[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Teoretic cu lentila aia poti incerca sa suprinzi bule de CO2 si chiar reflexia din ele.
Imi plac pozele facute cu 60-ul din link-ul tau.
Da, e prima varianta.
Asteptam si niste poze macro facute cu fixul de 100. E o lentila f buna.
Sunt 3 variante de 24-105. Pe care o ai?
ISO e un pic cam mare, e multicel zgomot in poze.
Dar orataniile arata foarte fain. Mai ales cel din prima poza.
Daca totusi mergi pe africani nu alege demasoni.
Chiar daca e o ciclida pitica e extrem de agresiv.
O colonie de demasoni in 100l va fi bomba cu ceas.
Poti alege specii mai linistite gen caeruleus.
In spatiul ala nu vor creste la dimensiunea maxima dar macar vei vedea ce si cum cu africanii astia.
Iti garantez ca in 6 luni vei regreta ca ai inceput cu acvariul asta mic si vei vrea unul mai mare.
Multi km ati bagat pe langa acvariu. Denumirea filmuletelor zice ca ramai pe Tanganika. Asa e?
Subscriu la cele zise mai sus.
Cred ca discutam de roca naturala in ambele cazuri dar cu multiple surse de exploatare.
Ponce-ul pe care l-am avut eu se macina si dupa 1 an. Daca scuturam un saculet cu ponce intr-o galeata cu apa se facea albicioasa.
Faza cu scufundatul nu cred ca e relevanta. 90% din ponce-ul meu se scufunda instant, restul plutea si dupa 1 an.
Subiectul e unul foarte discutat pe forumuri si pana acum nu a reusit nimeni sa traga o concluzie clara.
Unii zic ca folosesc ponce cu succes, ca au o apa cristal. Altii, aici ma includ si eu, au fost nemultumiti si au renuntat.
Si cum e? Inca iese albeata, nu?
Artur wrote:
koala wrote:
- sa stii ca 20 de pui mi se par multi, da' fro' 10 bucati tot o sa opresc... 3 mari, 3 mijlocii si 4 mici.

Cred ca urc si eu in autobuz, pentru ca din fraza asta am inteles ca pastrezi 3 masculi mari, 3 masculi mijlocii si 4 masculi mici Evident ca nu intentionat, daaarr, noi asa intelegem

koala wrote:Bah, hai sa fim cinstiti.

- Atata vreme cat nu iei pestii direct de la crescator, ca sa vezi TU, cu ochii TAI, cum arata parintii puilor pe care vrei sa ii cumperi... nu prea esti sigur de nimic. Asta e realitatea!
- Baietii de la nevertebrate.ro sunt importatori, NU crescatori! Ei nu au ferme "de pesti"! Asa ca si ei, la randul lor, cumpara de la altii... in functie de comenzile pe care le primesc.
- Daca vorbim de anumite cichlidae unde puii mici sunt greu de diferentiat, atunci e clar ca erorile pot fi uriase. Si nu cred ca le pot fi imputate celor de la nevertebrate, cel putin nu in totalitate.
- Sunt de acord ca TU, in calitate de cumparator, ai datoria sa fii despagubit in cazul in care primesti alta marfa! DA, asta DA! 100%!

Post scriptum: NU am nici o relatie cu nevertebrate.ro si nu cunosc personal pe nimeni de acolo.
Asta, ca sa evitam orice discutie care ar putea degenera in "lasa bah koala, ca aia sunt prieteni de-ai tai". Da?

De acord. Ce pot reprosa celor de la nevertebrate e site-ul care e varza la partea ciclide, te crucesti cand citesti denumirea unor specii.
Probabil si ei comanda mai departe cu denumirea respectiva iar crescatorul trimite ce considera el ca e mai apropiat.
Daca ii ridici de la ei ii poti refuza dar daca ii primesti prin curier e mai complicat.
koala wrote:Nu e bai, o sa iei pui de la mine, peste vreun an.

Am vrut sa comentez si eu aici dar am renuntat.
Am zis ca mai bine imi inghit un comentariu si raman membru pe forum.
Uita-te ce varza e la ei pe site la capitolul ciclide. Nu ma mir deloc.
Maine imi ajunge si mie o comanda de ciclide de la ei. Sa vedem cum mi-a fi norocu.
Hikari gasesti pe iazuri-acvarii.ro
Eu consider ca 6.5l material filtrant e putin pentru un acvariu de 350l.
Asta in ideea ca pestii vor creste si cu ei incarcarea biologica a bazinului.
Eu intr-un acvariu ceva mai mare decat al tau am vreo 35l de material filtrant.
Zi-ne cati litri de material ai acolo in total si-ti zicem noi cum stai
Eu catre nevasta-mea ieri:
"Dupa cativa ani sticla acvariului se zgarie, siliconul se degradeaza si acvariul trebuie inlocuit. Si ma gandeam cand il inlocuiesc sa-l fac mai lat cu 20cm (NR: 200l )."
Dupa aia completez: "Ce ti-am zis e o afirmatie, nu o intrebare."
A ras si n-a zis nimic.
Io zic ca e de bine, nu?
Si eu zic ca nu merita sa-ti bati capul cu PH-ul, o valoare de 7.4-7.6 cat ai la robinet e ok.
In schimb variantiile de PH pot fi periculoase pentru pesti.
Legat de numarul de pesti, discutia e mai larga.
In primul rand trebuie sa ai o filtrare care sa "duca".
Teoria zice 1 adult / 10l de apa deci e un punct bun de plecare.
Pe parcurs o sa-ti dai seama singur ce si cum.
Fiind incepator poate era bine sa incepi cu un acvariu " clasic" de Malawi, adica 6-7 familii de cate 1M+4-5F.
Pai trebe sa umple spatiu ala cu ceva.
Doar nu o sa ti-l dea plin cu Matrix.
koala wrote:Bah, adica voi nu aveti "secventa" completa?
Vreau sa zic: IN --> cartus de bumbac --> cartus de carbune --> cartus de sterasyl --> OUT ???

Plm, pot sa intreb de ce?

Ca nu intra toata "secventa" in spatiul respectiv.
Eu am considerat ca nu am nevoie de carbon pentru schimbul la picatura.
Am vrut sa pun doar sterasyl dar am zis ca hai sa pun si ala de bumbac ca sa nu se colmateze asa usor sterasylu.
Da nici vorba, ala de bumbac e imaculat.
Oricum si daca aveam secventa completa la fel se colmata sterasylu.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: