[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Faci cum crezi tu, eu zic ca ii poti baga in aceeas zi fara sa ai fatalitati.
adiacvaristu60 wrote:Iar petele de pe inotatoarea anala sunt insemnul masculilor,se numesc oceli.Pana acum au fost pui,la maturitate arata altfel putin,mai ales auratusul mascul care va deveni aproape total negru !Ocelii pacaleste femela sa i-a lichidul fertilizator la depunerea icrelor,crezand ca sunt icre cazute,asta este rolul lor!Cam toti masculii ciclizi africani ii au.

Sunt incepator, incerc sa invat din mers. Nu pot vedea poza pusa de tine din cauza ca intru de pe tel si nu pot copia link-ul. Multumesc mult pentru ajutor.

Mai am sa vad daca e vreo problema cu elongatus. Doamne idiot mai sunt, am scris estere in loc de mpunga elongatus. :
Pai tocmai asta e problema,ca nu stiu. Am auzit de gris, unde apar pete albe pe ei, si m-am gandit sa nu aiba esterele. Iar la auratus nu inteleg din ce cauza e asa negru pe bot si burta. Restu sunt normali.
Pune si tu niste poze. Startere poti pune pana si chinezarii. Acum depinde cat duc si droserele.
Pai normal al dura ceva vreme sa se acomideze. Dar eu zic ca merg bagati si ca cateva zeci de minute uji dupa ceilalti. Poti baga usor caeruleusi si brusc demasoni. Or sa fie debusolati si ametiti si au mai mult timp caeruleusi sa se acomodeze, pana isi revin demasoni. Acum depinde cat de mari sunt.
Am observat la un auratus ca s-a inegrit pe gura si pe burta, si la unele estere o pata alba pe dorsala anala. Am sa incerc sa pun si niste poze.
Super tare. Cand am vazut poza, am crezut ca e de minim 240l.
Pai e caras, traieste si cu apa de la robinet. Poti face ciclarea cu ei in acvariu, eventual ii bagi EasyStart.
Bine ai venit. Eu nu te iau tare :p.
Nimic rau. Nu dauneaza.
johnny wrote:De azi dimineata mi sa nascut fetita sunt tatic inca o data

Felicitari .
Poti sa bagi caeruleus prima data, sau sa ii bagi pe toti odata. Nu baga demasoni primi.
Superb acvariu. Sa il stapanesti sanatos.
Am repetat testul si am facut si la acvariul mic. La cel mic doar Kh era 3*d. La cel mare No3 tot 100 a iesit si No2 0.5 sau 2... pare mai mult 0.5. Gh e >14*d. Deci tot nu sunt bine.
flavius2308 wrote:
Lucian wrote:...si NO3 100
Ar trebui sa fie 10-30ppm. Incepe sa faci schimburi mici de apa zilnice pana ajungi la valorile de mai sus (mai faci un test peste cateva zile)...
Nu mai vorbesc de valoarea NO2 la care ar trebui sa refaci testul...

cred ca testele sunt 6 in 1 de la JBL.
La NO2-2 si NO3-100 cred ca trebuia sa aibe si mortalitati pe acolo.

Testele sunt exact cum ai zis si tu, 6 in 1 JBL. Nu am avut decat o fatalitate in aproximativ 3 luni. Si ala ca a sarit di acvariu. Cam cu ar trebui sa arate niste valori normale?
Detin un acvariu 120x50x50 (300l), filtrarea este facuta de un filtru home made cu pompa de 2200l/h cu doua recipiente ceramica, si de o saptamana am adaugat si un filtru extern sun-sun 2000l/h. Problema mea este urmatoarea : ciclidele mele se tot freaca de nisip si de pietre, dupa un test de apa valorile arata cam asa:
Cl -0
Ph - 7,6
Kh - 6*d
Gh - 21*>d
No2 - 2
No3 - 100

Tin sa precizez ca habar nu am daca e bine sau rau, sau ce trebuie sa fac.
1m banda leduri siliconate = 10lei, transformator 12v curent continuu. =35lei. Sau leduri la 220v la 3lei ledul.
Neon sau leduri.
Nu stiu care program este mai bun. Bafta.
Poti baga estere albastre si caeruleuls. Daca bagi auratus, ai sanse mari sa iti darame pietrele, asa ca ai grija ce bagi, sa nu bagi "mineri".

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: