[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex08
Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Creveti Orange (Neocaridina davidi var. Orange), dimensiuni intre 1-1,5 cm, pret 5 lei/buc :

image

image

Bonusuri la orice comanda (plante si creveti).

Pentru mai multe informatii discutam pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
Stefan, Stefan, prea multe idei.

Au trecut 3 luni de la startare, asa ca aruncam un ochi la evolutia setup-ului :

image

Sfarsitul de Ianuarie a prins acest setup sub forma unei paduri dezlantuite si contrar prezumtiilor ca ar fi fost neglijat, totul a fost tinut sub observatie.
Am vrut sa vad ca toate plantele o duc bine, inainte sa ma bag serios cu foarfeca, sa fac ordine.

image

Locatarii se bucura de mancarea Dennerle :

image
high resolution

Cei mici prind si ei curaj si exploreaza padurea :

image

Apare si noul reductor in "peisaj", cu splitter atasat pentru a injecta CO2 in ambele acvarii :

image

image

Va urma...
Trees of desire - Sfarsit de Ianuarie - Liniste si pace
image
Ludwigia senegalensis , cunoscuta si sub numele de Ludwigia sp. "Guinea"
image
Cu multumirile de rigoare lui Stefan Prisacariu.
Sper sa-i placa fertilizarea VIMI.

Jurnalul de bord se lasa asteptat, de altfel ca si o poza noua de ansamblu.
Trebuie sa fac un pic de ordine in jungla actuala.
Trees of desire, alaturi de Forest Temptations, azi, 18.01.2015 :
image
Caridina sp. "Hummel" - femela cu oua :
image
1. Pachet plante disponibil :

image

-Hemianthus glomeratus : 15-20 fire
-Heteranthera zosterifolia : 10 fire
-Myriophyllum mattogrossense : 10 fire
-Hydrocotyle sp. Japan : 10 fire
-Phyllanthus fluitans : 10 plante
-Didiplis diandra : 5 fire
-Staurogyne repens : 4 fire
-Najas roraima : 3 fire
-Ludwigia sp. "Super Red" : 2 fire
-Hydrocotyle leucocephala : 2 fire
-Anubias barteri var. nana 'petite' : 1 planta (6-7 frunze)

Pret : 50 lei

Poze cu plantele in acvariile mele, mai jos (plus multe altele in jurnalul Tranquility) :

image

image

image

image

image

image

image

2. Creveti Orange (Neocaridina davidi var. Orange), dimensiuni intre 1-1,5 cm, pret 5 lei/buc :

image

image

Bonusuri la orice comanda, atat de creveti cat si de plante.

Pentru mai multe informatii discutam pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
image
high resolution
Humbert, multumesc mult pentru idee, il aveam in vedere, insa reductorul actual e foarte vechi (industrial) si pentru mai multa siguranta am ales sa iau unul nou. Si daca tot s-a ivit ocazia, il iau cu 2 iesiri.
Ma gandesc totusi sa apelez la un splitter pentru a injecta CO2 si in cele doua nano-uri de langa Tranquility/A Dutch Touch (Wild Roots si Yellow Passion). Am ceva schimbari in plan si cu ele, dar le fac pe rand.

Bogdan, imi pare bine. Sper sa se dezvolte frumos in continuare.
image
high resolution
Nu cred sa fie de la lumina. Sunt 36w la aproximativ 45 litri net, nu cred ca are rost sa exagerez cu lumina.
Prin mofturoasa ma refer la faptul ca se intinde greu, clar nu ar strica daca as baga CO2.

Cu CO2-ul nu m-am grabit pentru ca imi face cu ochiul de ceva timp un reductor cu 2 iesiri, gen :

http://imgs.inkfrog.com/pix/aquahk/DC02-06S-3.jpg

Asa as putea sa injectez si in Trees of desire, care este "vecinul de deasupra", fara sa mai cumpar inca o butelie..alt sistem..etc...

Alt unghi :

image
Multumesc la fel, Stefan.

Ludwigia ovalis
image
high resolution
Cu multumirile de rigoare colegului Petre.
Va multumesc.

Iluminarea tot cu 36w T8 (830+865), 7 ore pe zi. Pare sa fie ok pentru acest setup.

Acum fertilizez cu VIMI All in one si VIMI Accelerator, in doze recomandate. O sa rezolv si cu CO2-ul, trebuie (inca nu am reusit).
Pentru moment, singura planta care face mofturi pare sa fie Glossostigma, restul cresc fara probleme.

Mai jos o poza ce imediat a intrat pe lista favoritelor cand vine vorba de instantanee :

Neocaridina davidi var. orange impartind un covrigel Dennerle Shrimp King Spinat/Hokkaido
image

Forest Temptations - 10.01.2015

image
Verde pretutindeni!

image

image

image
Caridina babaulti var. green
image
high resolution
image

image

image
Gasesc de cuviinta sa inchidem acest jurnal cu o scurta prezentare a lui, de-a lungul anului ce a trecut.

Va multumesc tuturor pentru aprecierile si sustinerea de care a-ti dat dovada in cadrul concursurilor!
Sper sa ne citim si in 2015 in cat mai multe jurnale, cat mai multe setup-uri reusite si sa ne vedem in cat mai multe concursuri cu ele!

Cu cea mai mare placere!
Abia astept sa-i vad mari si frumosi.

La multi ani!
In primul rand multumesc pentru urarile frumoase, sper sa incheiem anul cu bine si sa-l incepem si mai bine!

image

In al doilea rand, mai sus va aratam un colaj cu mosul, care venise in vizita.
Normal ca nu a venit cu mana goala, ci cu 2 pot-uri de Anubias barteri var. nana "Pinto", o planta destul de rara si frumoasa foc.
Sper sa-i pot mentine culoarea frunzelor cat mai alba.

Anubias barteri var. nana "Pinto"
image

image

Anubiasii i-am luat cu ajutorul colegului George (@visiniu), caruia ii multumesc si pe aceasta cale, un gest de milioane!

Si in al treilea rand, zic ca ar merge si o retrospectiva a anului ce maine-poimaine se incheie, asa ca voi face o prezentare (un filmulet cel mai probabil).

Incheiem tot cu o poza, tot o planta draga, de care nu ma mai satur :

Phyllanthus fluitans
image
Luam o pauza de cozonaci si mai dezbatem un pic acest setup.

Humbert, asa este, nici mie nu mi se pare finisata partea de hardscape, mai ales "cararea", de asta si ziceam ca as mai umbla la ea.
Practic as mai umbla la compozitie si anume cum, sa jonglez cu pietricelele din fata spre spate, de la mari la din ce in ce mai mici.
Stramtarea "cararii" ar fi de mai mare efect in "pacalirea" ochiului privitorului.

Acum, referitor la plante, cred ca te referi la Myriophyllum mattogrossense, in stanga, deasupra pietrei.
Inca o planta care mi se pare ca face o combinatie frumoasa cu lemne sau pietre mi se pare si Ceratopteris thalictroides.

Stefan, nici gand de incarcat, din contra, ideea ar fi sa pastrez pietrele mai mari inspre fata si sa continui cararea spre background cu unele mai mici, pentru a da impresia de adancime/profunzime.
Nu vreau sa pun altele peste cele de acum.

Neocaridina davidi var. Orange
image

Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Go to: