[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mirciulik
Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
RaresLuc wrote:Pai da, dar tu ai scapat din armata....pestii tai ce vor face, vor muri incet cu dorul

tare

ai putea face si asa, dar s-ar putea ca sa-i nimeresti pe toti masculi si la maturitate isi vor apara teritorii din acvariu. asa cu o pereche la maturitate o sa ai si bucurii ;)
ai putea sa pui doar o singura pereche de africani.
am gresit numele acvariului:
este un MP Aquapro 60. dotat full+pesti
doresc sa cumpar un acvariu de dimensiunile 120x40x50, cu back-ground. acvariul este pentru cichlide africane. poate fi cu capac sau fara, dar vreau sa arate cat mai bine. astept oferte.

sau daca cineva construieste acvarii si back-grounduri, astept oferta pe PM. multumesc
se vinde acvariu de 54l cu:

-acvariu de 54l
-capac cu neon de 15w
-filtru Eheim
-incalzitor
-pompa de aer Tetratec APS
-stanca cu piatra poroasa
-termometru
-minciog
-10neoni
-8zebre
-1melc
-diferite plante: bacopa, egeria densa, valisneria spiralis, un echinodorus
-acvariul beneficiaza de substrat fertil Tetra+pietris+piatra albastra decorativa
+stand de acvariu Eheim

pret total 400ron. nu se dau separat. posibilitate de transport in Bucuresti. contact prin PM

poze aici
s-a dat!
mii de multumiri lui @lukaboy. si pentru red cherry shrimps
vand acvariu home made, cu urmatoarele dimensiuni:
L = 40cm
l = 24cm
h = 30cm.

in interior sunt lipite cu silicon 2 'cazemate'. 2fasi de sticla pe care sunt lipite pietricele. are si un fel de capac, 2 bucati de sticla care se sprijina pe 2 intarituri puse pe latime.(se observa in poze)

poze
image

image

pretul este de 25ron. pot asigura transport in Buc.
m-am uitat pe net si am gasit niste valori pt cresterea scalarilor: pH la mine e la limita si mai era dGH = 0-3 si la mine e 6.

sa-ti explic de ce aveam eu scalari in acvariul mic:

eu tot incercam sa tin scalari in acvariul mare dar fara succes. asa ca am decis sa iau acvariul de 25 si sa vad daca au aceeasi soarta. dar in acvariul mic au trait mai mult decat reuseam sa-i tin in acvariul mare, dar tot au murit.

@Porcu, in acvariul de 124l am
5 Rummy-nose tetra
8 Prionobrama filigera
1 sanitar (care e pe cale sa plece pt ca incepe sa se faca prea mare). apa o schimb la 2sapt cate 30-40l, sifonez substratul...suprapopulare nu s-ar putea numi daca mai vin 2scalari
Porcu wrote:
mirciulik wrote:am dat cei 2 pangasius si am pus 2 scalari in acvariu, dupa 2zile amandoi cu burta in sus
C-ai dat Pangasius e de apreciat , da' de ce-ai mai pus 2 scalari?

pey vreau sa am scalari in acvariul mare, cel de 124l. in ideea asa l-am si cumparat.
am facut niste teste de apa, in acvariul mare 124l:
NO3 - 0
NO2 - 0
GH >6d
KH - 3d
pH - 6,4

cred ca pH-ul e muuult prea scazut, nu?

si in acvariul de 25l unde tineam multi scalari valorile sunt:

NO3 - 10
NO2 - 0
GH - 16d, spre 10d
KH - 3d
pH - sub 6,4. culoarea care am vazut-o eu pe test era foarte diferita cromatic fata de cea de pe tub. ce mi-a iesit mie era deschis la culoarea fata de culoarea normala pt valoarea pH = 6,4.

ce trebuie sa fac pentru a putea creste scalari
negocierile pt amplasarea unui acvariu de 350l stagneaza

cumva-cumva tot o scot eu la capat.

in alta ordine de idei, in continuare imi mor scalarii si mor si eu de ciuda !
am dat cei 2 pangasius si am pus 2 scalari in acvariu, dupa 2zile amandoi cu burta in sus

scalarii din acvariul mic (25l), care erau vreo 4 (pe urma am adus inca 4), s-au facut 3 acuma. chiar nu stiu ce sa ma mai fac. apa o schimb, mancare au, plante au, lumina au, filtru au....de ce mor?
TetraPlant este ok, daca vrei plante nepretentioase. eu am substrat Tetra si plantele sunt ok. acvariul e 'asamblat' candva la inceputul lui iunie si merge bine. dar am inteles ca dupa ceva timp substantele din substrat se termina. oricum eu iti recomand Dupla, pentru ca as fi vrut asa ceva la mine in acvariu, dar nu am gasit
s-au dat 5pui dimensiuni 4-5cm, au mai ramas:

dimensiuni 4-5cm mai sunt 6 pui.

1buc - 4 ron

dimensiuni 2-3cm vreo 25pui

20 puii - 40 ron
10 - 25 ron
1 - 3 ron
aditza26 wrote:Am reusit sa fac rost de nisip (pietricele) si dupa o ora am reusit sa il spal (cat am putut de bine). Inainte sa il bag in acvariu trebuie sa il fierb?
.

ar fi ideal sa-l fierbi. vei vedea ca si prin fierbere mai iese mizerie ;)
http://ro.netlog.com/D_aka/photo/photoid=5611751#photos
http://ro.netlog.com/D_aka/photo/photoid=5611767#photos
http://ro.netlog.com/D_aka/photo/photoid=5611786#photos

un mic ajutor.
mie nu mi se pare a fi gris. s-ar putea sa fie de la stres. am avut si eu ceva in genul asta pe pestisori si i-am separat o perioada pe cei afectati; cam 2sapt. nu i-am tratat cu nimica si le-au trecut. pe urma au revenit in acvariul comunitar.
da, am vazut. sry, nu ar avea loc unde as vrea sa-l pun eu. asa ca eu ma retrag. mersi
eu, spune-mi te rog dimensiunile
10pui dimensiuni 4-5cm - 35 ron
1buc - 4 ron

20 puii dimensiuni 2-3cm - 40 ron
10 - 25 ron
1 - 3 ron

sunt pui de membedeep.
arata ceva de genul:
image
ma fac de ras. speciile de cichlide din acvariu sunt:

Cyrtocara moori ("blue dolphin")

Dimidochromis compressiceps

si am ceva ce seamana a Pseudotropheus elongatus. dar nu stiu sigur. stiu ca el e masculul dominant in acvariu.
ar trebui schimbat topicul de la "Incepator nou, acvariu nou" la ceva de genul ... "Incepator avansat...s-a imbolnavit de acvaristica"

@Porcu, legat de membe deep stiu ca nu prea merg ei in acvariu de 120l, dar baiatul de la care i-am luat ii chinuia intr-un acvariu mai mic
denumirea completa: Maylandia "membe deep" (asa i-am gasit pe un site)

scalarii: asta si intentionez sa-i cresc sa se aleaga o pereche pe urma-i mut in acvariul mare restul ii voi da

si cum am promis ... POZE

Acvariile mele

sper ca de data asta am nimerit link-ul catre poze
am disponbili asa:

- 11 pui de dimensiuni 4-5cm - 4ron
- cam 25 pui de dimensiuni 2-3cm - 3ron
numai in Bucuresti

Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
Go to: