[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ralu
Forum Index » Profile for ralu » Messages posted by ralu
Am pus aceasta intrebare, pt ca stiu ca in general un peste va inghiti un alt peste, daca ii incape in gura (probabil sunt si exceptii). Eu nu am avut o astfel de combinatie (Hoplosternum thoracatum+Guppy).
Ma intrebam, daca nu cumva seara, e posibil sa mai dispara dintre guppy mai adormiti.
Are cineva asa ceva: http://www.hailea.com/E-hailea/product-1/HL-C600.html ???
Se gaseste si la noi ???
Intelegeti si voi ce am inteles si eu, ca genereaza CO2 direct in acvariu, fara butelie???
Si daca da cum ???
Cam multe intrebari, nu ??? :-)
Dorin wrote: Am achizitionat un acvariu ca toti incepatorii de 22L ...

Un recipient de 22 litri cu greu poate fi numit acvariu. Nu prea exista pesti care sa se simta bine la un asa volum.
In ceea ce priveste acvariul pe care vrei sa ti-l faci poti sa stai linistit, se poate si 100 litri lejer din geam de 6mm. Doar sa nu-l lipesti tu, daca nu ai experienta.
Regula numaru unu in ceea ce priveste volumul acvariului: Cu cat mai mare cu atat mai bine. Intinde-te maxim cat iti permite spatiul, mai tarziu o sa regreti; ca si mine .
Val wrote: ... mie acvariul mi se pare ok. Nu vad nici picior de alga...

Nu toate plantele sunt afectate. Doar cele cu frunze mai late gen Madagascariensis, Rotala macrandra; celelalte cu frunze gen Limnophila sun ok.
Val wrote: Practic, am cel putin o obiectiune, in afara de cele ridicate deja. Cum fac paiele alea de orez, sau, ma rog, bacteriile din ele, diferenta intre celulele algelor si cele ale plantelor? Sunt niste bacterii mai destepte?

Astazi voiam sa le incerc; dar dupa ce am citit ce ai scris mai astept.
Cam asta se intampla cu orice algicid (motiv pt care nu le folosesc), speram ca paiele astea sa aiba efect sigur doar asupra algelor. Poate stie cineva cu cetitudine.
Pun aceasta intebare pt un prieten, care are niste guppy frumusei. Ar vrea sa mai puna niste thoracatus.
Intrebarea ar fi: sunt compatibili :scrima: ? Sau Thoracatusii odata ajunsi la maturitate vor privi masculii de guppy ca pe niste "fast food"?
Am avut mai de toate in acvariu, in multe combinatii. Asa ca, probabil, sunt ultimul care ar trebui sa dea sfaturi

Nu stiu de ce, dar parca as prefera sfaturile cuiva care s-a confruntat cu problema asta (algele). Nu vad cum ar putea sa-mi spuna ce sa fac, cineva care nu a avut alge.

Pana la urma am cumparat JBL Bio Ferm; dar nu l-am folosit inca. Daca plec de la premisa ca paiele de orz sunt dintr-un lot bun si vor fuctiona, asta inseamna ca voi scapa de alge pt totdeauna ???

Totusi am mai taiat din frunzele afectate si am mai adus plante. Acum acvariul arata cam asa:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1004&pos=16

Acum ma ingrijoreaza lumina; oare sunt suficiente neoanele pe care le am ???

(Cum fac sa imi apara la citat si autorul ?)
De asemenea nici nu arata ca i-ar merge foarte bine.

Poate nu se vede bine din poza dar crede-ma ca ii merge foarte bine. Dupa o saptamana orice frunza noua prezinta mai mult sau mai putin fire din aceasta alga.
Altfel chimicalele fac, intr-adevar, mai mult rau decat bine. Oricum, in orice caz trebuie folosite cu precautie.

In ceea ce privesc chimicalele sunt de acord cu tine, nu ma ingrijoreaza chiar asa de tare alga incat sa bag cine stie ce algicide, poate dupa ce o sa mai pun plante o sa fie mai bine.

Totusi eu intrebam de JBL Bio Ferm care se pare ca nu e un algicid pe baza de chimicale ci: "Material filtrant din paie de orz fermentate, care impiedica divizarea celulelor tuturor tipurilor de alge."

Cei de la JBL spun ca: "JBL BioFerm - 3 months without algae – guaranteed by fermentation!!!
Free of chemicals, but instead with natural, specially fermented and bacteria-enriched activated barley straw - JBL research leads the way. Simply place JBL BioFerm filter material in a filter material bag and then put into the filter, within a short period of time all kinds of algae will disappear in freshwater aquariums of up to 250 litres! The active ingredients of the specially fermented barley straw cause the algae to die off - even floating algae (green water)! Comparative tests have shown that the type and extent of fermentation has a decisive influence on the effectiveness of barley straw products. The barley straw must be organically grown, i.e. without the use of pesticides and artificial fertilisers. Long-term tests have shown no negative influences on fish and plants. It is believed that substances released by the straw are absorbed by the algae on contact. These substances substantially reduce the metabolic rate of the algae, decreasing the frequency at which the algae divides. This patented procedure will play a major role in the future in the fight against algae in aquarium-keeping and presumably in garden pond care also."

Asta e motivul pt care am pus intrebarea; imi vine cam greu sa cred ca functioneaza chestia asta.
JBL Bio Ferm - m-ar interesa daca a mai folosit cineva asa ceva? Chiar functioneaza cum spun cei de la JBL?
Momentan ma confrunt cu o invazie de age. Mai precis un tip de alga care nu stiu cum se numeste , am observat ca prefera frunzele de Aponogeton madagascariensis. Este cea din poza: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1004&pos=13

JBL Bio Ferm are vreun efect impotriva acestei alge?

Probabil ar trebui sa spun si depre acvariu (poate mai sunt si alte metode de a scapa de aceasta alga):
- l-am pus in functiune ~ 1 februarie 2008
- 100 litri (80x35x40)
- filtrare Tetratec EX 700
- lumina: 1x18W Osram Fluora si 1x18W Aqua-Glo 10-12 ore/zi
- co2: Ferplast Kit CO2 Energy Classic 1 bula/sec
- PH in jur de 7
- KH 7
- in ceea ce priveste PH si KH nu le pot tine mereu exact la aceste valori dar nu am variatii de mai mult de un grad
- pesti: 10 Rasbora heteromorpha, 2 Microgeophagus Ramirezi, 2 Colisa, 2 Betta, 2 ancistrusi pui, 1 Crossocheilus siamensis, 2 melci neritina
- fertilizare cu PLantamin si Crypto (asa cum recomanda producatorul)

Forum Index » Profile for ralu » Messages posted by ralu
Go to: