri. Fiecare e cam pe barba sa in acvaristica si e liber sa incerce si sa experiementeze pana la urma.
,,
koala wrote:Raspunsul este NU, nu am folosit apa de osmoza la schimburile facute pe perioada tratamentului.

Ei bine, din toate aceste motive, am decis sa folosesc apa de retea.

- stabila ca "stanca" dpdv al variatiei de pH,
- usor de umplut butoiul din baie, usor de preparat amestecul... in juma' de ora aveam apa gata pregatita.

"

Voiam sa mai fac un edit la postarea anterioara cu ce a scris koala pe 08/12/2013 23:27:57 referitor la problema lui trista. Secretul meu este ca inainte sa introduc apa de chiuveta in bazin o tin in recipiente minim 2 saptamani-1 luna, nu o prepar in juma' de ora.
Poate am avut noroc atat eu, cat si primul proprietar timp de 4 ani. Dar acvariul a mers ceas. Si nu m am limitat doar la xenia, in prezent cum spuneam am o varietate de soft,lps chiar si sps...cu apa de chiuveta. Imi pare rau pt experienta ta cu substanta aceea pacatoasa si cert apa de osmoza e un must have in pasiunea asta. O sa mai dezbatem subiectul cand o sa creez topicul cu acvariul meu, acum sa ne axam pe nevoie si intrebarile lui Grim. Multumesc!
Din fericire, fiind din Buc lucrurile au mers bine de 2 ani si ceva nu a trebuit sa imi pun problema. Daca eram din nu stiu ce sat de campie si voiam sa ma . apuc de acvaristia cu siguranta aveam habar de calitatea proasta a apei si faceam ceva in acest sens. Dar cand m am apucat de marin nici nu stiam de existenta acestui forum ca sa ma informez, de ce sa nu recunosc, si daca am vazut ca merge, nu m am oprit. Iarp estisorii mei in cazul in care au simtit acel sulfat ,m au inteles si au fost alaturi de mine, au fost pe baricade si au rezistat.
As putea spune ca subiectul asta cu apa de chiuveta la marine este mai tabu ). Eu am exprimat opinia mea referitor la subiect din experienta scurta de 2 ani jumate, de cand detin acvarii marine mentinute cu apa de chiuveta. Pe scurt in tot acest timp, pestii mei nu au parut nefericiti, sunt f vioi si au o pofta de mancare nemaipomenita. Avand in vedere ca nu mi am permis un osmozor era culmea sa imi permit niste teste de apa ). Iar coralii se deschis frumos ca orice coral, inclusiv sps-urile. Repet, recomand achizitia unui osmozor(chiar si eu am facut o) sau skimmer...dar in marine poti trai si fara ele.
Salut! In primul rand bun-venit in clubul acesta select al pasionatiilor de acvaristica si bafta multa in privinta acvariului, sper sa reusesti sa iti indreprinesti obiectivul. Aici o sa gasesti acvaristi cu multa experienta care iti vor oferi tot ce stiu ei mai bine si iti recomand sa asculti cu atentie sfaturile lor dar sa te documentezi si tu in acelasi timp. De ce am vrut totusi sa scriu aici, intamplarea fericita face ca astazi sa intru un cercul utilizatorilor de apa de osmoza. Am simtit un soc cand a trebuit sa dau aproape 300 de lei pe osmozorul+NSP, dar eu trebuia sa fac acest pas pentru urmatoarea etapa a pasiunii si desigur ideal recomand aceasta achizitie fiecarui amator de acvaristica marina. Ce voi spune acum aici va scandaliza pe multa lume, dar trebuie spus...UN ACVARIU MARIN SE POATE TINE BINE-MERSI CU APA DE CHIUVETA!!! si oricine care isi doreste pesti marini poate avea un astfel de acvariu. Acvariul marin necesita fonduri foarte ridicate si mai multe sacrificii de timp si mai ales de bani decat un acvariu de apa dulce(aici cred ca este de acord toata lumea). Cred cu tarie ca majoritatea celor de aici castiga mult peste salariul mediu si de aceea isi permit sa mentina si sa dezvolte astfel de acvarii. De asemenea, ii inteleg ca sunt deranjati de cei care considera ca apa de chiuveta este o alternativa, pentru ca au o baza stiintifica solida. Mi-am adus aminte, inca un mic secret...NICI MACAR SKIMMER nu iti trebuie neaparat, la acvariile nano (schimburile de apa la 2 sapt sunt sufieciente). Exista in schimb o conditie esentiala pentru a avea un acvariu marin cu apa de chiuveta...sa nu fii pretentios la corali deosebiti...adica sa te multumesti cu mai putin. Intr-un acvariu cu apa de chiuveta poti mentine fara probleme corali usori precum( xenia, zoanthus, kenya tree, pipe coral, etc) precum si majoritatea pestilor de talie mica care probabil te-au fermecat. In prezent eu mentin in apa de chiuveta corali lps, sau chiar sps, dar asta o voi spune intr-un topic bomba putin mai incolo. Prin acest topic nu vreau sa te incurajez sa nu iti iei osmozor, vreau doar sa stii ca poti avea un acvariu marin fara probleme, doar cu apa de chiuveta.
Salut,
Si eu ti-am scris un pm pt. ciuperci sau frag de gsp.
Astept un raspuns? Multumesc
Salut, referitor la anuntul tau vin cu o intrebare. Poti sa oferi si cateva fraguri de coral/anemona. Multumesc frumos

P.S. Si o curiozitate...cati litri are acvariul? Mersi
Si eu am cumparat de la Coral Farm si la final preturile au fost chiar cu mai mult de +10% din ce precizau baietii. Am fost pus in fata faptului si nu am mai reactionat, dar a fost o usoara nemultumire. Am crezut ca fac o afacere, dar am luat la pretul normal, chiar mai ridicat. In rest produsele au fost ok si ei s-au comporat civilizat. O sa mai cumpar de la ei, dar am ramas cu aceea nemultumire. (De remarcat ca ei spunc a preturile pot fi cu +/- mai mari sau mai mici....dar sunt convins ca niciodata nu sunt cu -10%, parerea mea)
Pestele Goby Galben este sanatos. Adult. Ofer Bonus manacare MiniPearl de la JBL. Pt detalii pv. me. Pretul este de 60 RON
Marimea L. Il dau pt ca trebuie sa imi fac loc in acvariu! Tel: 0727 84 87 36
Fac schimb/vand Domnisoara albastra cu coada galbena. Preferabil fac schimb cu Domnisoara/Blue-green Chromis, Clovn+diferenta, Alte variante. Mentionez ca pestisorul este sanatos Pret 45 RON. Locatie Bucuresti
Pestisorii au fost dati! Sa speram ca o sa fie in continuare fericiti la noul proprietar
Pretul este de 75 RON negociabil pentru ambele exemplare sau schimburi !
2xDomnisoare Damselfish Zebrate adulte. Sunt sanatoase. Pretul este negociabil pentru ambele exemplare. Specie pt. acvarile marine. Sunati cu incredere pt. detalii. 0727 84 87 36.

Forum Index » Profile for h3cTor » Messages posted by h3cTor
Go to: