[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Deja detineti (la plural, dvs si bazinul: pesti)

Adica: este un acvariu cu pesti... Felicitari!

Sa decedeze mama (a doua tura) daca am stiut ca, nu erea' pesti in acvariu pana acum.

In sfarsit: este Acvariu cu pesti in el.
Hybrid wrote:Pai am filtru, intern, face miscare de suprafata; o sa merg maine sa iau niste mancare ordinara de pesti.

YES: da! (nu lua mancare de culoare: rosie/roz/portocaliu)

Ia ceva ce se scufunda.
Mancarea asta: o bagi acum. (si repeti la 3-4 zile, daca nu ai vietati in galeata)

Cu cat mai mult Amoniac, cu atat mai repede si in cantitate mai mare se dezvolta bacteriile Nitrosomonas.

Daca cresti' suficiente: se dezvolta si Nitrobacter. (asa se face ciclarea)

Desenu' de jos: este cel mai apropiat de realitate.

image
Cumva' trebuie sa circuli apa in galeata... (piatra de aer, filtrul acvariului)
Daca nu bagi si aport de oxigen: nu faci nici o *ula.

Duminica....

Schimbat apa la cabinet si acasa... (5 ore)

Felicitari tataie! (ai nepoti...)

Cu taninul: rezulta asa mult incat nu se poate dilua la schimburile de apa?

Din ce stiu: iese mult in primele doua luni si se potoleste. (cantitati mici scoate si dupa un an...)

Pune jumatate de lingurita de mancare ca sa faci amoniac mai repede.

Nitritii apar dupa 8-10 zile daca exista suficient amoniac. (daca se poate, nu fa schimb de apa primele 2 saptamani)
Hybrid wrote:Pai, vina ta ca stai la casa, daca erai la bloc nu-ti faceai probleme din astea
Plus, daca vreodata ai vreo bucurie cu apa in beci, nici macar nu umfli un parchet ceva, si nici nu te cearta nevasta

Nu stau la casa. (momentan)

Stau' in apartament. (cu tona de apa, intr-o camera)

Si: voi avea macar 4K litrii in unul din bazine. (de asta: se face subsolu' cum vrea *ula jupanului)

Exact: exemplu' (10W pa' stanga si 7W pe dreapta, iluminare). 180x60x60...

4000L/ora, rulare de apa... (este putin mai mare decat: ce ai acum)

Am avut mici' sor' dilatat....

Offtopic: am casa in constructie... si ma frec cu constructoru' : sa iasa la 4K litrii, nu la 3K. (bazinul din beci'/pivnita)

Vezi... "unii" au probleme mai serioase.

De unde iei' tu lampa cu garantie la leduri?

ia dimmer' si lasa la jumate'... sa fie bine. (altfel, este rau)

Iote la 17W, ce lumina am la un bazin cu fata de 180/60 Cm:

https://www.youtube.com/watch?v=k2LFYgXkyUQ
Ca tot avem in romana expresia f#tui lampa ma-sii, / de fapt e un kkt optional, fmm de chinezi.

Acum: te exprimi mai pe intelesul meu.

Ca sa nu cumperi inutil un 'dimmer', pune o banda izolatoare pe sticla din fata ledurilor din centru. (pe lungime)

Asta, ca solutie temporara... in timp se ard' random, ledurile' si poti da banda jos.
__________________________________________________________________________________________
Un cunoscut, are doua bucati de C201 creca' date de mine cu tot cu bazin, acum 10-11 luni anterior... mai merg maxim 60% din leduri. (tot fara dimmer)

Se 'dimeaza' in timp... (dar sunt bune iarna: la ce caldura degaja')

Hybrid wrote:E imperios necesar sa-i cumpar si dimmer-ul oare?

Doar daca: vrei toate ledurile functionale/nearse peste cateva luni'

Chiar am vrut' sa o ridic mai sus si sa bag radacinile la nitrati.
Cu reactorul, se asteapta colonizare de anaerobe...

Intre timp, bazinul de Bembe de la cabinet: EOL (se doneaza 'la niste' pesti care stau in 60L)

image
Hybrid wrote:Pai cubul vine cu chihiros c251, daca am calculat bine asta vine cam 60 de lumeni/litru ceea ce teoretic e foarte ok, daca am calculat bine, cu cele 1000 de calculatoare online

Daca e cineva binevoitor sa ma verifice, dimensiunile sunt 25x25x30 iar lumina scoate 1100 lumeni.

Oftopic: un cactus' este mai ieftin si comod, de intretinut.
Ce memorie buna. (dar: inafara continutului referitor la subiect)

Tin' la fel de bine ca si ciclidele... (da trebuie sa ai duritate la apa: 12, macar)

Se pote rezolva cu un reactor.
Bine, bine...

Te vad', cu: Tropheusi in bazinul de ciclide in anul urmator.... (si nu sunt 'clarvazator') (am sunat vrajtoarea, sa zica ce si cum')
https://www.nevertebrate.ro/piatra-de-aer-ocean-free-disc-107x19mm-17735

Suflatoare: Eheimu' de 400.
A mai crescut buruienile, a "mai" aparut ceva pui.... (astia sunt la fel de prolifici ca: guppy)

Nu sunt asa speriosi' precum se scrie... (halisera' de doua ori, deja)
alinutz80 wrote:Am si buruieni la greu, dar pana la Takashi Amano...

Trebuie sa vina si urmatorul...
Foarte probabil. (avand in vedere ca exista Ancistrusi in ambele bazine necuratate manual)
Da! mo' mancat' undeva... (am fost scarpinat: corespunzator)

Chestie ciudata: albeata aia de pe intriorul geamurilor, a fost curatata doar la ciclide. (la carasi nu am mai avut timp si la Tropheusi nu exista, probabil din cauza ca "este" vegetarieni)

Ieri, nu am avut timp sa ajung la bazine... (azi, cand am ajuns: nu mai exista "albeata" pe geam la carasi) Ce dracu era? de fapt...

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: