Message |
|
Salut !
As dori sa schimb un Apteronotus albicans (aprox. 20 cm, in cea mai buna forma) pe o planta-doua. Detalii PM, rog si poze cu plantele oferite.
Un link exemplificator:
http://www.bozzilla.it/Foto_pesci/Apteronotus%201.jpg
Pentru cei mai putin familiarizati cu aceasta interesanta specie, mentionez ca are caracteristic sistemul de deplasare prin unduirea inotatoarei inferioare, care ii permite miscari inclusiv inapoi, verticale, etc.
Toate cele bune !
|
 |
|
Rezolvat !
Sarbatori Fericite tuturor !
|
 |
|
Salut !
Am de vreo 3 ani o pereche de ancistrusi care mi-a facut surpriza sa-mi faca vreo 30 de pui (parca asta se intampla in primavara). Erau utili pentru ca rontaiau toata ziua la alge.
Acum mi-am refacut acvariul si nu mai pastrez dacat din aia mici. Asa incat va propun perechea de ancistrusi (cam 7 cm) si 5 pui marisori (3-4 cm) contra 30 RON. Va rog sa ma contactati pe PM.
Masculul (?) are pe bot niste excrescente interesante, ca in imaginea asta:

|
 |
|
Pai sa zicem vreo 5-6 de marime medie...
|
 |
|
Salve !
Ofer vreo 10 ancistrusi harnici, aprox. 3-4 cm + unul maricel(o specie cu puncte rotunde albe, coada are cele doua varfuri albe, marime adulta 7-8 cm) contra cativa melci pomaceea tinerei.
As prefera sa rezolvam astazi sau maine.
Corespondenta PM va rog.
|
 |
|
Rezolvat !
|
 |
|
Numai pana la ora 20 (astazi, duminica 14 mai) disponibil un scalar matur (alb cu negru si rosu pe cap)+ plante (2-3 genuri de echinodorus).
Se atribuie primului anuntat pe PM, numai daca ia si plantele si pestanul, si numai daca se deplaseaza in Piata Alba Iulia.
Va astept pe PM...
|
 |
|
Salut !
Sunt in situatia de a dona un scalar mascul matur superfain (velatura nmare, negru cu pete argintii si capul rosiatic) plus destul de multe plante (echinodorus, etc).
Doritorul trebuie sa se deplaseze sambata in Piata Alba Iulia, si va primi si plantele si scalarul.
Raspunsul numai pe PM.
|
 |
|
Salut !
As vrea sa cumpar 1-2 kg de artemia congelata, dar sa fie de buna calitate. Astept mesaje pe PM. Multumesc.
|
 |
|
Am gasit referinte pe net privind o varsta de 10 ani, dar n-as putea spune cat de credibile sunt.
|
 |
|
Multumesc Bogdan 
|
 |
|
Salut prieteni !
Am nevoie de 2 sfaturi:
1. Lumina (2x36) din Juwel-ul meu (3 ani) a palpait nitel si s-a stins. Daca s-a dus un tub, se stinge si celalalt ? Adica asta e probabila cauza ?
2. De unde iau din Bucuresti un incalzitor bun, la nivelul celui din Juwel ?
Merci !
|
 |
|
Salut !
Destul de fain  .
Iti sugerez ca pe viitor sa te gandesti un pic la "peisagistica" si la unitatea "compozitiei". De pilda, eu as pune plantele spre fundul acariului, sa ramana o "plaja" in fata. Si nu te arunca la 7 feluri de pesti, mai curand cate unul pentru fiecare etaj (fund, mijloc, suprafata).
Apoi o sa observi ca unele plante cresc mai repede, altele mai incet. Asta o sa-ti influenteze planurile peisagistice de viitor.
Mari succese !
|
 |
|
Ei bine, nu sunt tocmai un expert in nevertebrate, dar cred ca este vorba de exces temporar de papa (inclusi vegetale inmuiate de socul transplantarii/acomodarii in noul acvariu), si poate si un ph mai convenabil.
Ideea este ca m-am confruntat si eu candva cu o scurta "invazie" de melci d-astia mici si rotunzi, pe perioada de inceput a "setarii" acvariului, apoi, miraculos, abia daca am mai zarit 3-4 !
In schimb in cazul celor de substrat, e clar ca numarul lor este direct proportional cu mancarea care ramane pe fund nemancata (plus un substrat cu pietricele). Dar acestia nu sunt deloc deranjanti 
|
 |
|
Salut Cip !
Nu e prea greu sa alegi plante, pur si simple cele comune (made in Romania) care exista prin magazine ar trebui sa mearga si la tine, daca le asiguri conditiile optime (lumina, fertilizant, etc).
Un criteriu ar fi temperatura maxima suportata, dar nici cu asta nu sunt mari probleme, eu tin la 28C aproape toate speciile comune de pe piata.
Un al doilea criteriu, mai important, ar fi dimensiunea maxima atinsa. De pilda, vezi ca nuferii cresc foarte mari, valisneria aia cu frunze groase se face giganta, stiu vreo 2 echinodorusi care se fac (prea) mari, etc.
|
 |
|
Da, da, astia sunt d-aia din specia "Roade tot" !
Serios vorbind, vezi ca exista un intreg capitol despre melci si alte nevertebrate pe forum:
http://www.acvariu.ro/forum/viewforum.php?f=17
Pe scurt, este natural ca in bazin sa existe diverse specii de melci, unii chiar foarte doriti (melci de substrat), iar din mica mea experienta cred ca inmultirea unora in mod exagerat este un fenomen temporar care reflecta un anumit dezechilibru.
In concluzie: No problem !
|
 |
|
Am livrat primului sosit !
Merci, rezolvat !
|
 |
|
Salut prieteni !
As vrea sa achizitionez 20-30 buc neoni rosii. Stie cineva o sursa in Bucuresti ?
|
 |
|
Salut !
Mai am inca perechea de pleco, aprox 14 cm. (200.000 lei), sunt foarte faini, poza e palida. S-au anuntat 3 persoane, ii livrez primului care stabileste intalnirea.
|
 |
|
Salut prieteni !
Am hotarat sa pastrez doar o pereche de discusi, asa incat as vrea sa vand acest mascul sanatos si fioros (s-a manifestat de 3 ori si au depus, dar acum "doamna" si-a schimbat partenerul !)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/jidoveanu/album?.dir=/74e5&.src=ph
De asemenea, asa vrea sa dau si perechea Pleco, care recent mi-a umplut acvariul de pui !
Rog pe cei interesati sa-mi dea un PM !
|
 |
|