[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: parazitul80
Forum Index » Profile for parazitul80 » Messages posted by parazitul80
L-am lipit, numai ca am observat ca a prins niste bule mici de aer in lateral, si in partea de jos, are chiar niste goluri ..... ma gandesc ca totusi o sa tina ..... are fund dublu, deci suprafata de lipire este dubla acolo. O sa pun cateva fotografii :foto: , sa imi spuneti parerea voastra. Parca nu as vrea sa il desfac si sa il lipesc din nou. Trebuie sa-l las doua saptamani sa se usuce inainte sa ii fac proba ?
scuze .... mi-a raspuns deja Porcu' la aceasta intrebare
Fundul va fi de 10mm dublat cu geam de 8. Cum trebuie distribuit siliconul pe suprafata ? Este bine sa pun dungi, pe toata lungimea geamului ?
Am gasit pana la urma sticla de 10 mm. Am dat comanda, astazi ma duc sa o ridic Va tin la curent :-)
La dimensiunile astea, este bine sa il fac cu lateralele peste fund ?
50 este inaltimea
La calculul dimensiunilor, se tine cont si de distanta de 1-2 mm care se lasa intre laterale sau numai de grosimea sticlei. Daca nu te deranjez prea mult, poti sa imi dai un exemplu de dimensiune de acvariu, si de un calcul ptr el. Astazi ma duc sa cumpar sticla si nu vreau sa gresesc. Multumesc.
nu. de fund simplu. Nu am rausit sa gasesc sticla de 10 mm asa ca o sa il fac din sticla de 8mm, bineinteles la dimensiuni mai mici. 105 x 45 x 50. M-am gandit sa il fac fara fund dublu, cu intaritoare longitudinale si transversale. si ranforsari pe fund. Nu stiu cum sa incadrez fundul, intre toate lateralele sau numai intre cele mari ?
nimeni ?
La varianta cu fundul incadrat , toate lateralele incadreaza fundul, sau numai cele mari, ptr ca am vazut ambele cazuri. Care din ele este mai bun ?
Pentru Porcu' : :help:
Ptr fundul dublu, cum trebuie sa lipesc cele doua geamuri ? Pun silicon pe toata suprafata, sau doar pe margini?
Avand in vedere ca va avea fund dublu, cum este mai indicat, lateralele sa fie deasupra fundului, sa-l incadreze, sau mixt, asa cum am ales eu sa fac?
Porcu wrote:Spune-ne mai intii ce vrei sa cumperi sa nu-ti spunem noi pe urma ca ai cumparat gresit .

Cand ajung la accesorii va intreb atunci. Deocamdata sa imi aduca sticla sa ma apuc de treaba.

Porcu wrote:Categoric Tetra. Da' mai bine un Eheim echivalent .
Scump dom'le ... scump. Bugetul nu prea imi permite sa iau un Eheim. Ce variante de filtru extern as mai avea ptr acvariu de 300 de litri?
Multumesc ptr raspuns. Astazi am fost la Real, si am vazut ca au acolo tot ce imi trebuie, neoane, filtre externe, substraturi iar preturile mi s-au parut destul de bune. Am mai vorbit si cu cineva din Bacau care se ocupa cu confectionarea de acvarii, si o sa imi aduca pe comanda sticla de 10 mm de la Buzau (contra unui comision desigur). Dintre Tetratec Ex700 si Fluval 205 voi ce ati alege ?
Grija mare la bebe . Luni ma duc sa cumpar sticla :o ... pana la urma o sa raman la dimensiunile initiale 130x50x50 ca sa imi incapa neoane de 120. O sa pun intaritoare longitudinale, si doua transversale sa fiu sigur ca nu imi face "burta". Va tin la curent .... Stiti vreun magazin online de unde pot cumpara neoane OSRAM?
Daca nu merge cu sticla de 8, atunci o sa mai reduc din dimensiuni. O sa il fac 100x50x50, alta solutie nu am. Totusi daca ii pun si intaritoare longitudinale si transversale nu ar merge ?
Multumesc ptr raspuns. Stiu ca sticla de 10 mm este mai indicata ptr un acvariu de dimensiunile dorite de mine, dar in Bacau nu se gaseste. Grosimea maxima pe care am gasit-o este de 8 mm, asa ca trebuie sa ma descurc cu asta.
Referitor la filtru: daca o sa vad ca nu face fata, o sa mai cumpar unul intern, care o sa mearga in paralel cu cel extern; am vazut ca se mai practica asta. Cel extern o sa-mi asigure filtrarea biologica, iar cel intern, filtrarea mecanica.
Stiu ca toate plantele necesita CO2 ptr fotosinteza, dar totusi, sunt unele plante, care nu au nevoie de un aport de CO2 , se descurca cu cel produs in acvariu. La acele plante ma refeream. Acum nu stiu, poate cu timpul, voi dori si eu plante mai deosebite in acvariu, si atunci va fi nevoie de o instalatie.
Despre neoane; voi de unde va procurati neoanele Osram?

Acum o intrebare despre constructia acvariului. Ptr fundul dublu, cum trebuie sa lipesc cele doua geamuri ? Pun silicon pe toata suprafata, sau doar pe margini?
Cum este mai indicat, lateralele sa fie deasupra fundului, sa-l incadreze, sau mixt, asa cum am ales eu sa fac?
Buna tuturor. Sunt incepator in ale acvaristicii; am un acvariu de 20L de 1 an si ceva; 2 xipho, 2 corydoras, si 3 zebre. Acum m-am hotarat sa imi confectionez singur unul mai mare, mai exact de 300 litri,dimensiunile vor fi 120x50x50, capacul si standul le voi confectiona tot eu. Am scotocit toate forumurile, si am citi aproape toate articolele referitoare la constructia unui acvariu acasa.Totusi, ca sa nu gresesc undeva, o sa va dau dimensiunile si materialele folosite, si voi sa ma corectati daca am gresit undeva.

- grosimea sticlei 8 mm cu intaritoare (aici imi spuneti voi de care; ajung numai longitudinale sau nu), cu fund dublu
- dimensiunile fetelor : fata-spate 120x50, laterale 50x50, fundul acvariului 120x52, fundul dublu 118x50 (sticla de deasupra va fi incadrata de toate cele patru laterale)
- silicon, nu stiu daca am de unde sa iau Dow Corner, asa ca o sa folosesc Bison (ptr acvarii bineinteles)
- la filtru, m-am gandit la un Tetratec EX 700
- la sistem de iluminare m-am cam impotmolit prin cautarile mele, asa ca astept o solutie de la voi, inclusiv referitor la dimensiunile acvariului... daca gasesc naoane exact pe masura asta ; acvariu va fi plantat, dar cu plante nepretentioase, care nu necesita instalatie de CO2, nu cunosc speciile, iar pestii vor fi: xipho, moly, zebre, corydoras, deci pesti de talie mica. Ajung doua neoane de 36 W ? Cred ca vor fi T8 ca am vazut ca cele T5 sunt mai scumpe, si bugetul este destul de redus.
- substrat, la fel sfatuiti-ma voi... nu vreau unul scump, v-am spus , nu voi tine plante pretentioase
- background, home made, normal, il voi face din polistiren cu ciment, sau spuma poliuretanica...ma mai gandesc
- capacul il voi face din lambriu de PVC, am deja in cap proiectul, dar va voi mai cere sfaturi la momentul respectiv
- standul din Pal melaminat cu structura din teava rectangulara
Astept parerile voastre. Va multumesc.

Forum Index » Profile for parazitul80 » Messages posted by parazitul80
Go to: