Porcu wrote:Da, cuvintu' "
enorma" e esential in ce-am scris mai sus.
Limnophila sessiliflora e geniala

. Nici Heteranthera nu-i de lepadat.
coolcean wrote:Substratul este Volcanit si fertilizanti dupla.
Detaliaza ca n-ai dat prea multa informatie.
Asa... in decembrie 2009 in ajunul Craciunului am facut setup-ul acvariului. Am folosit Volcanit cu Dupla Root si Dupla K. in substrat.
De atunci si pana de 4 zile nu am mai introdus fertilizanti in apa deoarece un bun prieten mi-a spus ca nu-mi recomanda, si eu sunt credul de felul meu...
Ph-ul apei este constant intre 6,97 si 7,00. Doar azi am redus valoarea ph-ului la 6,5 la indicatiile tale.
Cred ca e o problema si cu difuzarea CO2-ului. Eu am un Eheim 2228 cu debit de 1050l/h si care antreneaza un reactor extern cu debit maxim de 3000l/h. Eu cel putin asta am inteles din descrierea reatorului din lb. germana.
S-ar putea sa nu fie eficient, fiindca si atunci cand e stinsa lumina ph-controlerul da liber la butelie. Plus, aciditatea in apa scade extrem de greu, desi eu la buble counter am masurat 3 bule/secunda. Returul filtrului intra in reactor dupa care in UV filter si mai apoi tzushti in acvariu. Sa fie si asta o problema? Nu stiu cum, trebuie sa reactioneze ph-ul cand se da drumul la co2 in mod normal. Poate imi spuneti voi.
Trebuie in viitor sa-mi iau un filtru extern de capacitate mai mare pentru chiller, asa ca pot sa fac switch-ul intre ele si sa-l leg pe el la reactor.
In primele postari sunt linkuri catre produsele pe care le folosesc, poate intelegeti voi mai multe.
Acum am fertilizat apa cu Dupla Plant 24 (10pic./zi) si Dupla Plant (25 tb).
Astept testerele si va mai stresez cand stiu rezultatele.
Mi-am cumparat limnophila aquatica si Heteranthera, tot la indicatii.
Multam de atentie.