Incep sa cred ca in acvariul meu e ca in zona crepusculara.
Cand am ajuns acasa, aveam un ancistrus mort, mancat, in aproximativ acelasi loc in care am gasit carasul acum cateva zile.
Imi prind urechile in configuratia cu neoanele...
Acum am un balast electronic de 15W sub capac si un neon T8 de 15W. Singura varianta pentru a face o lucrare cat mai eleganta, este sa adaug inca un neon de 15W, tot T8 dar nu gasesc niciunde balast de 2x15W T8.
Totodata, vreau sa schimb neonul existent acum cu un altul, mai bun din punct de vedere al calitatii, ma gandeam la un OSRAM.
Ce neoane imi recomandati (2 buc. T8) si ce configuratie pentru neon + droser?
Numele meu real este Paul si locuiesc in Timisoara de cativa ani. (sunt din Deva)
Prima data am facut acvaristica pe la 8 ani. Am avut un acvariu de 4-5 litri cred, fara plante, fara lumina si fara niciun mod de filtrare De atunci a fost liniste, pana acum 1 luna de zile cand am primit cadou un acvariu Marina de 54 L. Sper ca lucrurile sa mearga spre bine de acum.
Si eu m-am gandit la varianta asta.. dar ma gandeam si ca e posibil sa se fi batut. In acvariu sunt 4 carasi, 4 cory si 2 ancistrus. Din cunostiintele mele (foarte putine) sunt sanse mici sa se bata intre ei, carasii.
Cam asa arata aseara:
As avea o intrebare referitoare la mediile filtrante; am acum in suportul de filtrare doi bureti si as vrea sa adaug si filtrare chimica (carbune) pentru cateva zile si apoi biologica pentru totdeauna. Motivul pentru care vreau carbune, este ca apa are o tenta galbena si din ce-am reusit sa ma documentez, ar fi o solutie buna. Despre filtrarea bilogica, am citit mai multe variante dar as vrea sa stiu si parerea voastra, ce mi-ati recomanda?
Aseara am gasit un caras inghesuit sub filtru, intre filtru si pietris. Spatiul acolo este de 0.5 - 1 cm, nu stiu cum a ajuns acolo.
Cand l-am scos, avea inotatoarea din spate franjurata si era destul de zapacit, inota cu burta in sus si pe-o parte.
Azi dimineata era intr-o stare mult mai buna si mai activ.
Cum se poate sa fi ajuns acolo si ce s-a intamplat cu inotatoarea lui?
Cum ai montat al 2-lea neon sub capac?
Am un setup aproape identic, am acelasi acvariu cu acelasi capac si incerc sa montez un neon si inca nu i-am dat de capat.
cingo171179 wrote:vezi ca in capatul furtunului ar trebui sa aiba un "dop", care se inchide si deschide, pe deschis trage aer de afara si baga bule in acvariu
Din nou, filtrul nu imi scoate bule si nu inteleg de ce.
Am un Tetra IN 400, care in mod normal ar trebui sa scoata bule. Am schimbat furtunasul care trage aer, cu unul mai lung pe care l-am scos din acvariu in speranta ca nu se mai umezeste.
stefanp wrote:Daca iti permiti, ia o instalatie de co2, cu o butelie cat mai mare, ca sa o incarci cat mai rar.
Dar daca iei o butelie la 2kg, e foarte ok.
Merg atunci pe o butelie de 2kg. Voi monta instalatia de CO2 doar dupa ce-si termina carasii festinul cu plantele.
Nu mai pot sa editez postul vechi, asa ca intreb aici.
Care este solutia cea mai buna pentru CO2, butelie mica sau instalatie de CO2, cu amestec?
Varianta in care sa-mi fac bomba cu drojdie iese din calcul.
Nu pun fundal la acvariu pentru ca probabil am sa-l mut in alta parte a camerei, de unde se va putea vedea din ambele parti. Am schimbat apa si am curatat putin filtrul aseara (rotorul + corp) pt ca nu mai scotea bule cu atata spor. Cu ocazia asta mi-am facut si "botezul", am luat o gura zdravana de apa din acvariu