[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut si sper sa invat cat mai repede de la voi!!!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Dorin
Junior member

IP:

Am achizitionat un acvariu ca toti incepatorii de 22L si am facut o varza in el:
-4 neoni, 3 xifo, 2 tetre, un sanitar mic, 2 melci si 2 beta care sunt masculi si desi sunt mici au inceput sa se bata, o planta Varisnelia cred ca ii zice.O pompa de aier care si filtreaza prin burete, un neon albastru 5W.
Ce parere aveti cat de mult am greasit?
Apa este cam tulbure desi o schimb la 3-4 zile cam 20%. Pesti sunt vioi.
Plantele leam impartit in 2 ca aveam 4 fire si leam plantata in 2 canute, una cred ca sa prins ca e mai verde una nu cred ca e cam palida si ii pica frunzele.
Intentionez sa imi fac un acvariu de 70-80L din sticla de 6mm, ce parere aveti rezista , sa ii mai pun intarituri si fund dublu L58/l40/H40cm, sau 58/35/H40 cum e mai bine ? asi vrea sa bag si niste scalari. Cum sa ii impart pe pestisori astia in acvatii. Mai intentionez sa iau pt noul acvariu si un filtru Hailea HL BT 400 intern cat o fi de bun filtru asta??? Cine vrea rog sa imi dea sfaturi.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Noi am putea sa zicem cam ce ai gresit, dar invers... TU ce ai invatat din tot ce ai facut ?!
[WWW]
Dorin
Junior member

IP:

Pai astept parerile voastre!!!
ralu
Junior member
[Avatar]

IP:

Dorin wrote: Am achizitionat un acvariu ca toti incepatorii de 22L ...

Un recipient de 22 litri cu greu poate fi numit acvariu. Nu prea exista pesti care sa se simta bine la un asa volum.
In ceea ce priveste acvariul pe care vrei sa ti-l faci poti sa stai linistit, se poate si 100 litri lejer din geam de 6mm. Doar sa nu-l lipesti tu, daca nu ai experienta.
Regula numaru unu in ceea ce priveste volumul acvariului: Cu cat mai mare cu atat mai bine. Intinde-te maxim cat iti permite spatiul, mai tarziu o sa regreti; ca si mine .
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai:

1) gresesti cand nu te exprimi corect: "aier", "greasit", "leam plantata", "sa prins", "asi vrea", samd. Sunt greseli pe care nu le mai faci din clasele elementare..
Nu te astepta sa-ti raspunda mai nimeni; daca tu nu arati respect fata de comunitate, nici comunitatii nu-i pasa de tine.

2) despre sticla, parerea mea e ca iti iei gata facut si aia e.. mai ales la volumul acela mic al tau. Daca voiai ceva mare, atunci se simtea la pret. Altfel, nu se merita alergatura, fundul dublu, intariturile, samd. Vei veni sa intrebi daca o burta de 1mm este prea mult, daca se sparge, samd..

3) despre acvariu: prea multi pesti, o sa ai alge multe dupa ce vor mai creste, buretele nu va contine suficiente bacterii incat sa dizolve tot amoniul de la pesti si la un moment dat pestii or sa moara pe rand (sau or sa se imbolnaveasca si nu vei putea sa-i vindeci, conditiile din apa fiind nasoale).

La restul de intrebari poti sa-ti raspunzi daca vei citi multe posturi aici pe site.. despre ciclul azotului poti incepe sa cauti..
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

viulian wrote:gresesti cand nu te exprimi corect: "aier", "greasit", "leam plantata", "sa prins", "asi vrea", samd. Sunt greseli pe care nu le mai faci din clasele elementare..
Doar daca ai facut clasele respective .

viulian wrote:Nu te astepta sa-ti raspunda mai nimeni; daca tu nu arati respect fata de comunitate, nici comunitatii nu-i pasa de tine.

Mi-a fost prea pofta sa trag un post pe linga subiect .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dorin
Junior member

IP:

Multumesc!!! smilie

Forum Index » Despre noi
Go to: