[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
razvan wrote:parerea mea .. e ca e mai frumos un acvariu DOAR cu una din speciile de vivipari prezentate mai sus , decit o "ciorba" de mai multe specii.

Dar poate vrea sa le testeze rezistenta la toti odata si nu la fiecare in parte...
Acum, lasind gluma la o parte, ai grija ce pesti pui si mai ales citi. Sa nu te lasi furat de frumusetea lor si sa incepi sa-i indesi ca pe niste sardele. Si mai bine ar fi sa pui 2-3 perechi de guppy pentru inceput.
Citeste Ghidul incepatorului. Acolo gasesti raspuns la intrebarile pe care le-ai pus.
clio wrote:dar poate am noroc de data aceasta.
macar informatii despre rasa aceasta poate are cineva?

Ca toti ceilalti platy au nevoie de apa foarte curata, bazin mare (cca. 100l) si bine plantat, hrana variata - vie, congelata, vegetala. Temperatura 22-25 de grade, pH si duritatea neutre. O femela adulta naste in jur de 40 de puiuti. Sunt mari consumatori de alge. Cam asta ar fi pe scurt.
mihai20005 wrote: Ia auziti ce imi zice un prieten care are acvarii:- Eu in 80 de litri tin 600 de xifo si le schimb apa la o saptamana. Cand am auzit asa ceva imi venea si sa rad si sa plang pentru saracii pestisori. Asa ceva nu se poate.

Probabil ca are crescatorie... Acum stau insa si ma intreb oare cit i-a luat sa-i numere pe toti 600? :o Asta da rabdare. :sic:
mihai20005 wrote:Multumesc mult, dar cum dizolv pastilele in apa, banuiesc ca le cumpar de la farmacia umana nu ? Le pisez?

De la farmaciile umane. Dizolvi pastilele in apa cu care urmeaza sa faci schimbul. Important este sa respecti schema de tratament.
MARELE ALB wrote:
Dolly wrote:cam asa e treaba prin unele locuri si blocuri din Bucuresti
Mutati-va la tara. Noi va primim .......

Nu mai zi de doua ori, ca acusica imi fac bagajelul si te trezesti cu musafiri...
Adrian Ionut wrote:Ma intreb daca de ex. Dolly sau Marele Alb s-ar descurca fara forumu asta - si sunt sigur ca da...

Eu nu prea sunt chiar asa de sigura... Pe mine forumul acesta si oamenii de aici m-au ajutat enorm. Datorita lor am invatat ceea ce mai stiu cit de cit astazi. E adevarat ca l-am citit si rascitit dar am avut numai de cistigat. Mi-a folosit mai mult decit o intreaga biblioteca de acvaristica.
MARELE ALB wrote:
Eu mare faraon fiind un adevarat geniu procedez invers. Ziua inchid toate geamurile si trag toate draperiile posibile. Noaptea dorm bineinteles cu geamurile deschise.

Poate luati in considerare aspectu' asta cei cu peste 30 C in acvarii vara.

Acvariul meu cu neoni sta pe hol, ferit de lumina, aerarea e data la maxim - temperatura apei - 33 grade. Draperiile sunt trase in toata casa, geamuri inchise pe timpul zilei, e o bezna de zici ca esti in grote si...o caldura mai ceva ca in Sahara.... :sic: Iar noaptea, peretii emana toata caldura acumulata pe timpul zilei. Drept e ca aer conditionat nu exista, poate la anu'...
In aceste conditii, aveti vreo sugestie? In afara de chiller si cuburi de gheata.

Din nefericire, cam asa e treaba prin unele locuri si blocuri din Bucuresti... Crima si pedeapsa
mihai20005 wrote:Mancare de la tetra. S-o fi constipat . O sa il las o zi sau doua fara haleala, adica o sa ii hranesc pe ceilalti, iar pe el nu, poate se mai dezumfla. Intre timp am vazut la un xifo niste fecale cam ciudate, a inceput cu fecale rosii, iar apoi un fir asa incolor spre alb si cam lung, ce sa fie paraziti intestinali?

Citeste aici. Poate te ajuta cu ceva.
mihai20005 wrote:Am observat ca de o zi sau 2 un superb exemplar de guppy e cam umflat in regiunea burtii...

Ce le dai de mincare? Si cam cit? Poate a mincat ca nesatulul. Separa-l si vezi cum se comporta. Apa trebuie sa aiba aceiasi parametrii ca cea din acvariul unde a stat pina acum.
giostana wrote:
si inca ceva, am cateva valisnerii spiralis,luate din obor care au facut doi puiutzi,dar planta mama nu mairezista.i s-au ars frunzele si se lupta sa se ridice.copii au crescut lungi,au facut la randul lor puiutzi,si parca lafel incep sa se parleasca...

De ce oare pentru 20l ai ales tocmai Vallisneria? :o Asta creste, nu gluma...Ceva mai mititel n-ai gasit? O fi ea o planta care se dezvolta repede, dar ii mai trebuie si oarece conditii.
anubis4alex wrote:
Cat despre ideea unei reviste nu stiu daca era asa de rea. Se putea face o treaba buna, se puteau incheia contracte cu anumite Pet-Shop'uri pentru reclama...

Ideea este excelenta, numai ca nu pare realizabila. Daca vine cineva si vrea musai, de exemplu, carasi si scalari in 15l...vinzatorul ce sa-i faca? Poate sa-i povesteasca o zi intreaga despre compatibilitati, despre ceea ce ii trebuie unui caras si unui scalar, ca tot aia. Si am vazut cazuri destule, din nefericire. Dar discutia asta s-a mai purtat si cred ca nu mai are rost sa continue.
claudia wrote: Nu stiu ce se intampla cu pestii mei. Am un acvariu de 80/30/40 cm, cu aproximativ 40 pesti in el (molly, gupi, xifo, platy, sanitari, zebre, betta. Are filtrare continua, schimb apa de obicei o data pe saptamana - cam o treime -, temp medie era pana acum de 25 grade, acum este de 29 grade (din cauza caldurii). Acum doua saptamani (aprox.) i-am hranit cu tubi cumparati din Obor si s-au imbolnavit, dar nu imi dau seama ce boala au si cu ce sa ii tratez.

Tubi le-ai dat imediat cum i-ai cumparat sau i-ai mai tinut citeva zile in apa sa elimine toxinele?
claudia wrote: Am observat ca tot mai mor si tot din aceeasi cauza si le-am pus si verde de malachit, conform indicatiilor de pe recipient.

Posibil sa le fi facut mai mult rau decit bine. Verdele de malachit este destul de toxic, iar doza mentionata pe prospect ar trebui sa fie si in functie de talia pestelui, ceea ce nu prea cred ca se intimpla.
claudia wrote: Vreau sa mentionez ca jumatate din pestii din acest acvariu provin din crescatoria proprie.

Daca tot zici ca ai crescatorie, cum de ai inghesuit atitea exemplare in 100l? E un amestec de toata frumusetea... si numai cind ma gindesc cu ce viteza se inmultesc guppy...
mihai20005 wrote:Am tot citit pe forum despre instalatia de CO2. Ce zice-ti la micul meu acvariu merge ? si daca da cum imi fac un numarator de bule ca de restul am citit.

Mai bine fa-ti instalatia de CO2 pentru acvariu mare, iar pe cel mic il pastrezi de rezerva pentru carantina sau pentru pui. Instalatiile de CO2 nu se pun de obicei in 30l. O sa stai toata ziua sa faci la masuratori de o sa-ti vina rau.
anubis4alex wrote:Ar Cu ceva efort (si aici ma refer la gasirea unui sponsor) s-ar putea face si o revista bilunara macar daca nu merge si lunara, in care putem avea cateva rubrici legate de amenajare, Atelier (DIY) & Hardware, Plante si Pesti, diferite boli. Sa zicem ca se poate alege o specie de pesti si una de plante pentru fiecare numar unde vor fi date detalii cat se poate de multe.

Adica articolele de pe site si de pe forum nu sunt de ajuns?... Nu stiu de ce, dar am uneori senzatia ca sunt scrise degeaba. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar sunt o multime de incepatori si nu numai care nici macar nu se obosesc sa citeasca ce li se recomanda. Si aici totul nu costa nimic.
Cit despre sponsori si investitori, Doamne ajuta! :sic:
FLORI AN wrote:Ca sa nu mai deschid alt topic... mai o problema:
Pe plante, in special pe "lamaitza" (n-am nici cea mai vaga idee cum se numeste "oficial". seamana la frunze, face crengute lungi...) au aparut niste puncte care in timp au cam devenit gauri... din cauza lor se strica frunzele.
Asta e vreo alga sau vreo boala a plantei sau semn ca nu-i merge bine (asa a spus gagica de la petshop) ?
Am ceva lumina cred ca 36, au si portie de CO2.

Este un semn clar ca plantei nu-i convine ceva. Si asta presupun ca au simtit-o si melcii...probabil ca au trecut la atac. In general, plantele sanatoase nu au de suferit din cauza melcilor.
De cit timp ai CO2? Incearca si niste ferilizate sau lumina mai multa. Cind plantele sunt slabite, algele profita din plin, asa ca ia masuri urgente.
adi_ci23 wrote:acvariu zici? daca ala e acvariu, eu i-asi pune o palarie, iti ajunge , dar atentzie sa cumperi o palarie mica, sa nu astupe tot "acvariu"

Da' rau mai esti!... Lasa ca a promis ca isi va face un acvariu mai mare cit de curind.
ibis wrote: le voi reduce portia de mncre. numai ca se implineste o luna de cind ii hranesc o singura data pe zi.

Poti sa le dai si de doua ori pe zi, numai sa fie in cantitati mai mici. Neonii nu sunt mari mincaciosi si nici betta.
ibis wrote: pe linga unele chestii no-name luate de la pet-shop, le dau, dupa cum am mai zis, tubifex uscat. este sub forma de cubulete, ca cele de zahar. la 10 pesti (luand in considerare si corry) le dau cam un cub de tubifex pe zi. e mult? oricum, initial dadeam cam jumatate de cub la numai doi pesti (cind am inceput cu xifoii) despre acea perioada... nici un comentariu, stiu ca atunci exageram

Hrana vegetala poate sa fie si spirulina luata de la farmacie sau plafar - tablete - sau fulgi de la Sera ori Tetra, care au o gama foarta variata. Despre corry nu trebuie sa-ti faci griji, ca maninca impreuna cu ceilalti pesti.
ibis wrote: mincare bazata pe vegetale... de care? eu le-am mai dat ceva fulgi, dar habar nu am daca sint vegetale sau vietati uscate...

Pai pe ambalaj ce scrie oare?...Daca ai luat pungute cu no name pe ele, nu mai repeta experienta. Pe linga ca nu stii ce contin, pun pariu ca nici termen de valabilitate nu au. Si apoi, intre noi fie vorba, daca sunt vietati uscate, cred ca asta se vede cu ochiul liber...
ibis wrote: in acvariul meu mai am si altceva inafara de cei doi xifo (in speta una pereche beta, doua zebre, doi neoni si doi cory). ceilalti pesti nu ar fi afectati de regimul pe care il impun?

Nu.

P.S. Asta trecind cu o mare indulgenta peste numarul in crestere de locatari...
ibis wrote:s-ar putea sa ai dreptate, pentru ca a devenit cel mai mare peste din acvariu... dar ce ar trebui sa fac, sa o scot din acvariu cind le dau mancare? parca ar fi o masura prea drastica... oricum, vad ca maninca prea mult

Mai redu din ratia de mincare. Peste mort de foame - mai rar, dar de la supra alimentare...

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: