Am uitat sa mai fac aici asa un update una alta...referitor la vietati.
Am adus in ultima perioada vreo 7 sau 8 molly black tineret...care s-au adaptat fain.
Si, pe viitorul apropiat, mai adaug 5 molly velifera green (Poecilia velifera green) si 5 melci spiral horn (sa ma ajute melcii cu algele....verzi care apar tot mai rar)
In rest, e ok, am mai scos sapt asta ceva moss si am dat la alt coleg donatie
RizZa17 wrote:Am reusit sa fac azi si testele de apa:
Ph = 8.0
No2= 0.30
No3= 13
Ii ok pana acum
Ideal ar fi scaderea ph!
Ce kh si gh ai ?
Inca nu am teste pentru kh si gh ,dar o sa achizitionez De ce ar fi ideal scaderea ph-ului si cum sa il scad ??
Sunt ok parametrii. NO2 ar trebui sa fie 0...dar merge spre 0
Samy zice sa scazi Ph ul pentru pesti si plante, dar eu zic ca tolereaza si 8. Cu toate ca nu cred ca e 8, si ti as recomanda sa repeti masurarea Ph
https://www.acvarist.ro/tag/ph
Poti sa mai masori o data Ph ul, cu toate ca nu as umbla la modificarea Ph ului daca totul merge bine in acvariu.....dupa cum se vede ca este.
Metode naturale de scadere Ph sunt frunze de catappa, conuri arin, lemne si apa de osmoza (dar trebuie instalatie osmoza). frunzele si conurile si lemnul doar vor colora apa cu tanin fara sa afecteze pestii si plantele. Oricum, nu te stresa deloc cu Ph ul
Am promis ca ieri fac poze si filmare, asa ca am facut....
Acvariu tip Ecosfera in borcan de 3L, la 1 an si 5 luni de la start
Nu adaug mancare si nu am schimbat apa niciodata, este un ecosistem inchis. Am deschis borcanul doar cand am adaugat creveti si melci.
Plantele se descurc? bine, nu am tuns niciodata si nu am modificat nimic, dar nici nu o sa modific
Am cativa creveti red cherry si selectii de caridina crystal red (care se pare ca rezista bine in acest mediu) si 2 melci Tylomelania plus ceva pui ramshorn.
EverSad wrote:Dar esti morcovit de : autoconsuma ? Aa?
Chiar deloc, deloc deloc.....inca chiar sapt trecuta am mai bagat in el 2 red cherry....melcii tylomelania o duc bine....si mai sunt si ceva creveti pacolo
Eu am lasat mai sus o gramada de solutii si optiuni de dedurizare.
Niciuna nu te coafeaza? Sau ? Nu vrei sa investesti ?
Ideea e, ca, daca faci o instalatie de aia profesionala pt toata casa ai si tu apa buna de baut pt toata familia.....ca nu cred ca apa dura e buna pt organism (pietre la rinichi etc.)
Nu?
Sau inteleg eu ceva gresit poate.
Eu, daca as fi in locul tau, as face o investitie intr un sistem de dedurizare pt toata casa. Si asa as rezolva mai multe dintr un foc. Si asa ai si justificare pt sefu mare (SOTIA)
O noua provocare pentru mine Pterophyllum Altum Rio Orinoco, din parinti provenienta Forkel. Cred ca parintii sunt F1, dar nu sunt sigur.
Sunt superbi, dar momentan sunt pui mici mici....1 am pierdut cu transportul (si nu s eftini deloc pestii astia)..... Ca marime, cred ca au corpul(fara innotatoare) cat o moneda de 50bani...sau poate unii mai mici putin...dar cresc ei.
Momentan ii hranesc de 3 ori pe zi cu fulgi Tropical Ichtio Vit (dar o sa fie si altceva in meniu curand la mancare uscata) si cu congelata 1-2 ori pe zi artemia si larve albe. Artemia am incercat si cyclops si au mancat...Larve albe urmeaza sa incerc, dar cred ca vor papa.
In filmare sunt la 30min in noua lor casuta. Vor sta in acvariul steril de 100l cateva luni pana mai cresc si apoi vor fi mutati in acvariul de 450l. Din ce am studiat si urmatirt, sunt cam sensibiluti, acum sper sa o scot la capat cu ei.
Puii sunt scosi in Romania, Hateg. Cei in Hateg au apa similara cu Clujul.
In rest, sper sa pot sa ma tin de aceasta mare provocare.
Voi face schimb de apa la 2 zile, sper sa pot asa...daca nu de 2-3 ori pe saptamana (stiu ca e prea rar dar mai des nu pot).
P.S. Toti scalarii (7 manacapuru si 2 nanay) vor pleca pe 29 februarie la un coleg acvarist din Bistrita.
flo77 wrote:A incercat cineva sa cicleze un acvariu cu un pH scazut, mai mic de 6.5? Intrebarea este adresata mai ales celor care au apa la robinet foarte moale(Cluju' , se aude? ). Scopul este de a dezvolta bacterii care sa o duca bine in mediu acid.
Eu nu cred ca am ciclat sub 6.5 Ph. Momentan in acvariul mare am Ph 6.5 dar e ciclat demult bazinul Dar nu vad care ar fi problema....undeva pe la 6.8 sau 7 am ciclat toate acvariile.