[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ruxipirojoc
Forum Index » Profile for ruxipirojoc » Messages posted by ruxipirojoc
Sunt o mare necunoscatoare in ale acvariilor, dar sotul meu a hotarat sa-i ia baietelului nostru pesti. Pana aici, toate bune. Am luat un acvariu de 40l cu filtru, substrat, plante artificiale(asa a zis la magazin ca e mai bine), incalzitor, termometru. Am ajuns acasa, am "pregatit" apa 2 zile, dupa sfatul vanzatorului si am luat pestii: 2 scalari, 2 guppy, 4 carasei si 2 sanitari. Nu ma omorati, ca acum stiu ca sunt multi! In prima saptamana, au murit guppy si scalarii. M-am informat un pic si le-am luat de la Tetra : Aqua Safe, AquaBalance si CristalWater, ca era apa cam tulbure. Am inlocuit guppy si scalarii, sa nu planga copilu dupa ei. Toate bune si frumoase vreo 2 saptamani, dupa care guppy au murit iar. Dupa inca o saptamana... Dezastru!!! Dimineata le-am dat sa manance, erau toti veseli si bine, am plecat cu copilu la gradi si cand m-am intors (30 min) erau toti morti!!!
Acum am de gand sa fac lucrurile cum trebuie: sa ciclez acvariul, sa iau numai 4 pestisori . Problema e ca nu stiu de ce au murit si nu stiu cum sa dezinfectez acvariul. Substratul l-am aruncat, restul am fiert tot, acvariul l-am spalat cu apa fierbinte. Sa pun ceva in apa pentru dezinfectie cand incep ciclarea?
Nu ma pricep de loc si chiar ne atasasem de pestisori...

Forum Index » Profile for ruxipirojoc » Messages posted by ruxipirojoc
Go to: