[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Raul Opruta
Forum Index » Profile for Raul Opruta » Messages posted by Raul Opruta
Un sistem de co2 cu bomba te costa maxim 80/90 de lei mai aratos am facut cateva posturi despre asta si o reteta pe citrice care tine cam 2-3 saptamani costa 4.9 lei
Nu mai platesti nimic final reteta costa 4.9 lei . Astazi o sa fac una sa vedem cat tine exact cu sarea si bicarbonatul asta
Ca tot vine vorba de pret la co2 am gasit la Auchan mai ieftin . O reteta costa 4.9 lei . Aveti poze cu preturi sare de lamaie 200g 3.19 lei si bicarbonat de sodiu 500 g 4.28 lei

http://img.plici.ro/album/W1
De mers merge mai bine dar din experientele colegilor am inteles ca cea cu drojdie tine mai mult. Eu nu am depasit cu a mea 3 sapt cu 1-2 bule pe secunda
Buna,
Uite aici o poza cu modele de guppy :

image
Eu am dat 80 lei pe tot . Mi s-a parut un pret ok avand in vedere ca furtunul de C02 e cam 20-25 lei un reglaj fin cam 29 lei dopurile sa zicem 15-20 lei si un manometru cam 50 . Sa nu mai punem si castigul celui care l-a comandat si drumurile.
Am schimbat astazi sistemul pe unul mai bine facut luat de pe un site cu ocazii de cumparare. Folosesc aceasi reteta care merge bine de 2 saptamani la 1 bula pe secunda. Adaug album cu poze . Daca doreste si alcineva instalatie ii dau datele de achizitie in PM.

http://img.plici.ro/album/W9

Am incercat si eu aceasta reteta aseara . Merge fara probleme de atunci. Totusi perfuzorul e cam greu de controlat cred ca merge un reglaj fin care sper sa il iau azi . Pentru achizitia materiilor prime am fost la magazinele (Lid...) pentru sare de lamaie la pachete de 200 G si (Auch...) pentru bicarbonat de sodiu este atat la pachete de 50 G cat si la pachet de 500 G . Pretul sub 10 lei pentru reteta. Revin cu durata de functionare maxima atinsa.
Da nu ma gandisem ca apa ar fi prea oxigenata !!! Deja am facut prima greseala obisnuit cu acvariile neplantate.

Referitor la instalatia de C02 ieri am cumparat un furtun special pentru C02 de la jbl azi vreau sa imi iau un difuzer de CO2 si o sa pregatesc pe seara o bomba.Deocamdata o instalatie mai profi cu butelie e destul de scumpa pentru bugetul de luna asta.

Mersi de pont
Buna Stefan,

La sugestia ta am pus poze pe plici :
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75748aaf7.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75761a347.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75770d39a.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_75803a175.jpg
http://img.plici.ro/images/2014/08/29/DSC_7581e6918.jpg

Incep cu o intrebare legata de pompa de aer si anume de ce nu e folositoare in plantat , sau mai bine zis ce probleme aduce impreuna cu perdeaua de aer ?
La pompa de apa interna mai vreau sa adaug un Aspersor apa Aquael Sprinkler ca sa nu mai creeze efectul ala si sa incerc sa eficientizez un pic distributia apei .

Legat de plante am doar un manunchi cumparat de la un petshop local . Numele plantei sper sa nu gresesc este : Anubias Congensis.
As dori sa ascund echipamentele din acvariu si anume sa le maschez in spatele plantelor astfel mi-ar trebui ceva plante de fundal inalte . Am vazut destul de multe dar nu stiu sincer care ar fi mai usor de intretinut la inceput
Pentru cele 2 crengi din lateral as vrea ceva moss neaparat , am vazut ceva coral moss si mi-a placut cum arata.

Pentru partea din fata as dori sa pun ceva gazon in forma de semicerc . As vrea sa pastrez centrul acvariului neplantat pentru a pune in evidenta pietrisul .

La luminare am cele 2 neoane 45W standard care vin cu juwel rio 180 si astept comanda de reflectoare la ele .
Am substrat jbl aquabase plus dar din pacate nu am incalzitor de substrat .
Nu folosesc fertilizant deocamdata deoare a trecut doar 1 saptamana dar m-as duce pe ceva de la jbl desi tin sa precizez ca mi-e teama de aparitia algelor din lipsa de experienta

Astept propuneri din partea ta de plante . Am vazut ca ai si vandut catorva colegi de forum abia astept sa ma numar si eu printre ei

O zi buna
1 - ai dreptate din pacate am gresit sectiunea
2 - este un juwel 180 L cu dimensiuni 101x41x50 . Nu am experienta cu reef si cred ca e mult mai scump ca si costuri . Oricum nu exclud ideea mai am un loc in casa care as vrea sa il populez cu un acvariu si poate acolo
3 - am incarcat pozele extern nu stiu de ce se vad asa mic
4 - o sa fie un acvariu plantat cat mai salbatic cu putinta dar sa se si potriveasca in peisajul camerei . Ca si pesti o sa merg pe vivipari deoarece sunt dragostea din copilarie dar pe masura ce mai avansez poate mai incerc si alte familii

O sa rog un admin sa mute discutia pe acvarii de apa dulce

Mersi si o zi buna
Buna seara ,
Astazi se face o saptamana de la startarea acvariului. Dupa ape tulburi normale la inceput totul se indreapta spre bine . Nu am alge pana acum doar o bacterie specifica la startare. Astazi am pus si cativa melci "melci" sa faca curatenie.Le-ar prinde bine o bautura energizanta se misca destul de incet . Fata de inceput am mai achizitinat o pompa de aer un eheim 3702 200l, easy balance 500 ml, o perdea de aer, cateva obiecte de intretinere. Pun si cateva poze pentru exemplificare. Am totusi o problema prin faptul ca nu prea gasesc plante asa cum imi doresc eu . Poate ma puteti ajuta cu plante colegii din Cluj sau de prin apropiere. O seara buna

image

image

image

image

image

image

image

Astept cu interes sfaturile voastre !!!
Acvariul este la ciclat asta e a doua zi . Am sesizat faptul ca apa s-a inverzit putin sau sa zicem s-a tulburat mai degraba. Am pus totul pe seama ciclarii. Tulburarea asta mi se intampla si intrecut cand aveam acvarii neplantate. Am introdus la inceput doar aquasafe in ea aproximativ 60-70 ml dupa prospect 10 ml la 20 l apa
Buna ziua tuturor !!

Ma numesc Raul Opruta sunt din Cluj Napoca. Sunt incepator in ale acvaristicii sa zicem la un nivel mai profesionist. Am inceput cu 4 acvarii 2 de 60 de litri 1 de 20 de litri si unul de 10 litri cand eram in clasa a 8-a . Aveam doar un pietris mare si sistem de filtrare cu bureti, pompe de aer cu piatra de difuzie. Acvariile mici erau folosite pentru inmultirea pestilor. Am crescut guppy in jur de 200. Vindeam la vremea aceea pesti colegilor iar cu banii luam plante. Deoarece nu aveam un acvariu plantat si nici nu stiam ce inseamna asta. Odata cu plecarea la facultate la Cluj am donat acvariile deoarece nu ma puteam ocupa de ele.

Odata cu mutarea in casa noua am hotarat ca microbul poate reinvia dar de data asta m-am decis sa imi fac un acvariu plantat in care sa cresc cativa pestisori. Dupa lungi perioade de documentare si totodata dupa strangerea celor stric necesare de 2 zile am reusit sa pun in picioare un acvariu. El are acum :

- Acvariu 180L
- substrat aqua asic plus - 8 L
- amestec de pietris granuatie 2-3 alb si negru - 20 KG
- filtru bioflow M cu volum de 3l
- pompa 600l/h interna
- lumini 2 X 45
- incalzitor 200 W
- pietre diverse
- crengi , lemne si o nuca de cocos pentru pesti mai speriosi
- backroud negru aplicat pe spatele acvariului
- cateva plante destul de putine dar urmeaza ,la care deocamdata nu le stiu numele stintific dar promit sa ma documentez si pe latura asta

Va atasez niste poze cu acvariul in faza de ciclare :

image
image
image
image
image

Astept pareri din partea voastra sunt foarte deschis la critici

O zi buna

Buna ziua,
Oare ma poate ajuta si pe mine cineva din timisoara sau bucuresti cu o combinatie de pietris ca si a colegului realmode. Mi-ar trbui undeva la 20-25 Kg.

Forum Index » Profile for Raul Opruta » Messages posted by Raul Opruta
Go to: