[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: hidra
Forum Index » Profile for hidra » Messages posted by hidra
Stiu eu ce are planta! E o boala tare nasoala se numeste "Lecturis deficitarus" cea mai buna metoda de tratament este cu extract de "lectura multa"
Ia taie mataluta ratia de mancare 2-3 zile si vezi daca pestii se reprofileaza
Nu glumesc si nici nu or sa se prapadeasca pestii dupa asta
Da de ce trebuie sa scapi de ei?
Daca ar fi sa scapi de toate vietatile care traiesc fara voia ta in apa priveste ce se afla intr-o picatura
http://www.youtube.com/watch?v=R0Soltmruis&feature=channel_page
Radu.U wrote:foarte frumos !
Ce dimensiuni are acvariul ?

L-90cm l-38cm h-50cm
160l brut
Lumina 2- osram fluora 18w
4-daylight 20W
Substrat- Volcanit
schimburi de apa la 5-6 zile 50-60%vol
fara fertilizare
Co2 imbuteliat si reactor extern bricolat

Setupul este mai vechi dar a evoluat dupa toane si inspiratie pana la forma actuala

image

image

image

image

image

cateva poze facute azi

image

image

image

si cateva poze cu detalii
image

image

image

image

image

image
Val wrote: Totul i-a mers beton destul de mult timp. L-a ajutat si substratul fertil.
Totusi, de curand, Anubias-ul a inceput sa se ingalbeneasca. Banuiesc o lipsa acuta de macroelemente. NO3 sau PO4, 'reaq stie care, ca seamana.
Deci daca vrei sa il mai pastrezi atat de frumos inca mult timp, fi cu ochii pe culoarea frunzelor. Poate va fi nevoie de mici reglaje la un moment dat.

Intradevar sunt cateva frunze tinere la anubias care prezinta carente si ca atare am iceput de astazi sa arunc cate o pasila de macro de la sera dar in coloana de apa, nu am ingropat-o saptamana viitoare mai plusez cu una. Imi este teama sa fac intervetii majore de teama sa nu stric echilibrul destul fragil pe care il are un acvariu de volumul asta..
catalos wrote:daca ar fi sa mai faci unul identic-si la fel, (bineinteles daca mai poti) ce pret ai solicita pt el?

Filtrul asta e "nepretuit"! Te-as trimite sa-ti procuri materialele si ti-as explica cum sa-ti folosesti manutele pentru a confectiona unul. Imposibil sa nu ai in cercul tau de aproiati pe cineva cu aptitudini bricolistice.

@Porcu Intradevar ar fi nemaipomenita solutia ta dar n-are tata ca ar face cum spui. Oricum acvariul asta e al nevestimi care are tot felul de preferinte faunistice ce se rasfrangeau asupra acvariului meu. A trebuit astfel sa-i fac coltisorul ei de natura unde sa-si exprime creativitatea.
Defapt ea ar vrea si carasi, si scalari si beta in acelasi bazin si a trebuit sa o lamuresc ca astia nu se inteleg deloc finca provin din culturi diferite, cu religii diferite si plus ca vorbesc urat cand se intalnesc in acelasi bazin.
Filtrul este confectionat din bidonul de plastic in care cumpara culturistii prafurile pe care le consuma( nu sunt la curent cu practicile astea)
Bidonul il am de la cineva care lucreaza intr-o sala de forta si are un filet destul de zdravan, asta find si motivul pentru care l-am ales. Are aproximativ 5 litri si conectarea furtunelor am facut-o cu stuturi de robinet(cismea) Apa este antrenata de cel mai amarat filtru intern gasit pe taraba la obor si e scufundat in acvariu in spatele unei tufe de Anubias.
Materialul filtrant este alcatuit din fasii de perdea mototolite si indesate in bidon. Pentru siguranta dupa infiletarea capacului am infasurat la imbinarea acestuia banda izolatoare din PVC.

Si pentru ca am uitat sa specific, acvariul are 50L
Substrat din pietris ordinar de pe santier,
iluminare 10-12 ore zilnic de la 2 becuri economice de 32w cumparate de pe taraba de la obor
Fertilizare, nu a vazut nici nu a auzit vreodata
co2 numai din ce produc pesti in toate procesele lor biologice
filtru homemade extern de 5 litri
image

Acvariul la 1 luna de la setare

image
image

Intre timp acvariul a mai evoluat si acum arata astfel:

image
image
image
image
image
Omul era curios in ce fel sunt tratate buturugile din comert da cred ca sunt ceva greutati de exprimare si mesajul e perceput total anapoda.
Un filtru asemanator am construit si eu la un acvariu low-tek de 50L fara co2 si cu creveti numai ca al meu are 5 litri si are material filtrant perdeaua de la bucatarie(nevastamea o cauta si acuma ) Acvariul pentru care functioneaza e bine plantat dar numai cu plante cu crestere lenta.
Or sa apara si alte poze numai ca deocamdata acel setup nu mai exista, acum lucrez la un altul care inca e crud si nu a luat inca forma finala.
La momentul potrivit va apare si un jurnal.
Principiile mele sunt: multa apa proaspata si hipofertilizare, co2 la discretie si nu in ultimul rand cat mai multa duritate dar numai cea pe care si-o ia apa din unghiile degetelor mele :pigeons:
Salutare tuturor!
Ma numesc Nicu si sunt pasionat de aquascaping.
Detin 2 acvarii
Un nano de 50l fara fertilizare in care traiesc ceva plante mai lente
Si unul de 160l brut in care ma balacesc toata ziua si care este in formare.
Acesta este prima mea incercare de aquascaping
image

De ce sunt aici? De ce nu? Vreau sa citesc tot ce se scrie. Si ca sa scriu cate ceva acolo unde am ceva de spus am nevoie de un cont.
Cu respect hidra!

Forum Index » Profile for hidra » Messages posted by hidra
Go to: