Message |
|
20kg...scuze pentru intarzierea postarii
|
 |
|
Vand nisip cuartos, granulatie 2-3mm, se poate face proba cu otet inainte de cumparare daca veniti dotati cu echipamentele necesare...Pretul este de 2ron/kg..luam legatura pe messenger sau aici, prin pm..
|
 |
|
se poate inchide...
|
 |
|
Donez un acvariu cu urmatoarele dimensiuni: 70x40x50.
Acvariul NU este nou.Doritorul trebuie sa se deplaseze pana la mine in zona poarta6/faleza sud ,Constanta.
Doresc in schimb recunostinta vesnica !Luam legatura pe yahoo msg...
|
 |
|
silvia wrote:VREM SA FACEM UN ACVARIU TRIUNGHIULAR CU DIMENSIUNILE : FATA ACVARIULUI DE 85 CM , LATURILE DE 60 CM SI INALTIME DE 40 CM.
NE INTERESEAZA GROSIMEA GEAMULUI, SOLUTIA DE LIPIT , VOLUMUL DAT DE ACESTE DIMENSIUNI SI DACA SE GASESTE GATA FACUT LA CE PRET
MULTUMIM
grosimea geamului 6 mm , silicon pt acvarii...."veteranii" iti pot recomanda o marca anume , volumul se calculeaza ca pentru orice prisma , aria bazei (triunghiului) inmultita cu inaltimea acvariului (40 cm)..un litru este un decimetru cub,deci rezolvi si partea asta...eu sunt curios cam cum s-ar face imbinarile pentru unghiurile alea ascutite, avand in vedere ca sticla este taiata drept, muchiile nu-s prelucrate...La un acvariu dreptunghiular, lipiturile lucreaza mult mai avantajos, suprafetele lipite sunt mult mai mari ...... nu vreau sa te descurajez si eu am de gand sa-mi fac singur un acvariu de vreo 100 de litri daca nu gasesc un pret avantajos pe undeva, dar ce vrei tu sa faci e....treaba de "veteran"..lipiturile-s buba, ca sunt intinse si suprafata e mica si ca sa rezolvi asta, ori bagi silicon mai mult, sa acoperi ceva suprafata de geam, ori prelucrezi cumva muchiile sub un unghi....succes! 
|
 |
|
grosimea sticlei?...un pret stiu ca ar fi obligatoriu in rubrica asta, dar oricum am "licitat".....ai PM
|
 |
|
cumpar acvariu de minim 90 de litri, cererea este valabila tuturor constantenilor care poseda asa ceva, va rog, va implor, nu veniti cu firme si substrat de firma la mine etc...spatiul e foarte important deocamdata ; in 25 de litri stau cam inghesuiti saracii pesti ...tinem legatura aici sau pe messenger...si inca ceva: as face si un schimb , dau acvariul meu micut cui are nevoie de asa ceva +diferenta+respectul meu ,in schimbul unui acvariu de minim 90 de litri.....va salut 
|
 |
|
le vreau eu,daca mai e valabila donatia....ai PM
|
 |
|
se poate inchide si asta...
|
 |
|
LooSeR wrote:deci !
are 150kg pe mp2 ! tipa care mi-a zis cred ca era beata la ora aia dar i-am zis sa faca poza la tabel !!
de vro 3ori am calaculat ! daca nu mi-a iesit bine ma dau cu capu de pereti
Daca e prea mare poza rog moderator sa imi modifice sa fie doar link

m-am trezit si eu...  citesc sectiunea asta de ceva vreme si sincer...stas-ul 10101/87 cu incarcari in c-tii e un pic revizuit..Incarcarea utila este de 1,5 sau 2 kN/m2....deci 200kg/m2 este scris pe hartie!dar..coeficientii luati in calcul,impusi de UE,mai nou...sunt mai mult decat acoperitori..in privinta planseelor apartamentelor nu trebuie sa va faceti griji...nimeni nu va avea pe fiecare metru patrat al camerei,inclusiv in mijlocul camerei o incarcare uniforma de 300kg...chiar si pianul ala,impartit in patrate cu latura de 1m,nu da o incarcare mai mare de 50kg/m2..si ink ceva...grosimea planseului rareori depaseste 15 cm grosime...(vorbesc de cele din beton armat)
|
 |
|
aaaallll righty then porcu'....  va salut, a nascut femela guppy, eu stiam cu cateva zile inainte de eveniment ca se va petrece acest lucru, dar nu am mutat-o ca nu am avut unde si, in schimb,unde mai incapeau si puii de guppy?scap de unii si dau de altii...asa ca am zis.."fie ce o fi"...am lasat femela asa, dar este un guppy mic la suprafata, care se tine bine de vreo 3-4 zile...daca e sa supravietuiasca e ok..eu i-am pisat la inceput cu lingura vreo 5-6 granule si ii dadeam sa manance,nu cred ca are ce pati..in acvariul de 24 de litri sunt acum 2 guppy, 4 neoni+4 neoni portocalii +3 melci +puiul de guppy..
|
 |
|
fipilica wrote:Crezi ca este iesit din comun daca te-ai gandi un pic si la ceilalti membri de pe forum ? Nu toti sunt adolescenti, nu toti folosesc limbajul asta, nu toti utilizeaza messengerul si irc-ul daily on basis. E vorba de un minim de respect fata ceilalti, un coleg de forum are o semnatura foarte buna referitor la cei la care lumea trebuie sa se adapteze si invers...
Multa bafta in continuare si acvarii frumoase 
acvariul a stat o saptamana la ciclat cu vreo 16 plante care aveau inaltimea egala cam cu cea a acvariului si 2 melci...dak nu era ciclat,cred ca aveam decese din randul pestilor ajunsi la maturitate pana acum si o apa super murdara...dar deocamdata au murit doar 4 pui de guppy, de aproape un cm lungime,pe care oricum i-am primit cu o porcarie de puf alb pe ei...deci am scapat de restul puilor pana nu se complicau treburile...pestii din prezent, 4 neoni, 4 neoni portocalii"...si 2 guppy sunt ok...si intentionez sa-i pastrez pe toti pentru ca sunt vioi...si plante sunt destule in acvariu, voi posta diseara niste poze pe aici...apa este chiar curata..miroase a...apa din balta...apa dulce..nu pot descri mirosul, nu este unul urat nicidecum..multumesc pt. raspuns totusi.
voi ignora restul reply-urilor, deoarece ma descurc mai mult decat onorabil cu gramatica si......se arata multi viteji dupa ce postez "rautacios", insa nici macar unul atunci cand cer un ajutor..
|
 |
|
bine...voi incerca sa nu mai folosesc litera "k" in cuvinte....daca am zis "e k"="e ok"....daca am scris "dak=daca".....macar sunt cuvinte care,citite si rostite au un sens....dar inteligil?....ce reprezinta ?....what the hell is that?un cuvant nascocit la Fazan?...si mersi pentru "ajutor"...daca scriai un reply ajutator cred ca faceai mai mult bine decat "corectandu-mi-l" pe al meu...si lasati partea de gramatica deoparte!am observat ca si in alte topicuri sunt corectate gramatical reply-urile ,in loc sa se gaseasca o rezolvare a lor...am dat peste vreun forum al academiei romane si eu nu stiu?...pot fi banat sau exclus din forum, dar daca se va intampla asta, va fi din cauza spiritului comunist ramas inca in tara,sub sloganul "cine imi zice ca nu e bine, e dat afara"...
|
 |
|
am facut o ciorba in acvariu....  pfffff....sunt prea multi pesti pentru 24 de litri... aici am cititsi m-am convins....damn it..eu luasem 2 carasi, 2scalari..saracii de ei....voi scapa de puii de guppy, pana nu incep sa apara problemele...si asa puful alb de pe ochii puilor de guppy nu e un semn bun...
|
 |
|
2 guppy , 4 neoni , 4 "neoni portocalii" ,si 7 pui guppy...si vreo....20 de fire de plante cu frunze mai late si 2 fire de plante gen.."marar"...aah...si 3 melci mici...cam 1cm...1,5cm diametru...e aglomeratie?....ce sanitar mi-ati recomanda?...unul...MIC!! .......acvariul a stat timp de o saptamana cu apa cristal, cu pesti in el, dar dupa ce am facut azi un schimb de apa (5 litri)...s-a albit" un pic...este alb laptoasa f putin...sper sa fie ok maine....ah...si ink ceva...vreo 2 pui de guppy au cate un ochi alb, acoperit de un fel de puf....am mai citit pe forum despre cazul asta si e posibil sa orbeasca...pfff...dak imi mai confirma cineva asta, e k....macar ma impac cu gandul...sa nu ma astept la surprize...
|
 |
|
topicul e cam vechi un pic...am dat deja scalarii, carasii si sanitarii "pisica",cu mustati, pe 7 pui guppy si inca 4 pesti care seamana cu neonii, dar sunt maron deschis, cu o dunga portocalie....(daca vreun veteran m-ar ajuta sa identific specia....mersi frumos.  .)....acum asta am eu intr-un acvariu de 24 de litri...
2 guppy , 4 neoni , 4 "neoni portocalii" ,si 7 pui guppy...si vreo....20 de fire de plante cu frunze mai late si 2 fire de plante gen.."marar"...aah...si 3 melci mici...cam 1cm...1,5cm diametru...e aglomeratie?....ce sanitar mi-ati recomanda?...unul...MIC!! 
|
 |
|
Schimb 2 carasi si 2 scalari ( 3-4 cm) pe oricare alta specie MICA de pesti...neoni, gupy ,..am facut greseala sa citesc despre ei abia dupa ce i-am cumparat...NU SARITI CU morala!..  nu se va mai intampla...in constanta!!ma deplasez in orice cartier...in acvariu mai am 4 neoni si 2 guppy...si 2 sanitari..deja e cam mare aglomeratia pentru un acvariu de 24 de litri..  ..si plante multe...
|
 |
|
Sunt din Constanta, am un acvariu de 24 de litri, este primul meu acvariu(l-am primit cadou). Voiam initial sa-mi cumpar unul de 100 de litri dar mai bine invatz chestiile de baza cu acest acvariu mic...am un filtru intern, buretele mi s-a parut mic (are vreo 5x5x3cm....si un debit de 230l/h)...sper sa faca fatza....in rest....sa auzim numai de bine.. 
|
 |
|
|
 |
|