Message |
|
Am inceput prin schimbari de 10 -15% ale apei si a inceput sa scada nivelul de nitrati la 28 l la 100ppm si la cel de 50 l la 20.Numai nivelul de nitriti din cel de 28 l nu a scazut nimic cred ca dl Carja are dreptate dar nu stiu ce sa fac cu filtrul acesta sa fie mai eficient la prodecere de microbi.Va rog sa ma credeti ca cei de la pet shopurile din oras nici nu au auzit de ciclare sau nu au interesul sa iti explice si nici la filtre nu iti explica cum e cu filtrarea biologica sau cea mecanica asa ca de obicei incepatorii ajung sa-si cumpere lucruri nefolositoare sau cel putin nu tocmai potrvite.
|
 |
|
Nu am gresit are notarea pana la 300 pe test iar cel de 28 l este gol dupa mortea majoritati pestilor numai 3 au supravetuit care sunt acum in acvariul de 50 l unde testul a iesit zic eu bine.
Deci atunci incerc cu schimbari de apa in acvariul de 28 l sau golesc de tot, curat si astept ciclarea de la inceput?
|
 |
|
in acvariul 28 l gol teste efectuate cu aquavital multistick
no3 250mg/l
no2-prezent nespecificat
ph-7.2
dkh-6
dgh-7
in acvariul 50 l plante 3 pesti
no3 25mg/l
no2-lipseste
ph-7.2
dkh-6
dgh-7
ce sa fac sa le corectez?
|
 |
|
Cum sa dezinfectez acvariul si toate piesele din el dupa ce toti pestisorii au murit . Am citit articolul cu ciclarea si as vrea sa incep din nou dar nu as vrea sa fie ceva infecii care se transmit la the next generation. Cu compatibilitatea pestilor e mai greu (acvariu 25 l )dar in trei saptamani si ceva sper sa ma ajute cineva sa le combin .Intentionez sa merg pe la pet shop sa scriu denumirea pestilor care se pot cumpara si asa poate reusim o combinatie reusita.Poate cumpar unul de 60 l.
|
 |
|
Ma numesc Adi am un acvariu minuscul de 28 litri cu filtru interior si am facut toate greselile ce se pot face si acum toti pestisorii sunt bolnavi si mor 3-4 pe zi. Greselile principale din cate am citit pe forum:
-suprapopulare 22 pesti
-nu am tinut in carantina pestii noi
-am cumparat din fiecare specie de pestisori cate doua fara a tine cont de compatibilitate(cei de la pet shop au fost bucurosi fara explicatii)
-nu am ciclat apa
-probabil multa mancare
As vrea sa ma corectez cumva dar pe moment mi se pare complicat,avand doar doua pet shopuri in tot orasul Oradea si nu foarte saritori cu un sortiment limitat .
Sper totusi cu ajutorul vostru sa reusasc ceva.
|
 |
|
Ma numesc Adi am un acvariu minuscul de 28 litri cu filtru interior si am facut toate greselile ce se pot face si acum toti pestisorii sunt bolnavi si mor 3-4 pe zi. Greselile principale din cate am citit pe forum:
-suprapopulare 22 pesti
-nu am tinut in carantina pestii noi
-am cumparat din fiecare specie de pestisori cate doua fara a tine cont de compatibilitate(cei de la pet shop au fost bucurosi fara explicatii)
-nu am ciclat apa
-probabil multa mancare
As vrea sa ma corectez cumva dar pe moment mi se pare complicat,avand doar doua pet shopuri in tot orasul Oradea si nu foarte saritori cu un sortiment limitat .
Sper totusi cu ajutorul vostru sa reusasc ceva.
|
 |
|