[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pustyu
Forum Index » Profile for pustyu » Messages posted by pustyu
nu este nici o problema, din contra, arata interesul cuiva care a vrut sa faca un studiu de caz, care a stat cu ochii infipti in bazinul ala si a notat fiecare miscare si a inteles-o... ceva ce gasesti mai rar in ziua de azi.. ceea ce mi se pare ciudat... azi gasesti tot felul de chestiutze in magazin de la nisip colorat pana la Hiperol(hipermanganat de potasiu dozat cu apa) Metiol(albastru de metil in concentratie mai slaba ) Triplafavina(unguent Triplafavin fiert dar nu mai tin bine minte procesul asa ca nu am de gand sa il descriu sa nu spun ceva greit). Am citit tot la voi pe forum ceva spus de un om mare... totul era facut pe masa din Bucatarie... am acasa vibrator facut de mine pe masa din Bucatarie pentru ca era mai ieftin sa gandesc si sa imi faca un prieten niste piese la strung decat sa cumpar o pompa... asta e inceputul.. asa se invata... stateam si lipeam acvarii la copii pentru niste sume simbolice scarbit de sumele urase cerute la magazine pentru niste acvarii... asa am invatat, intreb daca ti se strica pompa sau vibratorul oare sti sa o repari? eu stiu(am si pompa acum) stiu sa repar astfel de lucruri.. cati dintre voi dragi acvaristi batrani mai invatati copii si mai aratati ce ar trebui facut si cum... cati mai primiti in casa un copil care vine cu 1 leu sa isi ia si el un peste si sa puna o intrebare? prea putini.. aruncati niste vorbe pe forum dar nu aratati ce trebuie facut, nu venitzi cu explicatii... oare nu e pacat?
- 6 bazine de 150-200L pentru masculi si femele

parerea mea este ca nu ai nevoie de bazine de 200 de litrii la Guppy... matca se tine in acvariu de cel mult 100 de litrii fara plante, nisip, etc pentru ca sunt niste pesti bolnaviciosi si necesita tratamente frecvent. iti pot garanta ca ei cresc extraordinar de bine cu mancare vie la volum de 1l de apa / peste. pentru vivipari cea mai buna mancare mi s-a parut larva de tzantzar(cea cu 2 puncte negre in ambele capete), tuby dar cu grija pentru ca se imbolnavesc de la ei, si necesar!!!! artemia VIE care este pentru ei MEDICAMENT. Vorbind in general despre experimente pe vivipari, daca nu suntetzi reproducatori am o solutie care va rezulta niste exemplare sanatoase: apa de salina(saramura) din izvoare naturale.. contine foarte multe minerale, saruri etc... daca suntetzi crescator va sfatuiesc sa nu punetzi "saramura" in apa pentru ca la vanzarea pestilor, pietarului ii vor muri in masa(NU am experimentat si asta dar e logic) sunt foarte multe lucruri de spus despre vivipari, mie unuia mi se par unii din cei dificili pesti cand vine vorba de inmultit in cantitati mari. Si as vrea sa cunosc si eu acvaristi reproducatori de alte specii care reproduc pentru magazine.. acele persoane sunt ADEVARATII CUNOSCATORI !!! exista asa ceva pe forum? mai exista asa ceva in Bucuresti? un nene care creste carasi? sa pot lua si eu o nuanta mai deosebita Made in Romania? Este normal Domnilor.. este normal si de inteles... evident.. importam pesti de afara pentru ca nu avem spatiu... vin cu o idee: am intrat in Uniune.. avem niste fonduri pentru proiecte ... fonduri nerambursabile!!! daca tot sunteti acvaristi, facetzi proiecte, dezvoltati acvaristica! cei de afara s-au straduit... noi avem mura-n gura...oare nu e pacat sa pierdem aceasta sansa? eu unu asta vreau sa fac... sper sa imi iasa! asta pente cativa ani... incep sa urasc ideea de facultate..
vivipar, sunt de parere ca nu ai de ce sa te arunci cu 3 linii de guppy(cu 2 p ca am postat la 3 dimineatza si nu prea m-a mai interesat cum am scris si nici nu tastez extraordinar de bine) daca nu ai cel putin 3 staluri cu acvarii de 1 m lungime si 4 randuri a cate 40 centimetrii inaltime unde sa ai mai multe acvarii (stalul practic sa fie impartit pe jumatate). app de nume, uite un nume.. cine m-a invatat pe mine sa cresc pesti. se numeste Cristecu Constantin(cunoscut de Cristobaru sau Cristi Grasu), acum cu domiciliul in Magureni, Prahova. Omul ala avea 3 linii de gupy inainte sa se mute si facea cu succes, la fel si Xifo, Molly negru si galben(sa ma iertati daca nu stiu denumirea pestelui dar eu am incercat sa il cresc si sa descopar singurel ce si cum despre el nu sa fug la internet sa imi spuna totul.. pentru mine numele este popular "mulinez" sau "gup" sau "xifo", nu ma intereseaza cum se scrie ma interesa ce e in acvariu..). de la el am invatat multe lucruri si nu am mai vazut pe nimeni sa produca peste cum facea el... nu l-am mai vizitat de mult.. stiu ca odata cu mutarea a fost nevoit sa dea toti pestii si nu stiu exact ce mai are acum. o sa revin peste ceva timp cu informatii... cat despre cresterea Guppy-lor, eu vara trecuta am lipit o "cusca" direct de acvariu si tineam matca acolo cu plante... puii ieseau la fatare (pentru ca eu nu eram acasa-facultate) si asa am facut eu Guppy primavara trecuta. veneam acasa la saptamana si gaseam pui si ii mutam.. dupa 4 zile de la fatare, puii sunt destul de vioi sa poata fugi de cei mai mari (poti pune laolalta fatari din decurs de 2 saptamani sau chiar 3 fara problema canibalismului). poate o sa pun si poze cu acvariile mele de la sfarsitul primaverii pentru a deveni mai credibil. App de Ciclide... nu stiu numele inca o data.. am avut si eu acum 2 ani inainte sa plec la facultate ... albastre cu dungi negre.. cam multe pentru acvariul meu(aveam 2 masculi pe acvariu de 90 de litrii) si mi-au depus singuri fara vreo mancare speciala si am scos si puii tot in acvariul lor.. mi se par niste pesti la care nu trebuie sa faci prea multe artificii pentru a obtine puii... ai nevoie de un bazin mare , 3 masculi si restul femele si faci pui! smilie mi se pare jalnic... app.. visul meu nu este sa cresc Guppy, ci Carasi.. undeva la tzara unde sa am si bazine exterioare (idee de helesteu) pentru a prinde o culoare naturala din combinatia: purec rosu si soare! . pentru a va arata ca stiu mai multe... carasul negru se coloreaza prin adaugare de sare in bazin. Pentru admin: nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar am mai citit si eu de pe "vechiul forum" era ceva despre Oscari... e adevarat: a fost candva un forum si mai important, existau candva ACVARISTI. o sa ne intalnim peste ani.. astept sa termin facultatea, sa imi iau un job, sa am camarutza mea unde sa pot dezvolta ceva pentru ca la camin nu am ce face... si atunci vorbim... si pentru poze, nu stau sa pun aici.. contactati-ma la ID: callogenoMunin@yahoo . o zi buna
este o diferenta intre ce exista pe piata acum 3 ani de zile si ce exista acum... acum de exemplu gasesti niste starpituri pitice niste femele para pic de culare pe ele... etc... toata lumea spune ca poate faca Gupy, ca e usor de inmultit, etc, sa va vad oameni buni, hai sa vorbim la modul rentabil, cine mai este in stare sa faca mii de gupy? eu am stat 5 luni de zile sa scot 800 de pui din care apoi puteam scoate o matca frumos colorata pentru a putea spune ca am "o linie" de gup imperial... unde e negrul ala care a umplut piatza? s-a vandut, a murit ca... toata lumea face gupy, nu?doar toti suntem niste experti... procesul de acvaristica s-a transformat din placerea de a scoate cat mai multi pui si cat mai multe varietati in comoditatea de a avea un baban de bazin pleoshtit in sufragerie cu ciclide africane sau mai stiu eu ce care se inmultesc si isi cresc puii singuri... penibil.. sunt curios incepand de azi.. daca va luatzi 10 femele de la magazin si pastratzi prima fatare la diecare, cati din voi reusiti sa ducetzi 75% din pui? incercatzi, eu am incercat vara trecuta si din 5 gupi cumparati in primavara am ajuns la 800 vanduti la venirea frigului... acesta este un site pe care multi se lauda si prea putini sunt acvaristi.. eu nu mai sunt... dar imi voi reface eu tot ce aveam si atunci va promit poze... am venit in Bucuresti la facultate si speram sa gasec renumitele ferme de pesti... sa imi iau un "job" neplatit acolo din placerea de a creste pesti... am gasit vanzatori in obor care spun niste minciuni scuipate printre dinti si care au pesti majoritate exportati... dar Romania e plina de acvaristi cum e plin forumul asta de minciuni....
om bun, eu te-am adaugat, dar la tine scrie "targoviste" eu caut totusi un crescator mare din Bucuresti unde ma pot duce sa imi aleg niste carasi cu aceeasi nuanta.. adica acei carasi se doresc a fi pentru viitoarea matca.. o sa reiau inmultirile
multam frumos.. eu inca sper.. problema este urmatoarea... sunt adusi de afara cu niste boli specifice... (mi-am luat cand aparusera prima oara si mi-au rupt jumatate din matca de atunci) si nici nu vreau sa ma gandesc sa iau adusi de afara... mai bine fac scalari sau tetrazone...
salutare. sunt un acvaris mai vechi din Campina, momentan in Bucuresti si as vrea sa repopulez un acvariu cu niste pui de caras. Avand in vedere ca am inmultit pesti si i-am dat la magazine si pietze in Ploiesti, stiu ce inseamna sa cumperi de la un magazin. Va cer ajutorul pentru a putea contacta un acvarist reproducator de carasi(daca se poate cu domiciliul in Bucuresti) la care pot gasi niste nuante mai diversificate. Precizez ca am fost in Obor si aveau majoritatea carasilor adusi de afara, niste piticanii mici si indesate, colorate sa atraga ochiul si destul de batrane, sau niste pui cu "orez" la pachet sa fie supa gata am intrebat si eu daca nu adus produsi in Romania si mi s-a raspuns foarte sincer ca ii are de la un reproducator din Rmania care are ferma, etc... VRAJEALA.

P.S. as putea sa iau din Ploiesti dar speram sa gasesc niste nuante mai "placute ochiului" aici in Bucuresti. Va multumesc anticipat!
edited by koala :

Va rog sa nu mai dati pe forum adresa domnului Boloni ... e o cerinta de-a dumnealui si ca atare vreau sa o respectati ... merci !

Forum Index » Profile for pustyu » Messages posted by pustyu
Go to: