Salutare la toata lumea.Precizez de la inceput ca sunt nou pe acest forum.Am un acvariu marin de cca.300l, ca echipamente am : Instalatie de osmoza, skimmer, ozonizator, 2 pompe valuri, lampa quad cu 4 T5-uri(2 albastre 2 albe), chiller cu termostat, incalzitor, etc.
Acvariul are o vechime de cca. 4luni, insa de curand am schimbat cam tot circuitul apei prin sump, in sensul ca inainte traseul apei se facea prin furtun si acum am inlocuit tot traseul furtunului cu teava de 2.Problema este urmatoarea: Sumpul are 3 compartimente: 1.unde vine apa din acvariu(intai trece prin filtrul canistra ce contine carbune si zeolith, dupa care trece prin filtrul UV-C) , este preluata de o pompa de 2650l/ora si introdusa in Skimmer, 2.refugiu(unde cade apa de la skimmer , 3.pompa care introduce apa in acvariu(pompa cu debit reglabil 1500-3000l/ora).Intre toate compartimentele se afla geamuri despartitoare.Problema este urmatoarea: nu pot regla pompa care introduce apa in acvariu sa aiba un nivel constant.Mai pe scurt apa care iese din acvariu trebuie sa fie la acelasi debit cu cea care intra.Din acvariu nu stiu cu ce debit curge apa, intrucat nu folosesc o pompa, ci doar principiul vaselor comunicante(acvariul este mai sus, sumpul mai jos).
Cum pot regla volulmul intre cele 2?Sa folosesc eventual niste manometre pentru a masura debitul intre cele 2?
Mai jos pun si cateva poze pentru a intelege mai bine despre ce este vorba.
|