Message |
|
Vand 5 Discus Red Alenquer de aproximativ 7-8 cm, preferabil toti odata si preferabil in Satu Mare, Zalau sau in Cluj. Motiv: discusii se afla intr-un bazin in Satu Mare si ii voi putea da doritorului in noiembrie in SM sau sa ii aduc in CJ/Zalau tot in aceeasi perioada. Pret 50 lei/buc. Doritorii sunt rugati sa ma contacteze pe PM. Multumesc Fotografie cu specia (pestele apartine lui Phelipe Oliveira, nu cei in cauza) http://4.bp.blogspot.com/_XCOzLIip0QU/SM2JMclHBwI/AAAAAAAACk0/04GrJ0xuz5Y/s1600-h/DiscoRedAlenquer.jpg
|
 |
|
nu mai este valabil anuntul
|
 |
|
alber wrote:Coridorasul poarta un melc?
Nu e melc. Aia e urechea corydorasului. Este destul de fricos si i-au crescut urechile ca sa auda pericolele... Am avut odata un impuls sa i-o tai, dar apoi m-am decis sa i le las lungi. :stupid:
|
 |
|
|
 |
|
e doar pHmetru sau controler?
|
 |
|
IGHEN! :-)
|
 |
|
alber wrote:P.S. Ceva amanunte? Ca de, lumea e curioasa.  :p
 La ce fel de detalii te referi? Technicals?
Acvariu 78 l brut
Capac home made din parchet laminat
Lumina: 2 x T8 Osram Floura (in spate) + 1 x T8 Osram 865 (in fata)
Substrat SERA Floredepot + pietris de constructii granulatie 1-3 mm + bazalt negru (pe deasupra)
Fertilizare in coloana:
- Dennerle V30 Complete si V15 Feractiv dupa schema firmei (nu prea o respect in ultimul timp din comoditate)
- KNO3 si KH2PO4 dupa o schema custom pe care am stabilit-o dupa testare vreo 3 saptamani (PO4=1 ppm, NO3=10 ppm)
- schimb de apa aproximativ o data pe luna 50%
Vietati am mentionat mai sus
- se vroia doar un acvariu de creveti, insa am introdus si Corydoras, initial doar Schultzei si apoi si Trilineatus. Ma gandesc sa am bag cativa pesti. Ma gandeam la vreo 2 perechi de Colisa Lalia albastri, insa nu stiu daca nu cumva imi vor manca crevetii.
Sper ca am acoperit tot ce te interesa. 
|
 |
|
Am vrut sa impart cu voi bucuria de care am parte de fiecare data cand ma pun seara in pat in dormitor. Enjoy:
Un mic paradis de nevertebrate:
Creveti Red Cherry
Neritina Natalensis
Clithon Diadema
Dintre pestisori am prins in poza doar 2 Corydoras Trilineatus. Mai sunt inca o specie de Corydoras da' sunt ascunsi in frunzarie.
Plantarie:
Pogostemon helferi
Anubias nava var. Petite
Anubias nana var. Coffeefolia
Anubias Lanceolata
Anubias Hastifolia
Cryptocoryne Undulata
Mai sunt Christmass moss, Microsorum pteropus si Marsilea Hirsuta pe care nu le-am pozat in mod special. Se vad pe ici pe colo...
|
 |
|
nu mai am testere permanente de PH!
|
 |
|
grammy: aveti PM.
adriancalotescu: da, mai am.
|
 |
|
Am comandat Clithon Diadema in loc de Anentome helena si am primit Clithon Diadema. Tot raul inspre bine: in vreo 12 ore mi-au curatat o frunza de anubias care era plina de GSA si alge din alea negre (black spot algae?  ) Am prins drag ptr ei deja... :pigeons:
|
 |
|
@friday: esti sigur ca folosesti corect bandeletele JBL 5 in 1? Vezi ca acestea se citesc dupa EXACT 1 MINUT!!! Daca intarzi chiar si cu inca 1 minut iti da valori foarte ciudate... in tonul celor pe care le-ai raportat tu (valori mult crescute la toti parametrii). Daca il citesti corect atunci imi cer scuze ptr interventie...
|
 |
|
@pc.ciprian: sunt Anentome helena.
@fipilica: multumesc de interventie.
marzzx wrote:Vezi ca poti sparge cu un ac bula aia din folia lipita
Trebuia sa comentezi, tu... :stramba: Leaga-te si tu, bre, de sutele de melci, de alge, de jegul de pe filtru... lasa-ma sa ma bucur de bula aia linistit.
@all: multumesc de primire!
PS: azi a ajuns comanda de la Iasi si de pare ca sunt un mare dobitoc:  Am primit in loc de asasini niste melci cu cornite  ptr ca e grea latina asta ptr ardeleanul de rand... se pare ca nici macar copy/paste nu sunt in stare sa dau cand fac o comanda. :lamer:
|
 |
|
Va salut din inima Ardealului! Sunt membru al acestui forum de mai mult timp, insa doar acum m-am hotarat a postez cateva cuvinte despre mine.
Ma numesc Manu si am prins drag la inima de pestisori din scoala generala, cand aveam intr-un acvariu pe langa o creanga si un Bolbitis mare vreo 20-30 pesti care mai de care: carasi, scalari, guppy, xifo, corydoras, beta etc. Eram clientul preferat al vanzatorilor de la petshoputi ptr ca saptamanal mergeam sa cumpar ptr a inlocui pesti care-mi mureau. Si mureau pe capete! Eu eram fericit ca in permanenta puteam suplini pierderile din aceste locuri unde stateam zeci de minute gandindu-ma cum as putea sa aduc toti pestii aia acasa.
Intre timp am crescut si eu mare si anul acesta am reprins dragoste de stat in apa pana in coate, schimbat apa, tuns buruieni si aspirat rahat de peste.
Cum e o pasiune al dreqlui de parazitara, am ajuns in prezent sa am 2 acvarii si sunt in proces de achizitie a unuia hardcore, insa despre acela mai incolo. Las povestile si va prezint acvariile:
Acvariu 72 l cu Barbus Tetrazona Tiger si Green, Corydoras Trilineatus si SAE, setat de 3-4 luni. UNDER CONSTRUCTION
Acvariu 78 l cu Creveti Red Cherry si Corydoras schultzei, setat de vreo 6 luni
Scuzati mizeria de pe ici pe colo si melcisorii care mi-au invadat bazinul cu anubiasi (de care voi scapa de maine cand voi primi Assassinii  ).
|
 |
|
sunt chior eu, sau observ o migratie a nomazilor clujeni inspre pajisti mai insorite unde domneste armonia?
|
 |
|
Vand fertilizanti ADA pentru acvarii. Acestia sunt considerati cel mai bun sistem de fertilizare din lume in momentul de fata. Produsele sunt noi si sigilate. Oferta de preturi poate fi gasita mai jos:
ADA Green Brighty Step 1, ADA Green Brighty Step 2, ADA Green Brighty Step 3
sticle de 500 ml
PRET: 90 lei
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
OFERTA:
1. La cumpararea a 2 sticle (oricare combinatie) pretul va fi de 170 lei
2. La cumpararea setului complet Step 1, 2 si 3 pretul este de 250 lei
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

DESCRIERE (Traducere dupa prospect)
SERIA GREEN BRIGHTY
Solutie de nutrienti pentru plante acvatice
Aspecte particulare ale Seriei Green Brighty
In acvariul Nature, continutul si particularitatile mediului (ca si calitatea apei i substratului) se schimba in timp. Cerintele nutritive ale plantelor se schimba de asemenea pe masura ce acestea cresc. ADA imparte procesul de crestere al plantelor acvatice in 3 etape (STEPs):
Green Brighty Step 1 (Etapa in care plantele dau vlastari / pana la 3 luni dupa plantare) O formula cu microelemente care protejeaza si intareste radacinile si frunzele plantelor cu microelemente de baza pentru aceasta etapa. Utilizarea formulei STEP 1 promoveaza cresterea sanatoasa a tulpinilor si radacinilor.
Green Brighty Step 2 (Etapa de crestere / de la 3 luni pana la 1 an) In aceasta perioada radacinile si frunzele s-au maturat si au inceput cresterea normala. STEP 2 contine fier suplimentar si prelungeste cresterea sanatoasa eficient.
Green Brighty Step 3 (Etapa de maturare / Dupa 1 an) Pe masua ce trece timpul, cresterea plantelor este franata datorita oxidarii si intaririi substratului, care reduce rata si eficienta fotosintezei. STEP 3 contine potasiu si fier suplimentar care cresc fotosinteza si reduc imbatranirea plantelor.
Instructiuni de utilizare
Administrati 1 apasare (1 ml) ptr fiecare 20 l net de apa zilnic. Ideal ar trebui sa cresteti gradual doza, in functie de necesitatile nutritive ale plantelor dvs.
Atentionari si recomandari
Dozarea standard a Seriei Green Brighty se refera la acvariile intens plantate (fully planted) cu o crestere buna. Va rugam sa adjustati doza in functie de numarul plantelor dvs, si de rata de crestere. Daca observati o problema in conditiile din acvariu, altele decat in ce priveste nutrientii, incetati dozarea, imbunatatiti conditiile de mediu (iluminare, aditie CO2 si conditia apei).
Comenzi- prin PM
Plata - la ridicarea coletului (ramburs)
Livrare:
-Posta Romana: ajunge in 3 zile lucratoare
taxe postale 10 lei
-Curier: ajunge in 24 h
taxe postale (in functie de curier)[/size]
Garantie:
-Daca produsele ajung sparte in colet, lucru care imi poate fi demonstrat prin fotografii detaliate, fie returnez banii integral, fie trimit un alt colet.
Feedback:
-va rog dupa ce primiti coletul sa lasati cateva cuvinte despre cum a decurs tranzactia (comunicare, timp de livrare, impachetare colet) si ce parere aveti despre produse, in acest topic. Multumesc
|
 |
|
Componente din sticla pentru sistem de injectie CO2 in acvarii si tevi din sticla pentru filtre externe NOI
difuzor ceramic, numarator de bule, valva antiretur, test permanent CO2/pH, tevi de sticla inflow si outflow
Difuzor ceramic din sticla (NOU)
Descriere produs:
Diametru 3 cm
Ventuza inclusa in pachet
Alte fotografii:
http://i17.ebayimg.com/06/i/000/94/0c/25ab_2.JPG
http://www.advancedaquarist.com/2008/5/aquarium_album/diffuser.jpg/variant/medium
Pret: 20 lei
Difuzor ceramic cu spirala din sticla (NOU)
Descriere produs:
Diametru 3 cm
Lungime 15 cm
2 ventuze incluse in pachet
Pret: 50 lei
Set numarator de bule si valva antiretur din sticla (NOU)
Descriere produs:
O ventuza inclusa in pachet
Pret: 20 lei/set
Test permanent de CO2/pH
Descriere produs:
Test permanent de CO2/pH din sticla (drop checker)
Ventuza inclusa
Sticluta solutie indicator inclusa
ATENTIE: solutia indicator care este inclusa in pachet este de 2,5 ml adica aproximativ 10-25 masuratori. Aceasta poate fi inlocuita prin achizitionarea unei rezerve pentru testul permanent CO2 JBL (de exemplu)
Foaia cu valorile pHului in functie de culoare fotografiata :
Instructiuni de folosire
1. Intoarceti testul cu deschiderea in sus si introduceti 2-4 picaturi (in functie de intensitatea culorii pe care o doriti) de solutie indicator
2. Cu o seringa adaugati apa din acvariu pana cand partea sferica a checkerului este pe jumatate plina
3. Intoarceti cu grija checkerul in pozitia initiala (cu deschizatura in jos) si introduceti-l in acvariu la aproximativ 10 cm sub nivelul apei
4. In aproximativ o ora, se poate citi indicatia in functie de nivelul CO2 din apa. Verde este culoarea ideala, galben este un nivel crescut (pH prea mic) si albastru este nivel scazut (pH prea mare)
5. Dupa fiecare schimbare de apa, innoiti solutia indicator dupa instructiunile de mai sus
Alte fotografii:
Nivel bun
http://farm1.static.flickr.com/164/339097031_d9d9d9bce2.jpg?v=0
Nivel crescut (pH prea mic/CO2 prea mult)
http://www.advancedaquarist.com/2008/5/aquarium_album/diffuser.jpg/variant/medium
Pret: 25 lei
OFERTA:
1. La cumpararea unui set continand difuzor ceramic + valva antiretur + numarator de bule + test permanent de pH pretul este de 60 lei
Comenzi- prin PM
Plata - la ridicarea coletului (ramburs)
Livrare:
-Posta Romana: ajunge in 3 zile lucratoare
taxe postale 10 lei
-Curier: ajunge in 24 h
taxe postale (in functie de curier)[/size]
Garantie:
-Daca produsele ajung sparte in colet, lucru care imi poate fi demonstrat prin fotografii detaliate, fie returnez banii integral, fie trimit un alt colet.
Feedback:
-va rog dupa ce primiti coletul sa lasati cateva cuvinte despre cum a decurs tranzactia (comunicare, timp de livrare, impachetare colet) si ce parere aveti despre produse, in acest topic. Multumesc
|
 |
|
As dori sa cumpar niste neoni rosii si niste guppy moscow, HB blue sau blue in Cluj. Daca aveti va rog sa imi scrieti PM. Multumesc
|
 |
|