vivipar, sunt de parere ca nu ai de ce sa te arunci cu 3 linii de guppy(cu 2 p ca am postat la 3 dimineatza si nu prea m-a mai interesat cum am scris si nici nu tastez extraordinar de bine) daca nu ai cel putin 3 staluri cu acvarii de 1 m lungime si 4 randuri a cate 40 centimetrii inaltime unde sa ai mai multe acvarii (stalul practic sa fie impartit pe jumatate). app de nume, uite un nume.. cine m-a invatat pe mine sa cresc pesti. se numeste Cristecu Constantin(cunoscut de Cristobaru sau Cristi Grasu), acum cu domiciliul in Magureni, Prahova. Omul ala avea 3 linii de gupy inainte sa se mute si facea cu succes, la fel si Xifo, Molly negru si galben(sa ma iertati daca nu stiu denumirea pestelui dar eu am incercat sa il cresc si sa descopar singurel ce si cum despre el nu sa fug la internet sa imi spuna totul.. pentru mine numele este popular "mulinez" sau "gup" sau "xifo", nu ma intereseaza cum se scrie ma interesa ce e in acvariu..). de la el am invatat multe lucruri si nu am mai vazut pe nimeni sa produca peste cum facea el... nu l-am mai vizitat de mult.. stiu ca odata cu mutarea a fost nevoit sa dea toti pestii si nu stiu exact ce mai are acum. o sa revin peste ceva timp cu informatii... cat despre cresterea Guppy-lor, eu vara trecuta am lipit o "cusca" direct de acvariu si tineam matca acolo cu plante... puii ieseau la fatare (pentru ca eu nu eram acasa-facultate) si asa am facut eu Guppy primavara trecuta. veneam acasa la saptamana si gaseam pui si ii mutam.. dupa 4 zile de la fatare, puii sunt destul de vioi sa poata fugi de cei mai mari (poti pune laolalta fatari din decurs de 2 saptamani sau chiar 3 fara problema canibalismului). poate o sa pun si poze cu acvariile mele de la sfarsitul primaverii pentru a deveni mai credibil. App de Ciclide... nu stiu numele inca o data.. am avut si eu acum 2 ani inainte sa plec la facultate ... albastre cu dungi negre.. cam multe pentru acvariul meu(aveam 2 masculi pe acvariu de 90 de litrii) si mi-au depus singuri fara vreo mancare speciala si am scos si puii tot in acvariul lor.. mi se par niste pesti la care nu trebuie sa faci prea multe artificii pentru a obtine puii... ai nevoie de un bazin mare , 3 masculi si restul femele si faci pui!

mi se pare jalnic... app.. visul meu nu este sa cresc Guppy, ci Carasi.. undeva la tzara unde sa am si bazine exterioare (idee de helesteu) pentru a prinde o culoare naturala din combinatia: purec rosu si soare! . pentru a va arata ca stiu mai multe... carasul negru se coloreaza prin adaugare de sare in bazin. Pentru admin: nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar am mai citit si eu de pe "vechiul forum" era ceva despre Oscari... e adevarat: a fost candva un forum si mai important, existau candva ACVARISTI. o sa ne intalnim peste ani.. astept sa termin facultatea, sa imi iau un job, sa am camarutza mea unde sa pot dezvolta ceva pentru ca la camin nu am ce face... si atunci vorbim... si pentru poze, nu stau sa pun aici.. contactati-ma la ID: callogenoMunin@yahoo . o zi buna