[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Red Sea face un produs numit Cupramine care este bine tolerat de majoritatea pestilor, safe pana la x2 doza terapeutica, se masoara cu teste Red Sea foarte precis, se elimina banal cu Cuprisorb (tot de la Red Sea) sau cu alte absorbante de metale (gen carbune activ, polyfilter etc.)

Legat de metoda sugerata mai sus, nu-ti fa probleme ca nu o sa-njure nimeni, in afara de tine. Daca o tai in cinci sigur nu scapa.

Tot sunt de parere ca ar fi fain sa cumperi un harlequin shrimp si sa-l filmezi cand mananca. S-ar bucura multa lume sa vada filmul.
Pe lumina (mai alba):

Eu tot nu inteleg de ce nu ai dat cu cupru direct in display cand ai avut ich prima data.

PS. Daca tot o iubesti atat de mult pe Suri, de ce nu o inmultesti? Tai fiecare brat avand grija sa pastrezi un pic din gura pe fiecare din brate. Asa vei sfarsi cu cinci clone de Suri, din care poti da si la prieteni.
Dupa patania cu blenny-ul ars, am decis sa merg pe control biologic.

Ironia sortii face ca solutia sa vina de la acelasi magazin de la care am cumparat acum trei ani piatra infestata cu Aiptasia, Maidenhead Iver.

Aveau trei exemplare de Copperband (chelmon) si doua de filefish (tormentosus).

Am luat un tormentosus de vreo 2-3 cm si dupa aclimatizare l-am aruncat in acvariu. In primele 10 secunde ciugulea din Aiptasia. Am filmat
Azi am turnat o sticla de AiptasiaX pe Aiptasia din acest acvariu. Stiu ca nu o sa scap de ele, dar sper sa le mai intarzii.

Am adaugat si exemplarul de Randall's Goby (Amblyeleotris randalli) care era agresat in cub de "perechea lui" si a stat pentru ultimele trei saptamani la ingrasat.

Acum pe seara am facut bilantul: Ecsenius stigmatura are pete mari albe pe corp, evita sa mai intre in piatra si a primit cateva scatoalce de la clowni. Probabil ca a suferit niste arsuri chimice de la AiptasiaX.
Nici urma de Randall's Goby, sper ca Steinitz' Goby l-a primit la adapost.
Multam fain.

Helfrichii s-au acomodat ok la acvariu, mananca bine, au fost acceptati de ceilalti pesti (care au fost foarte curiosi, inclusiv micutul blenny).

Am realizat ca nu l-am mai vazut pe masculul bataus de Yasha goby de vreo luna. E adevarat ca nu prea iesea el prea mult oricum, dar sa nu iasa cu saptamanile?
Si un scurt film. Erau aprinse doar ledurile albastre.

Azi mi-am facut timp sa ma duc sa vad ce face trioul de Helfrichi firefish.
Erau bine merci si pentru ca m-am resemnat ca n-o sa prind pe aici preturi "ca'n Romania", am bagat mana adanc in buzunar si i-am luat pe toti trei.
Am facut cateva poze interesante in magazinele din Windsor si Bracknell, voi posta mai tarziu.

Si poze cu noii mei goby:

Nu stiu daca ai vazut video cu perechea mea de Amblyeleotris latifasciata.
Le-am oferit conditii sa-si construiasca o vizuina solida, generoasa si un crevete care sa faca asta pentru ei.
Daca la inceput ii vedeam rar, acum e tot timpul cel putin unul afara.
Probabil ar sta mai mult, dar cred ca de cand depun au grija de oua prin rotatie.
In plus, acum nu se mai sperie la fel de repede ca inainte.
Am gasit un filmulet care arata comportamentul normal YWG-tiger shrimp:

Mitzi wrote: Produsele de la Seachem ca de exemplu
-seachem matrix carbon
-seachem purigen
-seachem marine trace
-seachem reef advantage calcium
-seachem reef calcium
-aqua vitro balance
-aqua vitro calcification
-aqua vitro vibrance
sunt bune pentru acvariul meu?De primele doua stiu ca am nevoie(carbon si purigen),dar de restul nu sunt sigur.
Va intreb pentru ca am gasit o oferta buna si nu stiu daca sa le iau sau nu.

Astea doua nu strica la casa omului, mai ales daca's la oferta:
-seachem matrix carbon
-seachem purigen.
O sa am o abordare ardeleneasca.
Cand o sa fiu in stare sa prezic aparitia larvelor cu o zi inainte, ma apuc de culturile de rotifere si fitoplancton.
Pana atunci citesc cat mai mult. Am in plan sa-mi cumpar un microscop optic, am identificat deja de unde pot procura rapid culturile starter. Mai am nevoie de timp.
Ieri seara au mai aparut vreo sase larve, deci eclozarea s-a intins pe 24 de ore.

Azi dimineata am vazut trei larve vii de peste in acvariu, deci deduc ca evenimentul s-a petrecut aseara.
M-am uitat mai bine la ele, au cam aceeasi grosime cu un copepod mare si de doua ori lungimea.
Sunt exact 28 de zile de ultima data, de unde deduc ca fac pui fie la 7 fie la 10 zile fie la 14 zile.
Voi fi mai atent la aceste intervale ca sa am certitudine.

Poze:

Sa facem niste corecturi. Damselfish nu sunt adecvate acvariului tau, iar dupa parerea mea si A. ocellaris sunt tot damselfish si nu au ce cauta intr-un acvariu de 20L.

Pesti pe care i-as pune intr-un acvariu de 20L:
- blenny din familia Ecsenius si anume: Ecsenius bimaculatus, E. pictus, E. tigris, E. ops, si multi altii care nu cresc cu mult peste un inch. Un exemplar, doi daca gasesti spre vanzare o pereche, dar ma indoiesc ca vei avea acest noroc.
- watchman goby din familia Stonogobiops: Stonogobiops yasha, S. xanthorinica, S. dracula, S. nematodes cu un candy snapping shrimp (Alpheus randalli). Unul singur sau o pereche formata. Poti avea succes cu exemplare multiple din specii diferite, dar ca incepator nu as incerca. La Stonogobiops yasha, doar masculul are varful inotatoarelor pectorale negre. Deci se pot alege doua exemplare adecvate formarii unei perechi.
- coral goby: Gobiodon okinawae mi se pare cel mai cool, poti adauga doi de astia fara probleme.

Creveti pe care i-as pune intr-un acvariu de 20L: sexy shrimps (Thor amboinensis) si orice creveti de anemone mai gasesti.

Crabi: as merge pe o pereche de pom-pom crabs (Lybia tesselata).

Melci: Cerith caraibieni, dove snails, gold ring cowrie (Cypraea annulus)

Corali: as merge pe gorgonieni fotosintetici, zoanthus, Ricordea florida si Ricordea yuma, Pulsing xenia.

Vezi aici pico-ul meu de 21L, sper ca te poti inspira de acolo. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30804.page Filtrul este un filtru Hang on de Fluval Edge.

Legat de dozare, mai bine faci schimburi sapamanale de 10L si nu te doare capul.

LE: inteleg ca esti departe de casa. E pacat sa nu stii cand se scrie s-au si cand se scrie sau. Fetele s-au dus la padure. Sau le prinde ursul si le ...., sau scapa. Oricum ar fi, s-au scos. Daca mi-e permis, sper ca e clar. Sau sa mai dau exemple?
Am reusit sa iau o pompa Vortech MP10 wES cu doar cateva saptamani de folosinta in spate. Cred ca astept de cateva luni sa cada piata la licitatiile de pe eBay la o pompa in stare buna. Astfel am doua pompe MP10 wES cumparate la pretul pe care il dadeam pe una noua. Vine si cu chitanta. Am luat si o lumina LED TMC de 12W in combinatia de culoare preferata (trei albastre la doua albe).

Helfrichi's Firefish (Nemateleotris helfrichi) costa in 2006-2009 o mana si-un picior, asta daca aveai noroc sa vezi unul.

Eu am vazut pentru prima data acest peste in magazin anul acesta. Era £125 via TMC.

Acum pretul a mai scazut, dar a ramas un peste rar. Pretul e pe la $100 in SUA.

Cei pe care am pus eu ochii sunt £85 si nu sunt adusi prin TMC.

Motivul pentru care acesti pesti costa: sunt pesti de adancime, traind la peste 40 m adancime (insula Marshall). Exista o varianta care se gaseste la peste 60m adancime (in insula Cook) care costa pe masura ($500-600, in UK n-am vazut).

Ca sa ii recoltezi ai nevoie de echipament care sa-ti permita scufundari la 30-60 m+, cu pauze la ascensiune pentru decompresie (inclusiv pentru peste, ca sa nu-i distruga vezica).

E posibil sa-i confunzi cu N. magnifica si N. decora care intradevar sunt mult mai ieftini, fiind pesti de suprafata.
ocean wrote:Hm , mari preturile la voi

Scuze de intrebare, dar pe la voi cat sunt?
Din punctul meu de vedere, sunt la reducere.
O sa afle destul de repede.
Azi ma duc sa vad cum s-au ales si sa iau o decizie. Nu as vrea sa iau doar unul, dar nu exclud nici varianta unei perechi.
Cred ca e nevoie de un mascul cu doua femele ca sa fie un trio linistit.
Sa ai grija cu statuia dupa ce plantezi GSP pe ea, uite ce a patit cea de la Windsor dupa ce a cazut pe spate si nu si-a batut nimeni capul cu ea pentru vreo luna:

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: