[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Sincer nu stiu de unde va vin ideile astea. Am vazut in primul link un asa zis reductor la 20 usd. La cineva mai sus am vazut un asa zis reductor pe la 70 usd.

Multi fac bombe si alte prostii sperand sa faca economie la bani . Foarte putini fac un calcul pe termen lung daca merita sau nu bomba co2 fata de sistemul co2 pro.

Uite aici un regulator luat de mine care merge de 2 ani nonstop http://www.fish-street.com/hsl_co2_regulator?category_id=55 iar in acesti ani butelia de 3 kg a fost incarcate de 2 ori .

Pe langa chinuiala confectionari bombei si a tot felul de improvizatii , a cantitatii de co2 care nu este furnizata in mod constant bomba pe termen lung e si mai scumpa.

Eu m as gandi de 2 ori inainte sa ma apuc de astfel de cheltuieli.
Echipamentele le am deja si am facut masuratorile refugiului finctie de ele. Cand o sa dau drumul reactorului o sa revin oricum cu intrebari.
In ce priveste reactorul DeNitrate si eficienta lui am sa incerc sa vad ce poate dupa ce termin cu asamblarea . Intentionez ca la startare sa fac precum COSTIN si anume sa pun SPECIAL BLEND si un pic de vodca In ce priveste pompa de apa am luat de la cineva o pompa chinezeasca cu debitul de pana in 300 L si am sa fac teste .

Ma bate gandul sa imi fac eu un cub nou de aprox 100 litri cu refugiu in spate in genul cuburilor de la Aquamedic. Ma gandesc sa il fac din sticla float de 8mm iar ca dimensiun ar fi cam L -45 cm , l - 50 cm H - 45 cm . Din adancimea de 50 cm cam 13 cm o sa fie reugiul.

Ca si perete despartitor intre display si refugiu sticla ar trebui sa fie fumurie sau neagra sa nu se vada toate magariile din spate.

Incerc sa fac niste calcule sa vedem la ce costuri as ajunge . Sticla imi recomandase cineva sa ma duc la CRISTAL BRAD care am inteles ca ti o si taie si cantuieste . Acum depinde si cat o sa coste sticla si cantuitul.

Daca aveti vreo propunere o astept cu placere.

Tunze Comline® Filter 3162 pretul scade la 55 euro sau 230 lei.

Schimb cu euphyllia si alti lps.
Update. Astazi mi a sosit skimmerul Tunze 9004 din germania . Pot sa spun ca e bestial de silentios la debitul maxim de aer. Momentan scoate pe jos ceva bule dar am inteles ca asa face o scurta perioada de timp.
Multumesc pt explicatii . Intr adevar eu am calculat altfel . Pompa va sta cam la 5 - 10 cm sub nivelul apei si va impinge apa in recipinentul situat sub acvariu. Acvariul are vreo 40 si ceva cm inaltime . Cu totul masurat cu ruleta de la palul pe care sta canistra pana la buza acvariului sunt 90 cm.

Cu siguranta am sa iau si robinet .

O seara buna tuturor.
Pai atunci inseamna ca merge si cu Eheim compact 300 . Am sa o iau pe asta . Merci pt sfaturi

Eu imi faceam probleme gandindu ma ca diferanta de inaltime ar fi cam de 40 cm , trecerea prin denitrate si buretele care va fi sub si deasupra si nu in ultimul rand colmatarii furtunurilor.
Eu stiu ca debitul trebuie sa fie mic . Mie imi e teama ca pompa nu poate urca apa . Asa daca imi este indeajuns debitul de 300 l la iesirea din pompa sau mai putin as cumpara eneim compact 300 care costa aprox 48 lei. Eu nefiind de acord in general cu diy am hotarat sa fac de data asta un compromis .

Poate nu m am facut eu inteles. Intrebarea era cam asa .

O pompa cu debitul reglabil intre 150 si 300 l poate impincge apa sa treaca prin reactor in care se gasesc aprox 1,5 litri de DeNitrate si apoi sa urce 90 cm pana in acvaru ?
Sunt aproape de finalizarea reactorului dar sincer nu stiu ce pompa da apa sa pun . Initial ma gandeam sa iau un EHEIM COMPACT 1001 sau 600 cum i se mai spune cu debitul reglabil intre 150 si 600 litri pe ora . Problema ar fi pretul cam mare adica aprox 120 lei. Eu vreau ca la acest reactor sa pun pompa in acvariu de unde sa traga apa si sa o impinga prin reactor . Inaltimea de la fundul reactorului pana la luciul apei este de 90 cm .

Daca aveti vreo recomandare de vreo pompa silentioasa in primul rand si mai ieftina astept o propunere de la voi . Ma gandisem si la EHEIM COMPACT 300 cu debitul 150-300 l/h dar nu stiu daca face fata inaltimea de urcare a acestei pompe fiind specificata de producator de 50 cm .
Crezi ca dupa ce o sa iti faci un acvariu de 500 de litri o sa te mai uiti la asta de 60 ? Poate sa faci parte din cei care cinfirma regula.

In ce priveste contrastul eu sunt de parere ca e recomandat sa ai contrast dat de plante nu de pietre . Desigur gusturile nu se discuta . Eu doar am exprimat o parere personala.

Cred ca niste cryptocorine care sa iasa dintre roca vulcanica asezata la baza crengii ar fi dat bine.
Dupa gustul meu ca pietre as fi pus niste roca vulcanica . Cred ca ar fi aratat mai bine . Ceva cryptocorine la baza crengii ar fi de ajuns mai ales ca nu va vi un setup pe termen lung.
Am facut masuratori in paralel cand aveam acvariu plantat cu teste NO3 de la JBL si SERA iar rezultatele au fost identice.
Problema cu acest tip de filtru este ca e prost din start si nu asa de ieftin cum s ar putea crede.

Daca la sfarsit o sa aduni cat ai dat pe toate chestiile pe care le ai folosit la confectionarea acestui tip de filtru o sa ajungi la concluzia ca era mai ieftin sa iti iei unul nou sa macar unul folosit de pe forum.

Marea problema este cu accesul la materialele filtrante si in general cu accesul in acest filtru.

Si ca sa nu crezi ca vorbesc prostii uite un mic calcul

O pompa de apa mai buna Eheim e cam la o suta si ceva de lei

Furtunurile eheim cam la 40 lei

2 robineti de la aceiasi firma cam 40 lei pe putin

Pana aici sunt cam 180 lei pe putin.

Adauga tevile de tur si retur si materialele filtrante si vezi daca merita.

Nu vreau sa te descurajez dar nu tot ce inseamna diy este si ieftin .

Chinul amorsarii nu l am pus la socoteala.

Bafta.
Se pare ca saptamana asta am inceput o bine . Dupa ce am cautat pe net un recipient pt reactor si ma hotarasem sa il cumpar pe cel din China din link urile de mai sus azi am reusit sa fac rost de un recipient numai bun pt ce vroiam eu sa fac.

Postez aici poate se inspira si altii in confectionarea unui reactor denitrate . Am reusit sa fac rost de un vas colector pentru aparat de aspirat secretii . Am sa pun si o imagine. Al meu are capacitatea de doi litri dar exista si de un litru si de 500ml . Este etans cu garnitura si singurul lucru pe care trebuie sa il fac la el este sa pun o teava ca sa prelugesc turul pana aproape de fundul vasului . Desigur cu gratarasul de rigoare sa nu se colmateze.
Acela este filtrul dar nu am postat link ul ca sa nu arunce cineva cu pietre pe aici . Acum ca a postat Costin nu pot decat sa confirm .

Koala singurul lucru care ma supara acum la acvariu este biofilmul si nemtii la care am comandat un skimmer mai adevarat de pe data de 26 februarie si nu l au trimis nici acum .
Lucian inca nu l am luat dar urmeaza sa il comand zilele astea cand o sa ajung la banca . Costa cu transport cu tot cam 60 de dolari aproximantiv.

Pozele puse sunt de pe net.

Acvariul meu arata acum cam asa.
Dupa ceva peripetii soldate cu moartea unui clown revin in topic cu cateva intrebari legate de un reactor de-nitrate.

Am vazut ca multi colegi folosesc reactoare pt denitrificare pe baza de biopalets. Eu m am gandit ca daca tot nu am un acvariu asa mare sa folosesc un reactor pe care sa il umplu cu SEACHEM DENITRATE. In lipsa unui recipient care sa imi permita amplasarea unui gratar deasupra in ului reactorului am cautat pe net si am gasit un prefiltru de 1,5 litri care cred eu poate fi folosit cu succes in ceea ce imi doresc eu sa fac .

Cam asa arata

Ce parere aveti ? Este indeajuns de mare ? Pentru circulatia apei am sa caut o pompa interna cu debit reglabil intre 150 si 500 l/h.

Orice sugestii sunt binevenite .
Cand am deschis pagina acestui thread si am vazut echipamentele si produsele achizitionate mi am spus uite domnule pe cineva care stie ce vrea .

Cand m am uitat la pozele de mai jos si am vazut pietrisul alb amestecat cu negru parca mi s a pus un nod in gat. Numai cu cel negru ar fi aratat bestial dar si cu cel alb prefer sa ma abtin sa spun vreun cuvant.

Daca erai vreun prieten al meu nici nu poti sa iti iinchipui ce ar fi fost la gura mea.

Acum sa lasam impresiile personale si subiective si sa iti urez ape limpezi sa sa obtii rezultate ca ai cu ce.
Asa este dar daca ai nitratii 50 nu inseamna ca poti sa pui si fosfati mana ai 5 ppm.

In principiu scazi cat poti nitratii prin schimburi de apa pana in maxim 20 ppm si aditionezi fosfati pana obtii maxim 2 ppm . Ideal este no3 - 10 si po4 1 .

Observ ca in afara de Cyanobacteria mai se vede si ceva BBA pe acolo.

Cauzele . Excesul se azot , lumina multa si excesul in general de nutrienti si in cazul tau ciclare nefinalizata

Remediile le a scris colegul mai sus dar nu e numai atat. Trebuie umblat si la ceea ce duce la aparitia algelor . In primul rand fa ceva teste pentru a vedea nivelul No3 in apa. Presupun ca este destul de mare . Pentru a micsorea nivelul trebuiesc facute schimburi mai dese de apa.

Acum despre fertilizarea pe care o faci . Nu incepi direct cu doza recomandata de producator ci treptat si functie de plantele pe care le ai in acvariu. Unele plante consuma mai mult micro altele mai mult macro. Eu as incepe cu un sfert din doza recomandata de producator si apoi cresti in functie de evolutia si aspectul plantelor.

Adaugarea de EASYLIFE EASYCARBO este importanta aceasta asigurand atat necesarul de carbon necesar plantelor dar si oarecum ca si un algicid . Eu am pus intotdeauna doaza aproape dubla fata de ce recomanda producatorul si totul a fost super ok.

Foarte important este si co2 ul . Vad ca folosesti bomba pe care eu nu o recomand nimanui si pe care personal nu am folosit o niciodata din urmatoarele ratiuni. In primul rand nu ai un debit constant de co2 orice i ai pune pe ea. In timp te va duce ca si costuri peste pretul unui sistem co2. Nu in ultimul rand timpul faptul ca trebuie sa stai mereu sa faci alta si tot asa.

Nu in ultimul rand conteaza in fertilizare si nivelul po4 din acvariu . Exista o corelare intre nivelul de no3 si po4 care la un raport de 10 la 1 reduce dramatic posibilitatea aparitiei algelor. Da un search pe google si cauta REDFIELD RATIO si o sa te lamuristi mai mult despre ce e vorba.

In general acvaristica de calitate care incanta ochiul este destul de scumpa si trebuie sa te gandesti bine inainte de a te apuca de ceva la ce vrei sa obtii.

Iti recomand in capul listei de cumparaturi teste de no3 , po4 si sistem co2 .

Spor si ape limpezi.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: