[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dangulica
Forum Index » Profile for Dangulica » Messages posted by Dangulica
Ca tot s-a deschis ieri Hornbach in Militari, am dat o fuga pana acolo.
Cel mai mult imi place tot acvariul de care va spuneam mai sus, 80x35x40, 112 l brut, cu partea din fata curbata.

Ceva de genul asta. Poza e doar exemplificativa, nu e cel din Hornbach.

Intrebari: A mai avut cineva acvarii cu sticla curbata? Apar deformari vizuale datorita acestei forme? Presupun ca daca il privesti direct din fata e ok, dar daca il privesti din lateral? Daca sunt deformari, sunt deranjante la ochi? Daca cineva a avut un astfel de acvariu, ma sfatuieste sa-l iau sau sa iau unul clasic cu geam drept?

Referitor la pesti, pentru acvariul asta as vrea asa: 6neoni + 6zebre + 1 male betta + 1 male guppy + 1 ancistrus. Conform tabelului, depasesc cu putin nr optim. Sa mai reduc din ei sau pot convietui asa?
Zebre am vazut sambata in Hornbach. Aveau multe, gasesti sigur
De acord cu tine, dar daca ar fi posibil la neoni si zebre as face cardurile mai numeroase, sa se simta cat mai bine. Stiu ca 6 e cam nr minim, de asta as pune mai multi, daca e posibil.

Asadar, pentru acvariul dat, care e numarul optim?
X neoni + Y zebre + 1 male betta + 1 ancistrus
Am fost in Hornbach si am vazut un acvariu care mi-a placut mult a.i. o sa-l iau.
80x35x40, 112 l brut. (e dragutel, partea din fata e curbata :-) )

Cati pesti pot baga in el? E bine sa ma tin strict de tabel sau pot sa pun mai multi, cum a zis dragos11?
Inca nu stiu.
In functie de ce pesti o sa am in el, o sa trebuiasca sa iau acvariul pe masura.
Pentru varianta 6 zebre + 6 neoni + 1 betta + 1 ancistrus calculul arata 150 l, daca nu mai bag si alte specii pe langa ei. Din cate am citit zebrele si neonii trebuie sa stea cate 6, altfel as fi vrut mai putintei, ca mi se pare cam mare acvariul.

Oricum, primul pas in cazul meu este alegerea pestilor si a numarului lor. Apoi vin celelalte etape.

Revin: E compatibila combinatia? Mai merg si alte specii pe langa astia? Se poate un nr mai mic de pesti la neoni si zebre?
Renunt la scalari

Merge urmatoarea combinatie?
6 zebre + 6 neoni + 1 betta + 1 ancistrus?
Mai merg si tiger barbs sau paradise fish pe langa ei? Sau sunt prea agresivi?
Merge urmatoarea combinatie?
Zebre, neoni, scalari, ancistrus? Daca da, ce alte specii ar mai merge pe langa astia? Nu neaparat din cele enumerate de mine.

Imi plac mult si betta, dar am inteles ca sunt agresivi. Cu ce alte specii se potrivesc?
Nu am gasit nici un buton de edit, asa ca iese un dublu post.

Am mai adaugat inca 3 specii, lista actuala (nu si finala, sunt deschis la sugetii) find:

Barbus tetrazona
Brachydanio rerio (zebra)
Carassius auratus (goldfish)
Betta splendens
Paracheirodon innesi (neoni)
Pterophyllum scalare (scalari)
Macropodus opercularis (paradise fish)
Ancistrus
Corydoras

Raman valabile intrebarile din postul de mai sus

P.S. Speciile pentru care nu am pus paranteze au si denumiri mai "omenesti"?
Salutari,

M-a cuprins si pe mine "microbul" si vreau un acvariu.
Din motive financiare, probabil voi incepe de-abia in luna august, dar important e ca a fost luata hotararea :-) . Impreuna cu stapana casei, evident.

Cum spuneam, am timp pana in august sa ma hotarasc ce fel de acvariu vreau.
Mai intai vreau sa aleg pestii pe care ii voi creste, urmand ca in functie de asta sa decid asupra acvariului (marime, pret, amplasament, etc)

Din ce am vazut pana acum, mi-au atras atentia urmatorii pesti:

Barbus tetrazona
Brachydanio rerio
Carassius auratus
Betta splendens
Paracheirodon innesi
Ancistrus

Va rog sa-mi spuneti care sunt compatibili, ce specii m-ati sfatui sa aleg dintre cele de mai sus,, eventual alte specii compatibile (nu afirm ca le-am vazut pe toate), ce avariu imi trebuie si orice altceva considerati voi necesar.

Va multumesc anticipat

Forum Index » Profile for Dangulica » Messages posted by Dangulica
Go to: