[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sNap7
Forum Index » Profile for sNap7 » Messages posted by sNap7
Care-ar fi cea mai simpla metoda de-a curata substratul?

Am un aspirator jbl aquaex dar daca nu-l afund aproape complet in substrat nu-mi trage mizeria iar daca il afund imi intoarce tot substratul...
cingo171179 wrote:muta incalzitorul pe geamul din spate

Nu e nicio problema daca scufund capatul incalzitorului 1 cm in pietris?
Filmare de acum 5 minute: http://www.youtube.com/watch?v=zxZ2OX-PSwc
Am populat acvariul cu pesti:
4 carasi mici (~3-4 cm) si 2 ancistrus (~2 cm). Asa vor ramane, nu voi mai pune alti pesti. Din pacate, am cateva plante care probabil vor ajunge hrana pentru carasi.

Credeti ca e prea putina apa pentru pestii din acvariu? Este cumva suprapopulat?

Carasii imi par putin agitati, sper sa se linisteasca pana maine.
wassup wrote:Salut,
Arata bine apa, insa eu as recomanda sa pui acel incalzitor in spate si eventual sa pui un fundal la acvariu, sa nu se vada peretele ala.
Si am mai vazut ceva chestie mica acolo de plastic peste nuca aia de cocos, ce este?

Ape limpezi!

Salut,
Chiar la asta ma gandeam si eu dimineata, sa mut incalzitorul in spate si sa-mi pun un fundal simplu, cu toate ca live, peretele din spatele acvariului arata destul de bine prin apa. Nu e nicio problema daca scufund capatul incalzitorului 1 cm in pietris? Substratul in spate e mai inalt.

Chestia de plastic de pe nuca de cocos este materialul filtrant de la vechiul filtru. Cand l-am dus la reparat, am pastrat materialul filtrant si buretele pentru a tine bacteriile in apa si a le "agata" de filtrul nou.

Mersi la fel si tie!
Asa arata acvariul la 3 saptamani de la plantare.
S-a populat cu multi melci, trebuie sa mai curat din ei si eventual am sa imi cumpar si un melc asasin. Plantelor le merge destul de bine cred si au crescut, s-au ofilit doar 2-3 fire. Anubias-ul si-a impletit radacinile pe lemn.

Urmeaza sa iau un sistem de CO2 si sa rezolv cu lumina.

http://www.youtube.com/watch?v=_VsfUFUYZHo

later edit:
Am facut un test de apa Tetra 6in1 si toate valorile sunt in parametri buni.
Interesanta varianta... dar trebuie intins foarte bine.
kazaku wrote:Salut. Sunt incepator si eu, dar am vreo doua idei pt tine.
1. Legat de neon. Baga folie de aluminium in spatele lui, intinde-o cat mai bine si incearca sa o pui mai lunga decat neonul si putin inclinata spre interior pe capete cat sa reflecte lumina mai bine in unghiurile moarte.
2. Legat de filtru. Vezi ca pe centru la rotor are un ax, sunt sanse mari ca axul tau sa iti fi cazut, probabil in apa. Daca il pui la loc o sa vezi ca nu mai face asa urat. Am patit-o si eu cu filtru.

Pentru varianta 1, vreau sa incerc ca o solutie de compromis, cel putin pana inlocuiesc capacul.
Pentru varianta 2, rotorul era intact, nici macar nu era murdar.
older wrote:Salut
Probabil ai luat pachetul de la Zoomania,acvariu,filtru(Jet Marina 80) si incalzitor.
Eu unul de acolo mi-am cumparat aceiasi configuratie,dupa Craciun.Filtrul nu il mai folosesc, dupa 3 zile de apa simpla,curata,fara nimic in acvariu,aceasta s-a imputit ,s-a tulburat,asa ca am aruncat tot si am luat-o de la inceput,cu un alt filtru, Aquael fan2 ,450l/h.Nu vreau sa poluez topicul prea mult dar pachetul acesta este scump in comparatie cu ce ofera dar asta e, eu unul m-am pacalit deja si e tardiv sa ma mai enervez.Treaba e ca acum nu mai am probleme cu calitatea apei,deocamdata.

Salut,
De fapt am primit pachetul ala. Intre timp am schimbat si eu filtrul, filtrul vechi l-am trimis la reparat.
Acum incerc sa fac ceva cu lumina...
Inca nu am reusit nimic cu lumina...
Am sa incerc sa improvizez ceva pe capac sau sa schimb capacul dar nu voi putea face asta mai repede de 2 saptamani.
Am dus filtrul vechi la garantie (fara burete) si am avut fericirea sa aud ca "se va repara" si nu se va schimba.

Astfel ca a trebuit sa cumpar alt filtru, pentru a nu-mi lasa acvariul fara filtrare (nu l-am luat din acelasi loc). Am acum un Tetra IN400, care isi face treaba foarte bine.
Pozele de acum seara:
Fiind un setup nou, in mod sigur ciclarea este abia la inceput, de aici si aspectul laptos. Daca era vorba de un substrat deranjat, sau chiar nisip, pana acum ar cam fi trebuie sa se aseze la locul lui, sau sa fie curatat in mare parte de filtrul din dotare.
Poza am facut-o aseara, chiar dupa ce am pus 3 plante noi. Azi dimineata era limpede apa.

Lumina este T5? sau este un bec g23 si asa mai departe?
Este un neon, T5 cred.

-> as adauga o colonie de bacterii, in buretele filtrului, si as lasa sa treaca putin timp (o saptamana chiar doua),
Am bacteriile, trebuie doar sa le pun. Am sa o fac astazi cand inspectez filtrul.

Pietrele din acvariu ce sursa de provenienta au? sunt calcaroase?
Nu sunt calcaroase, sunt cumparate din Hornbach.

Ce substrat ai folosit? Pietrisul(nisipul) de unde il ai? Ai spalat/clatit bine inainte de folosinta?
Am JBL Aquabasis, 5 litri. Pietrisul l-am spalat sub dus intr-o galeata, bine zic eu.

Ce dimensiuni are mai exact acvariul tau?
60x30x30 cm

O zi faina, mersi!
@oddyutza: filtrul este Marina jet 80. Filtrul este nou, sper sa-l fi montat si eu bine in apa, fac mai tarziu poze de aproape. Intr-adevar in laterale este mai putina lumina, neonul ocupa cam 80% din lungimea capacului dar in poze pare si mai putina decat e de fapt. Apa e putin laptoasa pentru ca am plantat aseara cateva plante si am tulburat-o.

@danc: Ma gandesc foarte serios sa mai montez un neon sau sa fac o inginerie si sa montez unul de 30W. Cum am scris si mai sus, neonul are cam 80% din suprafata capacului. Nu vreau sa renunt la plante, deci merg pe varianta cu tub mai mare.

Probabil ca daca nu reusesc sa repar filtrul va trebui sa-l schimb si pe ala.

Multumesc pentru raspunsuri.
Salut,

Am primit de curand un acvariu si am inceput sa fac setup-ul. Este un acvariu de 54l (40l volum apa net), neon de 15W, incalzitor si filtru.
Am pus cam 3 cm de substrat fertil si 5-6 cm de pietris. Acvariul este plantat, inca nu am invatat toate plantele din acvariu (sunt plantate de 3 zile) si am pus primii pesti (4 corydoras paleatus). Am pus JBL Biotopol, JBL Ferropol la umplere si 2 pastile de Tetra Algizit. Am o priza programabila (nemteasca) care din pacate se reseteaza incontinuu => nu ma pot folosi de ea.

Am intampinat primele probleme: filtrul scoate un zgomot ciudat, un harait usor si unele plante au inceput sa fie atacate de ceva "atarnator".
Pot face ceva pentru asta ?

Forum Index » Profile for sNap7 » Messages posted by sNap7
Go to: