[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sNap7
Forum Index » Profile for sNap7 » Messages posted by sNap7

Astazi am comandat neoanele, Osram 865 si Aqua medic plantgrow.
Ok, niciun raspuns...

Probabil o sa merg pe un OSRAM 865 + un neon cu rosu si albastru in spectru de lumina. Din ce-am cautat nu mai prea exista Osram Fluora T5.
doua poze noi

Cred ca voi scoate nuca de cocos din apa...
Ce fel de neoane imi recomandati. 2 neoane T5 am nevoie?
Vand reflector Juwel de 438mm, pentru neoane T5 sau T8.
L-am cumparat nou, acum 4 zile dar intre timp am hotarat sa schimb neoanele.

Predare personala in Timisoara sau Deva, expediere prin posta in tara.
Tel. : 0754.870.211

Pret 30 ron.

scorpionul wrote:poate a murit in alta parte si l-a tras filtrul

Dar de ce a murit si cine l-a mancat?

Avansatul wrote:Ceva nu e ok in acvariul tau... ancistrusi sunt pesti rezistenti din cate stiu eu.... sa moara asa hmm

Apa e in parametri normali, pestii primesc mancare zilnic, fiecare mancarea lui. Imi scapa ceva?

wassup wrote:Eu as recomanda sa pui 2 balasturi, pentru a putea aprinde diferit / treptat iluminarea.

Schimb capacul cu totul. Voi avea doua neoane de 24W pe care sa le pot aprinde separat.
Incep sa cred ca in acvariul meu e ca in zona crepusculara.
Cand am ajuns acasa, aveam un ancistrus mort, mancat, in aproximativ acelasi loc in care am gasit carasul acum cateva zile.

Pe mine ma depaseste situatia asta...
Imi prind urechile in configuratia cu neoanele...
Acum am un balast electronic de 15W sub capac si un neon T8 de 15W. Singura varianta pentru a face o lucrare cat mai eleganta, este sa adaug inca un neon de 15W, tot T8 dar nu gasesc niciunde balast de 2x15W T8.

Totodata, vreau sa schimb neonul existent acum cu un altul, mai bun din punct de vedere al calitatii, ma gandeam la un OSRAM.
Ce neoane imi recomandati (2 buc. T8) si ce configuratie pentru neon + droser?
Buna tuturor si bine v-am gasit,

Numele meu real este Paul si locuiesc in Timisoara de cativa ani. (sunt din Deva)
Prima data am facut acvaristica pe la 8 ani. Am avut un acvariu de 4-5 litri cred, fara plante, fara lumina si fara niciun mod de filtrare De atunci a fost liniste, pana acum 1 luna de zile cand am primit cadou un acvariu Marina de 54 L. Sper ca lucrurile sa mearga spre bine de acum.
Multumesc scorpionul. Sper ca pe saptamana viitoare sa ajunga piatra ponce.

Asa se comporta acum seara carasul:

Pare mai ok, dar inoata destul de greu..
Si eu m-am gandit la varianta asta.. dar ma gandeam si ca e posibil sa se fi batut. In acvariu sunt 4 carasi, 4 cory si 2 ancistrus. Din cunostiintele mele (foarte putine) sunt sanse mici sa se bata intre ei, carasii.

Cam asa arata aseara:

As avea o intrebare referitoare la mediile filtrante; am acum in suportul de filtrare doi bureti si as vrea sa adaug si filtrare chimica (carbune) pentru cateva zile si apoi biologica pentru totdeauna. Motivul pentru care vreau carbune, este ca apa are o tenta galbena si din ce-am reusit sa ma documentez, ar fi o solutie buna. Despre filtrarea bilogica, am citit mai multe variante dar as vrea sa stiu si parerea voastra, ce mi-ati recomanda?
scorpionul wrote:pai de aia nu mai tragea filtrul: cand l-ai inpins ai prins carasul acolo

Nu.
Acum 3-4 zile am facut miscarea cu filtrul si ieri dimineata carasul era in acvariu, nu sub filtru.
Aseara am gasit un caras inghesuit sub filtru, intre filtru si pietris. Spatiul acolo este de 0.5 - 1 cm, nu stiu cum a ajuns acolo.
Cand l-am scos, avea inotatoarea din spate franjurata si era destul de zapacit, inota cu burta in sus si pe-o parte.

Azi dimineata era intr-o stare mult mai buna si mai activ.

Cum se poate sa fi ajuns acolo si ce s-a intamplat cu inotatoarea lui?
Salut,

Foarte frumos acvariul tau!

Cum ai montat al 2-lea neon sub capac?
Am un setup aproape identic, am acelasi acvariu cu acelasi capac si incerc sa montez un neon si inca nu i-am dat de capat.
Am descoperit ce avea.
Am afundat fara sa fiu atent baza filtrului in nisip si nu mai tragea la fel de multa apa.
cingo171179 wrote:vezi ca in capatul furtunului ar trebui sa aiba un "dop", care se inchide si deschide, pe deschis trage aer de afara si baga bule in acvariu

Nu, nu are dop.
E doar un furtun si atat.
Din nou, filtrul nu imi scoate bule si nu inteleg de ce.
Am un Tetra IN 400, care in mod normal ar trebui sa scoata bule. Am schimbat furtunasul care trage aer, cu unul mai lung pe care l-am scos din acvariu in speranta ca nu se mai umezeste.

A mai patit cineva asta, aveti vreo solutie?
stefanp wrote:Daca iti permiti, ia o instalatie de co2, cu o butelie cat mai mare, ca sa o incarci cat mai rar.
Dar daca iei o butelie la 2kg, e foarte ok.

Merg atunci pe o butelie de 2kg. Voi monta instalatia de CO2 doar dupa ce-si termina carasii festinul cu plantele.

Multumesc stefanp.
P.S.: succes cu "autostrada"
Nu mai pot sa editez postul vechi, asa ca intreb aici.

Care este solutia cea mai buna pentru CO2, butelie mica sau instalatie de CO2, cu amestec?
Varianta in care sa-mi fac bomba cu drojdie iese din calcul.
Am mutat incalzitorul pe geamul din spate.

Nu pun fundal la acvariu pentru ca probabil am sa-l mut in alta parte a camerei, de unde se va putea vedea din ambele parti. Am schimbat apa si am curatat putin filtrul aseara (rotorul + corp) pt ca nu mai scotea bule cu atata spor. Cu ocazia asta mi-am facut si "botezul", am luat o gura zdravana de apa din acvariu
Multumesc!
Ma documentez despre asta.

Forum Index » Profile for sNap7 » Messages posted by sNap7
Go to: