Desi lampile Led sunt clasate la clasa energetica G (in general) sunt mai avantajoase decat neoanele ori becurile cu halogeni ori cele cu filament.
Asta: ca raport Lumen/Watt.
Daca avem si RGB-W avantajul fata de becuri este ca se poate seta teoretic, orice temperatura de culoare in gama aproximativa de 3000 - 25000K a temperaturii de culoare. (aici depinde ce soi de led-uri a bagat producatorul in lampa)
Solutia cu decuparea capacului este mai migaloasa' tehnic.
Montati lampa sub capac, cu prindere mecanica (surub/piulita ori alta solutie tehnica...) a suportilor extensibili si lasati macar 2-3 Cm spatiu pentru disipare termica.
Daca credeti ca disipa prea multa caldura: practicati niste gauri de 10-15mm deasupra lampii, cam la 5Cm distanta intre ele pe lungimea lampii. (tehnic: este convectie naturala)
Fixarea cu silicon: este nenorocoasa'... (diferenta dilatarii intre materialul lampii si capac, va duce la dezlipirea siliconului de pe suportul lampii)
Se poate afirma la modul general: bazin neingrijit ori neglijat.
Planta aia care sta in bazin, (inca in inelul de ceramica si burete) spune' suficient.
Observ ca exista situatii ciclice cu bazinul tulbure. (din postarile anterioare)
Oricum: nu ai bazin ciclat.(si: nici nu ai avut' )
Daca consideri afirmatia, fara sens: prezinta nescaiva poze de la testele de NO2 si NO3, in perioada ciclarii.
On topic: nu gasesc pe stoc ce vreau.
Fiind fixat ca vreau lumina mai buna, am mers pana la HB si am loat' o bucata de Fluval aquasky led 2.0 53Cm sa vad ce cacat stie sa faca...
Si surpriza... lampa are suporti de prindere pe capac foarte facil de montat si adaptoare pentru amplasare in locul neoanelor.
Are aplicatie pe "dinti albastrii" si este customizabil orice paramentru RGB si W cu cacaturi de gen nori cu soare si apus/rasrit. (chiar interesanta si ieftina)
Tampenia este ca nu ajung doua bucati. (cred) O mai frec pe asta si maine merg sa mai iau una ca sa iluminez ambele jumatati a galetii.
Daca imi place, ma frec pe Eheim. (bag 4 dastea' si am treminat cu lumina)
dan.pavelescu wrote:Evertristule, am si eu o intrebare prosteasca. De ce asemenea lampi pentru plantele alea maidaneze?
Nu pentru plante vreau lumina, neaparat'. (vreau sa am ceva becuri mai de calitate ca sa arate mai sucar' pestii)
Echinodorus si Anubias am in galeata si merg prost tare... (adica: se duc pe *ula, nefiind mancate de pesti)
La bazinul de Tanganyika am spatii in capac de minim 50 si maxim 70Cm, disponibile pentru amplasat lampi. (avand doua capace din motiv ca are straif' pe mijloc)
Am iluminare deficitara... (bazinul de 180x60x60, pentru cei neinitiati)
Ce vreau: doua lampi EHEIM powerLED+ fresh daylight de 66Cm si controler. (cate o lampa pe fiecare jumate' a bazinului)
Intrebarea 1: Cat de bune sunt lampile astea' la fotonsinteza pentru plante nesimtite? (Anubias si Echinodorus, la o adancime de 70Cm de la lumina pana la fundul bazinului)
Intrebarea 2: Daca trebuie suplimentata lumina, trebuie sa merg pe' 4 lampi dastea' ori adaug doua, model: fresh plants? (asa.. de siguranta si culoare+)
(Intrebarea 2: fiind retorica.)
Intrebarea 3: unde' le gasesc la un pret mai redus oleaca?