Message |
|
am 2 pomceea de ~ un an, in ultimile luni am observat o deteriorare avansata a cochiliei, parca se topeste si s-a albit desatul de mult
de ceva timp am fost tanarul posesor a ~50-60 melcuti, puiuti, pe care i-am donat, orpind 5. am avut si 4 scoici de mare destul de mari , pentru estetica [ziceam eu] dar in momnetul invaziei de melcuti aceste scoici s-au topit, practic disparea incet pe zi ce trecea. am decis sa le indepartez intrucat devenisera obiecte ascutie si m-am temut sa nu raneasca pestii
intrebarile mele ar fi:
1.ce pot face sa pot ajuta pe cei doi melci batrani sa-si repare cochilia si ca ceilalti puiuti sa nu pateasca la fel - am citit ceva de calciu pentru acvarii
2. de ce s-au topit scoicile ? - banuiesc ca raspunsul ar fi ca am apa acida, dar am un acvariu plantat si aerat cu apa schimbata de 2 ori pe saptamana, cum de ramane apa acida ?
3.daca apa ese acida, cum o pot regla ?
folosesc apa de la robinet, lasata 2-3 zile la declorinat- temp 28 grade din cand in cand mai folosesc si Aqua Safe si Easy Blalance - acvariu luminat aproape zilnic [neon], substrat nisip - granualtie medie-mare, 2 obiecte [ascunzatori] din piatra [vanzatorul de la magazinul de pesti m-a asigurat ca acestea nu schimba propietatile apei]
multumesc

|
 |
|
se pare ca pestiucul meu cel dolofan se simte mai bine acum, se misca, inoata, manaca ...pare ca ar fi pe drumul cel bun si nu cred ca mai este complexat de greuatatea lui :-o
sper sa o duca bine, va tin la curent cu inforamtii
|
 |
|
betta s-au vindecat !!!! :-o
multumesc pentru sfaturi, au fost de mare ajutor pentru pestiucii mei 
|
 |
|
|
 |
|
eu am 4 hoplo si stau intr-o pestera de piatra ascunsi toata ziua..din cand in cand isi fac curaj se duc la suprafata cu viteza, arunca 1l de apa pe pereti si se ascund iarasi.....imaginati-va, 4 trabuce intr-o scorbura  ingramaditi unul peste altul .... sper sa nu fie toti masculi 
|
 |
|
mda....dupa ce ca am cam multi pestiuci in acvariu si au luat si in proportii considerabil, singurul lucru care imi lipseste este sa se umfle toti
:p
si or sa stea ca sardinele
|
 |
|
multumesc mult de sfaturi .... intr-adevar este datoria mea sa incerc....am inceput deja cu baktopur, voi termina tratamentul si voi cauta un medicament cu minociclina .... dar dupa cum spuneti ca pestele se va vindeca dar va ramane tot umflat...cum imi dau seama ca totusi s-a vindecat ?  ..... se vad schimbari in comportament ? momentan sta, nu inoata si se uita in gol
tratamentul cu minociclina se face in acvariu-spital sau se poate face si in acvariul cu ceilalti pesti fara sa fie afectati ? (asa cum procedez cu baktopur)
se pot infecta si ceilalti pesti cu dropsy ?, este contagios colisa meu umflat ?
|
 |
|
|
 |
|
am 3 colisa, doi galbeni si unul portocaliu .... de cateva zile am observat ca unul dintre cei galbeni a luat proportii ... dar ingrijorator, defapt s-a umflat, nu este cel mai mancacios din acvariu [nu ca gurami albastrii  ] insa pare exagerat, ii hranesc de 2 ori pe zi cu frunzulite si bobite tetra. mie mi se pare destul de umflat parca si solzii i s-au ridicat pe el ....
ce credeti, o fi bolnav ? ati mai auzit de asa ceva ? nu prea am gasit nimic ajutator link editat - dar nu e ca la mine ... pestiucul meu e mult mai gras si nu are probleme la fecale)
nu stiu cum pot atasa o poza 
|
 |
|
da l-am citit, a fsot primul lucru pe care l-am facut inainte de a posta ceva ... 
|
 |
|
beta se simt mai bine acum, azi am vazut pentru prima data afectiune intre ei, se foiau unul pe langa altul si se pupau ca doi indragostiti ... amandoi cu coditele,aripioarele si branhiile umflate s-au incolacit unul peste altul pentru mai mult de o ora [inca mai fac asta  ] cred ca o sa am puiuti
fetita s-a vindecat complet, dar baiatu e cu buza umflata [la propiu] o chestie marisoara alba. prare a se simtii mai bine si inoata, se misca pare vioi, totusi nu l-am vazut mancand. nu stiu daca sa mai repet tratamentul sau nu, voi ce ziceti ?
|
 |
|
nu am mai reusit sa intru pe net de ceva vreme .
beta inca mai supravietuiesc dar tot nu sunt multumit de starea lor. le-am administrat un medicament de la sera baktopur si dupa 2 zile se simteau mai bine, inotau, se urmareau unul pe altul, mancau [nu foarte mult]. acum dupa o saptamna femelei i sa vindecat buza insa masculul nu, buza lui inferioara nu arata prea bine. de ieri au intrat in starea de apatie, ii vad iarasi pe amandoi stand nemiscati unul langa altul 
|
 |
|
ai dreptate, dar trebuie sa-mi cumpar un mini acvariu - spital [si daca e prea mic or sa fie probleme ca io am 2 beta - femela + mascul si in incaperi mici se cam alearga], un incalzitor si apoi acvariul mai terbuie ciclat ?
|
 |
|
m-am uitat aseara pe poze cand mi-a dat site-ul. din poze nu reusesc sa-mi dau seama, singura observatie fizica [in afara de faptul ca il vad slabit] pe buza superioara are o mica chestie albicioasa ... nu stiu daca e boala sau fungus ... probabil inceput de fungus. cea ce ma sperie este ca sta retras apatic si nemiscat aproape, din cand in cand il misc usor cu degetul sa vad daca se misca....misca un pic din aripioare si se muta 2 cm mai in fata....niciodata nu a fost cel mai rapid si activ, miscandu-se intotdeauna gratios, dar acum nu se mai misca deloc  (
am rascolit tot internetul si tot cea ce am gasit sa semene cu simtome avea si urmari fizice evidente ... si nu mai stiu ce sa fac 
|
 |
|
am cautat si nu am gasit mare lucru, am gasit tratamente cu sare de bucatarie , albastru de metil , verde de malahit, sulfat de cupru, formol dar nu stiu daca e cazul
iar acvariu-spital nu am, hai ca oi gasii un borcan mai mare dar cum il incalzesc cum il aerez ?  (
imi e atat de mila sa-i vad pe sarmanii beta cum stau nemiscati unul langa altul fara sa manance ... si acum ceva vreme se alergau prin tot acvariul nu se suportau unul pe altul
ce ma fac ?
|
 |
|
am 2 beta care banuiesc ca sunt bolnavi, de cateva zile nu mai mananca, stau retrasi intr-un colt sus la suprafata fara sa se miste cateodata ii gasesc nemiscati inclinati intr-o parte sau cu capul in jos parca ar fi morti, am observat astazi ca au pe buze o chesti alba, ca si cum li sau albit buzele. temepratura e 27-28 grade, acvariu 63l, schimb apa de 2 ori pe saptamana cate 15% si mancare le dau tetra frunzulite de 2 ori pe zi
credeti ca sunt bolnvi? ce ar trebui sa fac ?
multumesc.
|
 |
|
off..bine ca mi-ai zis , ca io credeam ca se deschid la culoare ca sunt bolnavi :sic:
|
 |
|
http://www.akwarium.net.pl/Foto/malkowski/gurami4.jpg
asa arata dar cateodata isi schimba culoarea, devin mai gri deschis, albiciosi, asa patesc si sanitarii , la lumina din maroul inchis se fac gri deschis cu puncte negre
|
 |
|
interesant, am notat  ma gandeam totusi sa nu le dau doar un singur fel de mancare, sa le diversific un pic
am doi gurami care sunt cei mai mancaciosi, manca de la suprafata, cigulesc de jos, sunt primii la masa si ultimii care pleaca, nu refuza nimic, ceilalti nici nu apuca de ei si ...sunt ca doi hipopotami, durdulii, rotofei si burtosi
ii hranesc dimineata si seara
|
 |
|
multumesc de explicatii si indurmari, se pare ca a fost o idee inteleapta sa intru pe acest forum
am sa fac testele 5in1, voi lasa apa la declorinat 24-48 ore, schimbarea de 2 ori pe saptamana cate 10l de apa si voi da din pesti.
in ca nu stiu cum sa fac cu mancarea, in afara de frunzulite nimic nu pluteste, iar pestii nu apuca sa manance suficient din bobitele care cad pe fundul acvariului ...
|
 |
|