[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mirciulik
Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
Message
super, si merge ideea? pt ca eu momentan tot cu galeti si cu pompa de apa ma descurc, dar fac apa pe jos.
si culmea e ca baia e chiar vis-a-vis de acvarii, deci mi-ar fi mult mai usor sa trag un furtun din baie, printr-un filtru si direct in acvariu. apa din acvarii o scot cu pompa direct in chiuveta ca am furtun lung

scz-ma ca m-am bagat in topicul tau
am luat si eu o radacina si nu da deloc cred ca a si putrezit. o s-o scot ca sa pun poze
asa, incep cu problemele:
1. mi-au murit ambele femele guppy, masculul n-are nimica
2. pe geamul acvariului mare a aparut o mazga maronie pe care nu reusesc s-o raclez ce sa-i fac? eu am bagat melcii in acvariu

HEEELP!
bulele alea de aer sunt facute de o piatra legata la o pompa de aer. corabia a fost ideea lui tata si placerea lui. am mai pus azi in acvariu micranthemum micranthemoides. eu cred ca-s suficiente plante, trebuie doar sa creasca.

pestii de care ziceam eu ca sunt cu coada rosie/albastra de fapt nu sunt asa. sunt argintii cu capul rosu si coada cu negru, dar tot am uitat cum se numesc. merg in acvariul mare?
am luat un filtru pt acvariul de 12l, am adaptat un burete la el ca altfel facea ciorba cu pestii (desii e cel mai mic filtru) si am pus pietris si un fir de egeria densa. cam in cat timp o sa am puii de gupy? deja masculul sta numai dupa o singura femela cu burta ceva mai mare o fi bine?
ok, azi ma duc sa vad de un filtru elementar si o sa-mi pierd mai mult timp pe net dupa speciile care-mi plac
scalari sunt bine-mersi in acvariul mare, azi-dim se plimbau linistiti. gupy inoata frenetic (o sa le pun pietris).
despre acvarii? nici o parere?
pozeeee
Acvariul mic


pozeee 2
Acvariu mare


NO3 - bate spre 10
NO2 - nu 0 clar, dar nici nu e culoare de 1
GH - 10d
KH - 6d
pH - 6.8

valorile apei in acvariul mare. am facut test din nou pt ca cei 2scalari care i-am luat sunt foarte linistiti si unul sta mai spre suprafata apei.
sa pun sau sa nu pun pietris in acvariul in care voi tine gupy la reprodus? pot sa stea fara aerator, filtru, etc? sunt 3gupy in 12l de apa
deci am de ales asa:
-cheracidae
-xifo?
-pestii argintii cu coada colorata

betta de care vorbeam, chiar erau femele si am citit ca nu prea se-mpaca cu scalarii. dar daca cei experimentati imi spun ca s-ar putea, as lua 2femele betta si 1mascul.
promit ca diseara fac cateva poze.
@andras, pe langa plantele care sunt, acuma am mai adus 'fox tail' si 2 radacini de valsneria giganti. as pune java moss. dar pe unde am cautat n-am gasit.
azi mi-am luat 2scalari diamant(sunt alb cu negru) si atat. pt ca inca nu mi-a spus nimeni cu ce specii din care imi plac mie se 'pupa'.
si mi-am mai luat gupy, 2fem si 1masc pe care i-am pus in acvariul de 12 litri vreau sa invat reproducerea doar ca trebuie sa pun substrat ca am fost pe fuga si le-am pus doar apa din acvarii(deci apa buna). o sa pun pietris de 2-4mm. si probabil ca un fir de egeria densa.
astept un raspuns cu ce specii pot sa mai pun langa scalari
app. black molly nu mai vreau ca-s urati
si uite ca am uitat. mi-au mai placut 2specii

-xifo
si
-betta cu coada evantai colorata frumos(zici ca-s fete cu rochie cu voal )

asa. acuma din toate speciile astea, care se 'pupa' cel mai bine cu sclarii?
saru-mana pt sfaturi
Porcu wrote:
mirciulik wrote:Si am mai vazut niste pestisori mici si negri, nu gasesc poza pe nicaieri. Mi-a placut faptul ca sunt negri-negri
Poecilia sphenops?


de fapt la o plimbare pe net am descoperit ca sunt 'black molly'.

sa tragem o concluzie:
-in acvariu as vrea 2scalari
-black molly
-si am vazut astazi niste pesti argintii cu coada colorata albastru-rosu. dar nu am retinut specia.
asa, acuma cei experimentati pot sa-mi dea sfaturile necesare. ideea e cum recunosc o pereche de scalari? black molly o sa fie card?
si inca o intrebare: mai am un acvariu de 12l, pot sa cred acolo 3gupy?(2masc si 1fem?) as vrea sa-nvat reproducerea si cred ca e cea mai usoara specie pt un incepator. bineinteles ca puii ii voi dona
Neoni nu mai vreau pt ca am deja am neoni. Cred ca o sa iau pesti tetrazona si rasbora/gupy, si cu 2scalari. Se pupa speciile, nu? Cichlide si carasi in niciun caz nu voi lua. c
Problema mea este ca sunt incepator rau si nu stiu pestii. Si betta as putea lua, nu? Si am mai vazut niste pestisori mici si negri, nu gasesc poza pe nicaieri. Mi-a placut faptul ca sunt negri-negri
in rest, acvariul merge.
am bagat cei 2sanitari in acvariul mare. le merge de minune, acuma se plimba mai vioi prin acvariu. inca astept raspuns de la voi privind compatibilitatea intre speciile pe care le-as dori in acvariu.

in alta ordine de idei, am schimbat aprox 42l de apa din acvariu, cu chiu cu vai ca-s grele galetile. am gasit 2radacini de anubias, si le-am 'atasat' de respectiva radacina cu 2 elastice.(cam in cat timp se prinde?)
din ciclul: "as vrea si eu plante, dar sunt prea incepator ca sa gasesc" vin urmatoarele dorinte:

- valisneria spiralis (sau orice valisneria)
- echinodorus bleheri
- echinodorus augustifolius
- java moss
- riccardia chamaedryfolia
- micranthemum micranthemoides

- alta planta care nu are conditii speciale (ma refer la lumina). plantele vor intra intr-un acvariu de 126l, cu 2x20W lumina si instalatie de CO2 de la Tetra.
Va multumesc
ok, se pare ca m-am inselat cu plantele, pt ca ceea ce am crezut eu ca este 'foxtail', de fapt e 'egeria densa' care creste foarte bine, adica din 5fire cat am luat, acuma am facut vreo 13 . trebuie sa mai gasesc 'valsneria' si 'anubias', pe care as vrea sa-l fac sa acopere radacina de mangrova pe care am pus-o in acvariul mare.

intrebarea mea este: pot sa pun 2 scalari in acvariu, si alte specii de pesti? daca da, care specii, ca sa-mi formez o idee. daca nu, care mai sunt speciile de pesti care traiesc in 'card'? pt ca imi plac cei 10neoni care-i am in acvariul mic sunt vioi si coloritul lor arata superb. pe langa pestii care vor venii, in acvariul mare vor intra si cei 2 hoplosterum toracatum(as putea sa-i pun de acuma? acvariul are 12zile de ciclare, dar n-am avut timp sa fac schimbul de apa)
NO3 - 0
NO2 - 0
GH - 10d
KH - 3d
pH - intre 6.4 si 6.8


astea sunt ultimele cifrele ale acvariului mic. toti pestii o duc bine, mananca si se plimba.

acvariul mare ... ala mai are inca vreo 2sapt de ciclat
3posturi consecutive de-ale mele. nu pot sa ma plang ca topicul meu nu e citit, in schimb ma plang ca nu am primit inca un raspuns. poate-poate vine si raspunsul
asa, m-am uitat in catalog, in acvariu am ceva ce seamana a Ceratophyllum demersum 'Foxtail', dar nu e la fel ca in poza si cred ca Echinodorus bleheri dar si Bacopa amplexicaulis. am substrat, am lumina ce-i drept doar 15W, si plantele se ingalbenesc nu stiu ce sa le mai fac. mi-am luat si Plantamin, doar-doar le-o trece, dar ... :

in al 2lea acvariu, cel mare, o sa pun la fel fara Bacopa dar vreau sa pun Java moss sau Cuba si Valsneria. pe unde le gasesc? gasesc si in piata in Obor? si ce alte plante mai imi recomandati sa pun?
in acvariul mare am luat si CO2-optimat de la TetraPlant .

cu acestea fiind zise, astept sfaturi si idei
revenireeee!!

am facut acvariul cel mic, 10neoni mici-mici si 4zebre si 2melci si 3sanitari
ii am in acvariu de ... joi se face o sapt si nu au nimica. s-au alergat un pic la inceput neonii cu zebrele dar oricum nu se ajungeau. mancare m-am invatat sa pun un pic mai mult, ca zebrele sunt disperate si mananca tot si ce pica mananca neonii iar ce pica mai departe vin sanitarii si cu melcii
cu plantele am eu problema. am mai luat 2plante, sunt plante pentru incepatori, le gasisem numele in catalog, dar am uitat. acuma sunt prea obosit ca sa mai caut. chestia e ca eu le-am luat verzi-verzi si acum au inceput sa se ingalbeneasca.


BUUUN! acuma sa va zic noutati: mi-am luat si acvariu de 126l, din Hornbach. 80x35x45. complet utilat. am luat acelasi substrat, 8kg si acelasi tip de pietris am folosit. mi-am luat filtru de aer, piatra si am pornit acvariul asta-seara. am pus o pastila de bacterii in filtru, am pus si acquasafe si acqua balance. in el o sa mut 2sanitari ca sa nu se inghesuie in celalalt.
acuma am intrebari: ce plante pot sa pun in el? are 2tuburi de 18w(philips aquarelle) si unul de 20w(alta marca dar nu cel original)?? si ce trebuie sa-i mai fac? in afara ca va trebui sa-l ciclez 3saptamani?
cu poze cand o sa am timp si pt poze dar promit ca fac
vreau eu 2fire de hygrophila si 1 de rotala wallichii si 1 de indica. o sa-ti dau un telefon mai pe seara . multumesc.
 
Forum Index » Profile for mirciulik » Messages posted by mirciulik
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com